Odată cu venirea primăverii, toate gospodinele se pregătesc pentru clasica curățenie de Paște. Aceasta este momentul oportun pentru a ne reîmprospăta locuința și de a pregăti-o pentru sezonul cald. Curățenia de Paște a devenit cu timpul un obicei atât în rândul românilor, cât și în alte culturi din întreaga lume. Probabil orice persoană cunoaște acele momente în care curățarea casei devine un calvar din pricina spațiilor mici care nu pot fi accesate în mod obișnuit. Pentru că ne dorim ca locuința ta să arate ca nouă după o curățenie de Paște ca la carte, îți vom oferi sfaturi importante care te vor ajuta să cureți cu ușurință spațiile înguste, mai greu accesibile din casa ta.

 

Curățenia de Paște este, în general, o curățenie generală care necesită un plan de acțiune foarte bine organizat deoarece toate spațiile și obiectele din casă trebuie să fie atent curățate într-un timp cât mai scurt. Până la urmă, cine și-ar dori să petreacă săptămâni întregi cu această curățenie de primăvara? Poți considera acest articol a fi ghidul perfect pentru o curățenie de Paște completă, iar astfel nu vei mai rata niciun colț din locuință atunci când începi curățenia. Acestea sunt cele mai practice trucuri de curățenie care îți vor fi de ajutor în curățenia generală de Paște:

 

1.  Folosește un aspirator cu spălare

 

Un aspirator îți poate fi de foarte mare ajutor atunci când ai nevoie să cureți colțurile canapelelor și fotoliilor, dar și atunci când dorești să elimini scamele de pe scaunele îmbrăcate în tapițerie din living. Acest dispozitiv este și mai util în cazul în care ai animale de companie, pentru că te ajută să scapi de firele de păr pe care acestea le lasă deseori pe orice piesă de mobilier.


aspirator vertical  pe covor verde

 

Poți opta pentru un aspirator cu spălare cum este Hydrarain Jet Force de la Studio Casa , adică pe lângă faptul că aspiră murdăria din casă, având filtrare prin apă, dar și spală covoarele sau alte suprafețe.  Este cel mai igienic aspirator: curăță, spală și parfumează casa în același timp. Este recomandat persoanelor alergice, dar și iubitorilor de animale de casă. Aspiratorul care spală este perfect să-l folosești la curățenia de Paște. Este dotat cu multe accesorii, astfel încât să poți ajunge în spații înguste.


aspirator cu apa care spala


2.  Folosește un aspirator cu apa


Aspiratoarele fără sac, care au filtrare în apă sunt cele mai apreciate tipuri de aspiratoare deoarece praful nu are cum să mai ajungă în aer, absorbția având loc în apă.  Cunoașteți mirosul de praf îmbibat în sacii de aspirator? Ei bine, cu un aspirator cu filtrare în apă uiți de acest lucru. În plus, dacă se adaugă câteva picături de parfumant în apă, aspiratorul aspiră și parfumează camera în același timp. Acest tip de aspiratoare sunt recomandate tuturor persoanelor alergice care au probleme la aparatul respirator, dar fiind foarte puternice sunt recomandate de asemenea familiilor cu copii mici sau celor care iubesc animalele de casă.

 

aspirator cu apa


3.  Folosește un aspirator vertical


Aspiratoarele verticale sunt foarte ușor de manipulat și multe din aceste aspiratoare se pot transforma în aspiratoare de mână. Aspiratorul de mână este util și în momentele în care vrei să cureți firimiturile de pe masă din bucătărie sau sufragerie cu cât mai puțin efort și într-un timp foarte scurt.

 

aspirator vertical Paloma mov   aspirator vertical rosu


Există aspiratoare de mână pe care le poți achiziționa individual, dar și aspiratoare de mână care se pot detașa din aspiratoarele clasice. Pe site-ul Studio Casa vei găsi orice model de aspirator clasic sau de mână pentru ca planul tău de curățenie să fie dus la bun sfârșit cu ușurință.

 

3.  Utilizează un cap de aspirator 360°

 Cu toții știm cât de enervant este să nu poți ajunge în orice colț al locuinței cu aspiratorul. În aceste momente un cap de aspirare care se poate roti la 360 de grade va face toată diferența. Cu ajutorul unui astfel de accesoriu pentru aspirator, praful și murdăria vor fi colectate din spațiile greu accesibile dintr-o singură trecere, fără a fi nevoie să muți mobila. Atunci când tot praful și toate bacteriile care se adună în spațiile înguste dintre canapele sau piese de mobilier este eliminat, casa va fi mult mai sigură pentru toți membrii familiei. Mai mult, praful ascuns prin locurile greu accesibile poate provoca diverse alergii care vor afecta sănătatea familiei tale.

