Vrei să pregătești o rețetă slabă în calorii și foarte delicioasă, perfectă pentru vremea caldă? Atunci te îndemnăm să încerci o rețetă de supă cremă. Fie că ești vegetarian sau nu, îți garantăm că supele cremă preparate cu o varietate de legume proaspete te vor surprinde în mod plăcut și vor deveni unele dintre mâncărurile tale favorite.

 

Supele cremă sunt din ce în ce mai populare printre gospodine, mulțumită conținutului foarte ridicat de nutrienți, vitamine și minerale, mai ales vitaminele A, C și D. În plus, supele cremă te vor ajuta să rămâi hidratată în zilele fierbinți de vară prin cantitatea mare de lichide pe care o au, așa că pregătește-ți mixerul și urmărește una dintre rețetele prezentate mai jos pentru o supă cremă ca la restaurant!

 

Cum alegi modelul de mixer potrivit pentru supa cremă: mixer vertical, mixer cu bol sau mixer de mână?

Pentru a te asigura că pregătești o supă cremă absolut delicioasă într-un timp record poți utiliza orice tip de mixer ai la îndemână: mixer vertical, mixer cu bol sau un mixer de mână. Acestea se manevrează foarte ușor – de obicei trebuie să apeși pe un buton și supa este gata. Un mixer are mai multe viteze de mixare, cel puțin 3 și câteodată și „viteza turbo” ca bonus. Mai întâi reglezi viteza și apoi apeși pe buton, iar supa este gata în câteva minute.

 

Dacă dorești un mixer mai mare, pe care să îl folosești fără efort, îți recomandăm să alegi un mixer cu bol sau un mixer tip robot de bucătărie. Acestea vin cu boluri speciale în care să pasezi ingredientele și pot fi așezate pe masa din bucătărie cu ușurință. Tot ce va trebui să faci pentru a obține supa cremă va fi să adaugi ingredientele și să apeși pe un buton. Orice tip de mixer de bucătărie ai dori să achiziționezi, găsești o varietate de modele calitative la cele mai bune prețuri pe site-ul Studio Casa. Achiziționează unul și prepară supa cremă preferată!

 

Sfaturi pentru o supă cremă ca la carte cu ajutorul unui mixer vertical

 Prepararea unei supe creme este foarte simplă, dar dacă te decizi să gătești un astfel de preparat pentru prima oară, te vom ajuta să îl pregătești ca la carte fără efort. Acestea sunt câteva sfaturi cheie pe care le poți urma pentru o supă cremă perfectă:

·      Folosește puțin unt sau smântână de gătit pentru o textură delicată și cremoasă, dar și pentru a da o aromă aparte supei cremă;

·      Cumpără verdețuri și legume proaspete, de preferat din piață, pentru a te asigura că acestea sunt curate, gustoase și bogate în vitamine și minerale;

·      Nu te limita doar la sare și piper! Pentru un gust intens, folosește diverse condimente precum cimbru, chili, rozmarin, busuioc, și orice alte ierburi aromatice mai dorești;

·    Adaugă semințe sau crutoane pentru mai multă textură. Poți chiar să îți prepari propriile crutoane acasă, folosind pâinea ta preferată;

·      Folosește un mixer de calitate. Dacă vrei să obții o supă cremă fină, ca la restaurant, îți sugerăm să utilizezi un mixer de bucătărie calitativ, puternic, cu o lamă ascuțită și fină.

 

În cazul în care dorești să gătești o supă cremă și nu dispui de un mixer, Studio Casa este aici pentru tine cu o gamă largă de mixere la prețuri accesibile. Te sfătuim să arunci o privire asupra tipurilor de mixere dintre care poți alege și să te informezi cu atenție pentru alege cel care ți se potrivește cel mai bine.

