paine facuta in casa

 

Inovația tehnologică din ultimii ani a permis facilitarea treburilor casnice, făcând astfel munca în bucătărie mai rapidă și mai eficientă. O mașină sau un aparat de făcut pâine este un aparat de uz casnic pentru fabricarea pâinii. Pâinea a fost întotdeauna consumată în completarea diverselor tipurilor de alimente, fiind  necesară în toate mesele, fie că este vorba de micul dejun, prânz sau cină.

 

Procesul de producere a pâinii este un proces obositor și consumator de timp. În societatea de astăzi, oamenii nu au timp să treacă prin întregul proces, astfel că mașina de făcut pâine a devenit o necesitate pentru mulți gospodari și gospodine.

 

În timp ce o persoană poate cumpăra întotdeauna pâine de pe piață, prepararea pâinii acasă va fi întotdeauna o opțiune mai sănătoasă deoarece pâinea poate fi optimizată în funcție de gusturile persoanei / familiei și de beneficiile pentru sănătate ale anumitor tipuri de semințe / legume incorporate în aceasta.

 

Avantajele reale ale unei mașini de făcut pâine acasă

 

Există mai multe motive pentru care o persoană ar trebui să ia în considerare utilizarea unui aparat de făcut pâine în locul oricăror alte opțiuni disponibile.

 

Ușurință în utilizarea unei mașini de făcut pâine acasă – proces simplu și automatizat

 

Majoritatea mașinilor de făcut pâine disponibile pe piață sunt automate. Această caracteristică implică reducerea timpului și a efortului depus. Utilizatorul unui astfel de aparat trebuie doar să adauge ingredientele în compartimentul special și să selecteze programul dorit, adică să apese pe un buton și pâinea este gata!.

Cu toate acestea, este important să rețineți că nu toate tipuri de mașini de făcut pâine sunt automate. Numai mașinile de făcut pâine profesionale oferă funcții automate. Cele care nu sunt automate necesită frământarea aluatului și apoi adăugarea acestuia în cuva specială pentru a finaliza procesul de preparare a pâinii.

 

 

 

Mașina de făcut pâine în casă permite multi-tasking - excelent pentru persoanele ocupate

 

Un astfel de aparat electrocasnic permite utilizatorul să se poată concentra pe sarcini mai importante, cum ar fi pregătirea altor tipuri de mâncăruri, alte treburi casnice și nu numai, deoarece îi reduce acestuia volumul de muncă.

 

 

Proces de preparare a pâinii în casă este ordonat, fără murdărie suplimentară

 

Folosirea cuptoarelor pentru a face pâine duce adesea la o bucătărie mai dezordonată, deoarece implică mai multe procese: frământarea, amestecarea și măsurarea ingredientelor, ceea ce implică și mai multe vase și ustensile pentru gătit care trebuie apoi să fie spălate. O mașină de făcut pâine elimină toate aceste probleme, întrucât toate procesele de fabricare a pâinii se pot face într-un singur recipient și chiar de către aparat, facilitând astfel curățarea bucătăriei după aceea.

 

 

Mașina de făcut pâine în casă țîi oferă economie pe termen lung

 

Un cuptor utilizează mai multă energie electrică față de oricare alt aparat de uz casnic, ducând astfel la costuri mai mari. Mașinile de făcut pâine sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece lucrează cu o cantitate mai mică de energie electrică față de cuptoarele tradiționale folosite pentru fabricarea pâinii.

 

Dintr-un alt punct de vedere, mașinile de făcut pâine reduc risipa de materii prime. De multe ori, se întâmplă ca o persoană care are mai puțină experiență în prepararea pâinii să risipească făina dacă nu este în măsură să frământe corect aluatul sau să adauge foarte puțină drojdie în aluat, ceea ce, prin urmare, poate face ca aluatul să nu dospească și pâinea să nu fie bună la gust.

 

Mașinile de făcut pâine folosesc o cantitate fixă de ingrediente ce trebuie doar puse în recipient, astfel materiile prime sunt valorificate la maximum fără niciun pic de risipă.