 

aspirator vertical


Toate aspiratoarele de la Studio Casa vin împreună cu accesorii de aspirator care te ajută să adaptezi procesul de aspirație la orice tip de suprafață sau spațiu: perii Turbo cu lățime mare astfel încât aspirarea să fie spornică, perii înguste pentru a ajunge în cele mai ascunse colțuri, perii rotunde, etc.

 

4.  Folosește cel mai performant mop cu aburi

 Tehnologia din zilele noastre a evoluat atât de mult încât vei fi uimit câte tipuri de electrocasnice perfecte pentru curățenie există.  Accesul în spațiile înguste este un chin pentru oricine încearcă să facă curățenie, mai ales atunci când dorești să ajung în locuri precum spațiul de sub frigider, spațiul de sub mobila din bucătărie sau de sub canapele. Un mop flexibil îți oferă oportunitatea de a curăța mult mai ușor aceste spații, acesta pliindu-se și încăpând în locurile înguste.

 

mop multifunctional cu aburi fierbinti


Un mop cu aburi flexibil este un accesoriu pe care orice gospodină ar trebui să îl dețină în casă, deoarece nu este foarte costisitor și te poate ajuta să elimini praful din cele mai inaccesibile spații din locuință. Mânerul flexibil se poate plia paralel cu podeaua, astfel încât capătul de mop poate ajunge și în cele mai înguste locuri din casa ta. La Studio Casa vei găsi electrocasnice și accesorii de toate tipurile, indispensabile pentru curățenia de Paște. Vedeta acestei categorii de produse este Mopul Vaporella Medicare care curăță absolut orice tip de suprafață cu aburi fierbinți până la 100 grade Celsius.  Nu doar curăță ci și dezinfectează datorită utilizării aburilor fierbinți. Acest mop se poate utiliza în toată casa – vine la pachet cu o mulțime de accesorii care îl adaptează perfect la tapiserii, la parchet, geamuri, colțuri, etc.

 

4.  Un pămătuf îți este mereu de folos

 Ștergerea prafului de pe mobilierul înalt cum ar fi șifonierul, frigiderul sau orice alt obiect plasat pe perete într-un loc în care e greu să ajungem este mult mai ușor de realizat cu un pămătuf cu mâner lung. Acest mâner poate fi retractabil și se poate extinde atunci când avem nevoie să curățăm mobila din locuri greu accesibile din cauza înălțimii. Există multe tipuri de astfel de pămătufuri care te pot ajuta să duci curățenia de Paște la bun sfârșit într-un mod cât mai ușor. De la cele simple cu puf, până la cele cu microfibră, pămătufurile sunt unele dintre cele mai utile ustensile în curățenia generală, așa că te sfătuim să achiziționezi unul cât mai curând dacă nu deții deja unul.

 

5.  Coada de mop sau mătură este și ea esențială

 Tavanul și colțurile sunt probabil cele mai greu de curățat locuri dintr-o casă, mai ales dacă locuința ta are o înălțime mai mare decât în mod normal. Dacă aceste spații nu sunt igienizate corespunzător cât mai des cu putință, ele devin un mediu propice pentru mucegai, praf și pânze de păianjen.

 

curatenia generala de Paste

 

Dacă aspiratorul tău nu îți permite să ajung în aceste locuri de pe tavan și nici nu dispui de un dispozitiv special pentru curățat praful de la înălțime, cel mai util lucru pe care îl poți utiliza este o coada de la un mop sau de la o mătură. Atașează o cârpă curată în capătul cozii și îndepărtează astfel praful și pânzele de păianjen cu ușurință. Acum că ai aflat cum să cureți spațiile mai înguste și greu accesibile din casă, poți începe curățenia de Paște liniștită și poți fi sigură că totul va merge după planul stabilit. Învață să folosești cu cap toate electrocasnicele și articolele de curățenie  pe care le deții pentru a termina această curățenie în cel mai scurt timp posibil, iar în cazul în care simți că îți lipsesc unele accesorii, Studio Casa este mereu alături de tine cu o gamă largă de produse pentru locuința ta!