 

Cele mai savuroase rețete de supă cremă

·      Supă cremă de roșii cu crutoane


Un preparat cu arome de vară însorită, această supă cremă de roșii cu crutoane este absolut delicioasă.


supa crema rosii cu mixer vertical 


Ingrediente:

·      700 g roșii bine coapte

·      2 morcovi

·      1 ceapă

·      1 țelină mică

·      1 rădăcină pătrunjel

·      1 rădăcină păstârnac

·      1 ardei gras

·      2 căței de usturoi

·      2 linguri de ulei de măsline

·      1 linguriță de zahăr

·      câteva frunzulițe de busuioc proaspăt

·      sare și piper după gust


Instrucțiuni de preparare:

Se pun toate legumele, mai puțin roșiile, la fiert cu puțină sare. Dăm roșiile prin mixer sau folosim un mixer vertical pentru a le pasa fin, după care facem același lucru și cu legumele care au fiert, păstrând deoparte apa în care acestea au fiert pentru subțierea supei. După aceasta, adăugăm usturoiul ras, uleiul de măsline și celelalte ingrediente și omogenizăm. Supa se servește cu crutoane aromate.


·      Supă cremă de usturoi

Supa cremă de usturoi este foarte aromată și se prepară folosind doar câteva ingrediente. Pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă e!

 

supa crema de usturoi cu mixer vertical


Ingrediente:

·      3 căpățâni de usturoi

·      2 cartofi

·      1 ceapă

·      1 felie de țelină

·      sare, piper, cimbru, după gust

·      puțin ulei de măsline

 

Instrucțiuni de preparare 

Se fierb cu puțină sare cartofii, ceapa și țelina curățate. Când cartofii sunt aproape fierți, adăugăm și usturoiul și mai fierbem 10 minute. După scurgerea legumelor, le pasăm cu un mixer vertical și adăugăm din apa în care acestea au fiert până ajungem la consistența dorită. Se adaugă condimentele și se servește fierbinte cu puțin ulei de măsline și pâine proaspătă.

 

·      Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Pentru cei ce doresc să pregătească ceva puțin mai diferit, această supă combină în mod surprinzător aroma de morcov cu cea de ghimbir.

 

supa crema de morcov cu mixer cu bol

Ingrediente:

·      3 morcovi

·      1 rădăcină pătrunjel

·      2 cartofi

·      1 ceapă

·      1 țelină mică

·      1 bucată de ghimbir de 3 cm

 

Instrucțiuni de preparare:

Se pun toate legumele curățate la fiert, inclusiv ghimbirul. După fierbere, se scurg legumele și se păstrează apa. Aruncăm ghimbirul care a aromatizat deja apa și pasăm celelalte legume. Adăugăm apă și condimente până ajungem la consistența și gustul dorite, apoi servim cu puțin pătrunjel proaspăt.

 

·      Supă cremă de broccoli cu crutoane aromate

Această supă cremă verde este o adevărată sursă de vitamine și nutrienți, cu un gust absolut incredibil.

 

supa crema de brocolli facuta la mixer


Ingrediente:

·      300 g broccoli

·      1 cartof

·      1 ceapă

·      1 felie țelină

·      ½ ardei gras

·      1 cățel de usturoi

·      1 lingură ulei de măsline

 

Instrucțiuni de preparare:

Se curăță toate legumele și se pun la fiert, mai puțin broccoli. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm și broccoli curățat la fiert și mai lasăm 8-10 minute. Se pune sare și piper după gust, se adaugă uleiul de măsline, apoi se pasează supa cu un mixer de mână. Se servește imediat cu crutoane.

 

 

·      Supă cremă de pește

Dacă te consideri un iubitor de pește, am pregătit și o rețetă de supă cremă cu pește pe care trebuie să o încerci.

 



Ingrediente:

·      500 g pește nu prea gras

·      1 morcov

·      1 ceapă

·      1 felie țelină

·      1 cartof

·      ½ ardei gras

·      120 ml suc de roșii cu pulpă

·      un praf de turmeric

 

Instrucțiuni de preparare:

Se curăță și fierb toate legumele cu puțină sare. Când legumele sunt fierte, se adaugă peștele și se fierbe pentru încă 10 minute. Se pune sucul de roșii la fiert, după care se adaugă legumele fierte și peștele și se pasează cu un mixer vertical. Adaugă turmeric, sare și piper și supa e gata.