Femeie si copil cu aspirator fara fir

 

O casă curată oferă un spațiu liniștit pentru relaxare și bucurie alături de familie. Una dintre cele mai importante sarcini ale acestei curățenii este aspirarea murdăriei. Datorită inovației și creativității, în ziua de astăzi, aspiratorul fără fir este alegerea ideală pentru această sarcină. În articolul de astăzi vom discuta despre aspiratoarele fără fir și modul în care îl puteți alege pe cel mai bun.

 

Ce este un aspirator fără fir?

Care sunt avantajele și dezavantajele aspiratoarelor fără fir?

Care sunt tipurile de aspiratoare fără fir?

Aspirator fără fir sau cu fir? Cum se alege?

Aspiratoarele fără fir sunt de obicei mai puternice?

Criterii de achiziție: Factori pentru cumpărarea modelelor de aspiratoare fără fir

Capacitatea bateriei

Puterea de aspirație

Dimensiunea și greutatea aspiratorului fără fir

Accesorii

Capacitatea rezervorului

 

 

Ce este un aspirator fără fir?

 

Un aspirator fără fir este o versiune mai eficientă și mai actualizată a aspiratoarelor convenționale, deoarece aparatul este alimentat cu baterii, eliminând necesitatea conectării directe la o rețea electrică în timpul utilizării.

 

 

Care sunt avantajele și dezavantajele aspiratoarelor fără fir?

 

Această caracteristică ajută foarte mult la aspirarea casei, deoarece economisește timp și asigură confort la curățare. La rândul lor, aspiratoarele fără fir tind să fie puțin mai scumpe decât aspiratoarele convenționale, deoarece sunt considerate produse mai inovatoare. Ca dezavantaj, merită să ne amintim că trebuie să încărcați bateria înainte de utilizare.

 

Avantaje

  • Ușor și confortabil în timpul curățării.
  • Vă permite să aspirați spații mai înguste, deoarece nu există cablu de alimentare
  • Ajută la eliminarea acarienilor și a bacteriilor.

 

Dezavantaje

  • Cost relativ mai mare decât modelul convențional.
  • Bateria trebuie încărcată înainte de utilizare.

 

 

Care sunt tipurile de aspiratoare fără fir?

 

În momentul actual, pe piață există mai multe tipuri de aspiratoare fără fir, fiecare venind cu caracteristicile și specificațiile sale:

 

Aspiratoare verticale fără fir:

Sunt foarte potrivite pentru curățarea podelelor cu covoare, deoarece sunt foarte eficiente ca urmare a puterii de aspirație pe care o dezvoltă. Utilizatorul trebuie să mențină o poziție verticală, păstrând în același timp greutatea pe dispozitiv.

 

 

Aspiratoare robot:

sunt cele mai recente tipuri de aspiratoare. Acestea sunt electrocasnice mici, rotunde, care pot fi programate pentru a curăța singure o anumită zonă. Sunt fără fir și funcționează cu baterii reîncărcabile. Sunt programate pentru a evita obstacolele, pentru a curăța profund acolo unde găsesc mai multă murdărie, pentru a detecta găurile și scările, astfel încât să evite căderea etc.

  

Aspirator de mână:

aceste dispozitive au dimensiuni reduse și utilizarea lor este axată pe spații mici și înguste, cum ar fi interiorul unui vehicul, dulapuri, cuverturi de pat, etc.

 

Aspiratoarele verticale folosesc un recipient pentru a colecta murdăria în locul unui sac tradițional de aspirator și de obicei acest loc este în realitate aspiratorul de mână.

 

 

Aspirator fără fir sau cu fir? Cum se alege?

 

Ambele pot ajuta foarte mult la curățare, dar un aspirator fără fir ne oferă mult mai multă mobilitate și viteză. Poate fi o alternativă excelentă pentru vârstnici sau pentru cei aflați în căutarea unei alternative inovatoare pentru curățenia zilnică.

Prețul trebuie, de asemenea, luat în considerare. Deoarece sunt produse inovatoare, aspiratoarele fără fir sunt de obicei puțin mai scumpe decât cele convenționale.

 

 

Aspiratoarele fără fir sunt de obicei mai puternice?

 

În general, zgomotul unui aspirator are legătură cu puterea sa și nu neapărat cu faptul că este conectat direct la rețeaua electrică. Cu toate acestea, dacă zgomotul este un factor important pentru dvs., încercați să vă îndreptați către aspiratoare mai puțin puternice care, la rândul lor, produc mai puțin zgomot.

 

Uneori, informațiile despre puterea aspiratorului nu se află în descrierea produsului din magazinului online, dar modelele mai mari tind să fie mult mai puternice și mai zgomotoase decât modelele mai mici.

 

 

Criterii de achiziție: Factori pentru cumpărarea modelelor de aspiratoare fără fir

 

Ați decis deja că aspiratorul fără fir este cea mai bună opțiune pentru dvs.? Prin urmare, este mai bine să vă gândiți la modelul ideal care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

 

Mai jos vom explica fiecare dintre caracteristicile unui aspirator fără fir pentru a face mai ușoară alegerea noului aspirator fără fir.

 

 

Capacitatea bateriei

 

Dacă ideea este să câștigați agilitate și să nu pierdeți timp prețios de curățare, merită să știți numărul total de ore al bateriei. În general, găsim pe piață baterii care durează între 20 de minute și 3 ore, în funcție de puterea utilizată.

 

 

Puterea de aspirație

 

Puterea de aspirație este esențială, deoarece permite o curățare mai profundă și mai rapidă, cu mai puține treceri. Evaluarea puterii unui aspirator fără fir nu este imediată, mai ales atunci când încercați să o comparați cu cea a unui model care funcționează pe cablu.

 

Puterea este exprimată în wați și este ușor de comparat. Cu toate acestea, pentru modelele fără fir, singurele date raportate sunt volții bateriei. Pentru a cunoaște puterea de aspirație reală, va fi necesar să înmulțiți volți cu amperi. Puterea este un alt factor care afectează prețul. De fapt, a avea multă putere este inutil dacă bateria durează foarte puțin; În mod similar, este posibil ca o baterie cu o autonomie lungă să nu vă fie suficientă dacă puterea de aspirație este redusă.

 

 

Dimensiunea și greutatea aspiratorului fără fir

 

Cântărind de obicei între 500 de grame și 1,5 kilograme, clienții cumpără acest produs pentru confort în timpul curățării. Un aspirator fără fir excesiv de greu poate influența negativ experiența utilizării acestuia.

 

 

Accesorii

 

Pentru a profita la maximum de aspiratorul fără fir, merită remarcate accesoriile oferite de fiecare model. Periile, extensiile sau piesele speciale de colț pot face curățarea mai ușoară.

 

 

Capacitatea rezervorului

 

Acest element trebuie luat în considerare, astfel încât să puteți profita din plin de caracteristicile aspiratorului fără fir. Datorită funcționării bateriei, se câștigă agilitate, iar un mic rezervor ar întrerupe funcția cheie a acestui dispozitiv. Pe de altă parte, un rezervor prea mare ar putea îngreuna deplasarea în timpul curățării. Prin urmare, pentru a-și menține eficiența, dimensiunea ideală a rezervorului este de cel puțin 200 de grame.