Sunt foarte mulți clienți care ajung în magazinele Studio Casa și ne întreabă care este cel mai bun aspirator? Ne-am gândit că acest articol să-i ajute pe clienții noștri ca să înțeleagă mai bine la ce trebuie să se uite atunci când cumpără un aspirator. Până la urmă necesitățile fiecărui individ sunt unice și fiecare alege ce este mai bine pentru el și pentru familia lui, pentru casa lui și pentru bugetul lui, bineînțeles.

 

Factorii de care trebuie să ții cont când achiziționezi un aspirator

 

 

Alegerea celui mai bun tip de aspirator depinde de mai mulți factori, inclusiv nevoile și preferințele personale, tipul de suprafețe pe care doriți să le curățați și bugetul disponibil. Aceștia sunt cei mai importanți factori, însă situația este mult mai complicată, deoarece există foarte multe modele de aspiratoare în piață, iar alegerea unui model chiar nu este o alegere simplă.  Mai jos, vă oferim câțiva factori importanți pe care îi puteți lua în considerare atunci când decideți ce tip de aspirator să achiziționați:

 

1.     Tipul suprafețelor de aspirat: Dacă aveți majoritatea suprafețelor acoperite cu covoare sau tapițerii, un aspirator vertical sau un aspirator cu sac ar putea fi o alegere bună, deoarece acestea sunt eficiente în îndepărtarea prafului și a murdăriei de pe acest tip de suprafețe. Dacă aveți mai multe suprafețe dure, cum ar fi parchetul sau gresia, un aspirator cu fir sau un aspirator robot pot fi mai potrivite.

 

2.     Capacitatea de depozitare a aspiratorului: Aspiratoarele cu sac adună murdăria într-un sac pe care trebuie să îl înlocuiți periodic, în timp ce aspiratoarele fără sac au un recipient de colectare a murdăriei pe care îl puteți goli și reutiliza. Dacă doriți un aspirator mai convenabil și mai economic pe termen lung, unul fără sac poate fi o opțiune bună.

 

3.     Puterea și performanța de aspirare: Verificați specificațiile aspiratorului, cum ar fi puterea motorului și tehnologiile de aspirare, pentru a vă asigura că poate face față nevoilor dumneavoastră de curățare. Un aspirator cu o putere mare poate oferi o aspirare mai eficientă și mai profundă într-un timp redus, mai ales pe suprafețe cu murdărie persistentă. Până la urmă câți dintre noi își doresc să aspire toată ziua? Cu toții ne dorim un aspirator cu putere mare, ca să finalizăm aspirarea cât mai repede.

 

4.     Portabilitate: Dacă doriți un aspirator ușor și ușor de manevrat, un aspirator fără fir sau un aspirator cu mâner detașabil poate fi o opțiune bună. Acestea vă oferă libertate de mișcare și flexibilitate în curățarea diferitelor zone și colțuri mai greu accesibile ale casei.

 

5.     Funcții suplimentare: Verificați dacă aspiratorul are accesorii și funcții suplimentare care vă pot ajuta în curățarea anumitor zone sau suprafețe, cum ar fi perii speciale pentru mobilă sau scări, duze pentru podea sau filtre avansate pentru reținerea alergenilor.

 

6.     Bugetul: Poate că este cel mai important factor de luat în calcul în alegerea aspiratorului. Chiar dacă l-am pus pe ultimul loc, poate fi factorul major în alegerea aspiratorului – majoritatea clienților se gândesc deja la o sumă atunci când ajung în magazin. Poate un + 10% se mai poate dacă aspiratorul are într-adevăr niște atribute fenomenale de care clientul are nevoie, însă în general clienții se uită la modelele care au costul în bugetul lor.  Nu este cea mai bună tactică – din acest motiv vă oferim toate detaliile la care să vă gândiți și din acest motiv, bugetul apare pe ultimul loc. 

 

Este recomandat să citiți recenziile produselor și să comparați diferite modele de aspiratoare pentru a găsi cel mai potrivit pentru dumneavoastră. De asemenea este important să știi câte tipuri de aspiratoare există în piață și care ar fi diferențele majore între aceste modele.

 

Tipuri de aspiratoare existente în piață

 

Aspiratoarele sunt electrocasnice utilizate pentru a aspira și a colecta murdăria și particulele de praf de pe diverse suprafețe. Acestea sunt instrumente utile pentru curățarea casei, biroului sau altor spații, deoarece permit îndepărtarea eficientă a murdăriei și a alergenilor într-un timp mult mai scurt decât dacă m folosi mătura și fărașul.