 

În plus, se pot economisi cu ușurință bani trecând de la pâinea cumpărată de pe piață la pâinea făcută în casă, deoarece ingredientele folosite în fabricarea pâinii sunt o opțiune mai ieftină și mai sănătoasă pentru toți consumatorii de pâine față de produsul gata cumpărat.

 

 

Mașina de făcut pâine în casă poate pregăti și alte tipuri de aluaturi, chiar anumite mâncăruri și dulciuri

 

Mașina de pâine profesională deține funcții multiple ajută utilizatorul să pregătească nu doar aluaturi pentru diferite tipuri de pâine, ci și aluaturi pentru: prăjituri, cozonaci, pizza, paste, gogoși, chiar gemuri și orez, ajutând astfel la crearea unei plaje mai largi de preparate cu un minimum de efort, dar și la economisirea timpului și a efortului în zilele pline sau în zilele de sărbători.

 

O astfel de mașină de făcut pâine este Studio Casa Old Bakery, ce are o putere de 800 W și 12 programe ce ajută la prepararea a 12 tipuri de rețete diferite, precum: pâine franțuzească, pâine integrală, cozonac, aluat gogoși, aluat paste, pâine fără gluten, chec, gem, etc.  Pentru a putea să pregătească toate aceste rețete, această mașină de făcut pâine este prevăzută cu 2 palete pentru malaxare și 3 niveluri pentru rumenire: deschis, mediu și închis. În plus, pentru iubitorii de baghete, mașina vine cu un accesoriu de coacere special pentru a vă bucura mereu de o baghetă crocantă.

 

 

Pâine mereu gata la timp și mereu caldă

 

Mașinile de făcut pâine au incluse cronometre care ajută utilizatorii să seteze timpul de începere a procesul de fabricare a pâinii. Astfel, setând timpul de începere al procesului, fiecare utilizator se poate bucura de o pâine caldă fix atunci când are nevoie de ea.

 

În plus, unele mașini de făcut pâine sunt dotate cu funcția de menținere la cald pentru o anumită perioadă. Această funcție este de bun augur atunci când sunt persoane care întârzie la masă și vor să se bucure totuși de o pâine caldă.

 

O astfel de mașină de făcut pâine profesională este Studio Casa BM 1401 B Frech Taste Blackline Family, ce vine cu o putere de 800 W și 12 programe cu rețete diferite pentru aluaturi perfecte. Desigur, pentru iubitorii baghetei, Studio Casa nu a uitat să utileze și această mașină de făcut pâine cu un accesoriu special pentru baghetă.

 

Aceasta este prevăzută cu un ecran LED de mari dimensiuni ce permite o citire facilă, dar și cu numeroase funcții menite să ofere utilizatorului o experiență completă, precum: funcție de menținere la cald pentru 60 de minute, funcție de programare pornire întârziată până la 13 ore.

 

Controlul asupra ingredientelor utilizate

 

Consumatorul de pâine poate optimiza pâinea produsă după bunul său plac. De exemplu, în timp ce unii preferă pâinea integrală, alții preferă pâinea fără gluten. Mașina de pâine se poate mula după fiecare preferință în parte datorită programelor sale speciale.

 

În plus, unele mașini de pâine au buzunare separate pentru a pune ingrediente precum fructe, brânză, roșii uscate sau poate ierburi pe care le eliberează apoi în aluat la momentul optim pentru rezultate perfecte. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că puteți alege cele mai bune ingrediente sănătoase pentru familia voastră.

Cu toate acestea, pâinea poate fi făcută și în cuptor, așa că de ce ar trebui să se folosească un astfel de aparat electrocasnic?

Aparatele de făcut pâine sunt mai ușor de utilizat decât cuptoarele, deoarece pâinea nu mai trebuie verificată constant și nu trebuie setată temperatura ideală. Mai mult, este posibil ca o persoană să dorească să facă un anumit tip de pâine, cum ar fi pâinea franțuzească, dar să nu știe cum să o coacă folosind un cuptor. În astfel de cazuri, o mașină de făcut pâine ajută la prepararea unui astfel de sortiment, deoarece vine adesea cu programe de coacere specifice, ceea ce înseamnă că simpla adăugare a ingredientelor și setarea programului reprezintă toate acțiunile pe care trebuie să le întreprindă utilizatorul pentru a avea apoi produsul finit pe masă.