 

Există mai multe tipuri de aspiratoare disponibile pe piață, cum ar fi:

 

Aspiratoare verticale: Acestea sunt aspiratoare tradiționale care stau pe podea și sunt potrivite pentru curățarea covoarelor și parchetului. Aceste aspiratoare verticale sunt echipate cu o perie rotativă care ajută la desprinderea murdăriei de pe suprafață, iar rezervorul de colectare este atașat direct la unitatea principală. Au poziții de repaus prietenoase și pot fi de mai multe feluri: cu fir, fără fir, cu sac sau fără sac. Fiecare din aceste modele au avantaje și dezavantaje. În general aceste aspiratoare sunt apreciate pentru că sunt mai ușoare și mai ușor de manevrat. Pot avea extensii , se detașează mânerul și îl poți folosi ca aspirator de mână pentru locuri la îndemână, sau au bare telescopice și poți ajunge cu el în cele mai îndepărtate și mai înalte colțuri ale casei.


femeie aspira canapeaua  


 

Aspiratoare cu sac: Acestea utilizează un sac de hârtie sau material textil pentru a colecta murdăria. Sacul poate fi înlocuit când este plin. Aceste aspiratoare pot fi mai eficiente în captarea particulelor fine și pot fi o opțiune bună, deoarece minimizează dispersia prafului în timpul golirii. Trebuie luat în calcul faptul că sacii se schimbă la o anumită perioadă de timp, deci există costuri lunare pe consumabile și mai trebuie să aveți grijă că în general sacii sunt pe un anumit tip de aspirator. Adică nu există saci de aspirator general.


aspirare covor gri

 

Aspiratoare fără sac: Acest tip de aspiratoare utilizează un recipient de colectare a murdăriei care poate fi golit și reutilizat. Aceste aspiratoare fără sac sunt mai comune în prezent și sunt mai convenabile pe termen lung, deoarece nu trebuie să achiziționați saci suplimentari. Totuși, trebuie să curățați și să goliți recipientul în mod regulat pentru a menține performanța aspiratorului. Golirea recipientului este mult mai ușoară decât în cazul sacilor din material textil sau de hârtie.  Dacă aspiratoarele fără sac sunt înzestrate și cu filtre HEPA , te asiguri că în timpul aspirării nu se va elibera nici o particulă de praf în aer.

 

 

Aspiratoare cu fir: Acestea sunt aspiratoare care necesită o conexiune directă la o priză electrică pentru a funcționa. Ele oferă putere și performanță constantă și nu sunt limitate de durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, acestea pot avea o anumită limitare a mișcării, deoarece trebuie să fiți în apropierea prizei sau să găsiți aspiratoare cu fir lung de 6 metri sau chiar mai mult. Până la urmă depinde de cât de mare este casa de aspirat și de cât de multe prize aveți. 

 

Aspiratoare fără fir: Aceste aspiratoare funcționează pe baza bateriilor și sunt portabile și ușor de manevrat. Ele oferă libertate de mișcare și flexibilitate în curățarea diferitelor suprafețe și sunt ideale pentru curățarea rapidă și la scară mică. Cu toate acestea, timpul de funcționare al bateriei poate fi limitat și este necesar să încărcați aspiratorul înainte de a-l utiliza. Autonomia oferită de aspiratoarele fără fir este posibil să nu fie destul de mare cât să-ți ajungă să finalizezi toată casa.

 

 

Aspiratoare robot: Acestea sunt aspiratoare autonome care pot curăța automat podeaua fără intervenția umană. Acestea sunt echipate cu senzori care le permit să detecteze și să evite obstacolele. Aspiratoarele robot sunt ideale pentru întreținerea regulată. Ești plecat la servici și programezi robotul să curețe în urma ta. Aspiratorul robot este un vis pentru majoritatea gospodinelor, însă va trebui să luați în calcul pregătirea suprafeței înainte de aspirare , să nu existe obstacole pentru care aspiratorul robot se va bloca și alte particularități precum facptul că spațiul de colectare este mic.

 

aspirator robot alb


Aspiratoare cu filtrare în apă Aspiratoarele cu filtrare în apă sunt un tip special de aspiratoare care utilizează apă pentru a filtra particulele de praf și impurități din aerul aspirat. Acestea funcționează prin trecerea aerului prin apă, în timp ce murdăria este colectată în apă în locul unui sac sau a unui filtru convențional. Aspiratoarele cu filtrare în apă sunt minunate mai ales pentru persoanele care suferă de alergii – acest tip de aspiratoare nu emană niciun fir de praf în exterior, deci nu vei simți acel miros specific de praf pe care îl dau aspiratoarele obișnuite.  Sunt ceva mai grele decât cele normale, însă sunt pe roți deci nu va trebui să-l cari dintr-o cameră în alta. De iobicei au putere mare de aspirare, iar mizeria colectată în apă o poți goli instantaneu.

 

Aspiratoare  care pot spăla covoare Aspiratoarele care pot spăla covoare sunt denumite aspiratoare cu funcție de curățare cu apă sau aspiratoare cu aburi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o curățare profundă a covoarelor prin utilizarea apei și a aburului pentru a dizolva și îndepărta murdăria, petele și alergenii. Au funcție de ejectare apă cu detergent și de aspirație lichide, astfel că spălarea covoarelor devine un proces mult mai simplu. ÎN plus, îl poți utiliza și la spălarea canapelelor și al altor produse tapițate.

 

 


Indiferent pentru ce tip de aspirator optați, nu uitați să țineți cont de factorii cu adevărat importanți în alegerea aspiratorului , factori precum: tipul suprafețelor, portabilitate și manevrabilitate, tipul de filtrare, puterea de aspirare și alte funcții ale aspiratorului, de recenziile produsului, dar și de buget În magazinele Studio Casa găsiți o varietate mare de aspiratoare pentru toate gusturile și buzunarele , cu cel mai bun raport calitate/preț.