aspiratoare

 

 

Cuprins:

1.  Aspiratorul - Cel mai bun ajutor pentru mentenanta casnica

2. Tipuri si modele de aspiratoare - Caracteristici si Avantaje 

2.1. Aspiratorul cu sac

2.2. Aspiratorul fara sac

2.3. Aspiratorul vertical

2.4. Aspiratorul cu spalare

2.5. Aspiratorul automat / Aspiratorul robot

3. Criterii de alegere pentru aspiratoarele de praf

    

 

Aspiratorul este unul dintre cele mai folosite electrocasnice de mici dimensiuni. El este regasit in diferite forme si marimi, produsele avand dimensiuni si modele diferite. De cele mai multe ori, acest produs este schimbat deoarece se face simtita nevoia unei imbunatatiri, optandu-se pentru un aspirator de praf cu functii suplimentare sau caracteristici mai avantajoase. Citeste acest articol in continuare si descopera cate tipuri de aspiratoare exista, care sunt acestea si ce avantaje prezinta fiecare. 

 

aspirator pe covor alb crem

 

 

 

1.  Aspiratorul - Cel mai bun ajutor pentru mentenanta casnica!

  

Aspiratorul este un produs care are ca scop usurarea curateniei care se face periodic, el avand capacitatea de a curata suprafetele podelei din lemn sau gresie, chiar si cand acestea sunt acoperite cu linoleum sau covoare. Modelele de aspiratoare disponibile online la Studio Casa sunt foarte multe, existand diverse tipuri care au specificatii cu avantaje si dezavantaje. In functie de cateva caracteristicii si preferinte, fiecare persoana are posibilitatea sa aleaga aspiratorul care sa ii usureze cel mai bine munca.

 

 

2. Tipuri si modele de aspiratoare - Caracteristici si Avantaje

    

 

Inainte de a investi intr-o noua achizitie trebuie sa te informezi si sa iti alegi produsul care iti aduce cele mai mari beneficii, conform nevoilor pe care le ai. In continuare se afla o lista a tuturor tipurilor de aspiratoare pentru uzul casnic. Toate sunt aspiratoare de praf, insa ele pot indeparta si alte impuritati sau murdarii, in functie de specificatiile pe care le are fiecare model in parte. 

 

2.1. Aspiratorul cu sac

 

Unul dintre modelele clasice de aspirator este cel cu sac. El poate avea ca mediu de stocare a mizeriei un sac din material textil (panza) sau hartie, fiind foarte usor de folosit. Sacul de hartie trebuie sa fie schimbat dupa fiecare aspirare, in timp ce sacul din material textil poate sa fie curatat, spalat si refolosit. Functiile sale nu sunt complexe, iar consumul este destul de mic, puterea fiind de aproximativ 700 de wati, in medie. Desi nu este costistitor, caliatatea pe care o ofera un aspirator cu sac este foarte mare, asemenea durabilitatii pe care o au majoritatea modelelor.

 

sac de la aspirator

 

 

 

2.2. Aspiratorul fara sac

    

Un aspirator fara sac este o achizitie mai ecologica decat tipul de mai sus, deoarece colectarea murdariei si a prafului se face intr-un recipient de plastic care este componenta a aspiratorului. Astfel, aceasta cuva trebuie doar sa fie golita si curatata periodic, fara sa fie nevoie sa cumperi mereu saci. Aspiratorul fara sac este eficient, in mod special, pentru persoanele care fac foarte des curatenie si doresc sa faca o economie considerabila prin eliminarea achizitionarii constante a sacilor de rezerva.

 

 

 

 

 

2.3. Aspiratorul vertical

    

 

Acest model de aspirator are o forma lunguiata si este ideal pentru spatiile mici. Totodata, dimensiunile reduse fac perfect aspiratorul vertical pentru depozitarea sa in locuri inghesuite. Daca alegi un model care nu are cablu de alimentare, ci optezi pentru unul care se incarca si functioneaza cu acumulatori, munca pe care o vei depune va fi si mai usoara! 

 

 

femeie care aspira podea din parchet, canapea

 

 

2.4. Aspiratorul cu spalare

 

 

Spre deosebire de alte tipuri de aspirator, acesta are o functie deosebita - curatarea se face prin spalare. Este ideal pentru covoare, mai ales pentru cele groase, deoarece jetul de apa patrunde in profunzimea covorului si indeparteaza orice murdarie. Modelele de aspirator cu spalare au un rezervor de apa special amplasat cat sa poate fi reumplut si golit fara prea mult efort. Totodata, el este util pe orice tip de suprafata, avand capacitatea sa indeparteze orice tip de murdarie, de pe orice tip de suprafata.

 

aspirator care spala tapiseriile, canapelele, covoarele

 

 

Daca nu stii inca de ce sa alegi acest produs, urmareste videoclipul de mai jos si afla toate avantajele sale:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jF0IOyz6dAk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

De asemenea, daca vrei sa adaugi un plus personal locuintei tale, comanda un odorizant de camera concentrat special pentru aspiratoarele care au functia de spalare. In acest fel, nu doar ca incaperile vor fi curate, lipsite de alergeni si praf, dar acasa te vei putea bucura de un parfum usor si placut, care iti va creste garantat confortul!

 

 

2.5. Aspiratorul automat / Aspiratorul robot

 

 

Acest tip de aspirator este ideal pentru persoanele care au un program incarcat si nu se pot ocupa in permanenta de realizarea mentenantei in moduri clasice. De cele mai multe ori, aspiratorul automat / robot este mic si poate fi depozitat foarte usor, fara sa fie nevoie de mult spatiu pentru pastrarea sa. Totodata, el se ocupa singur de curatarea podelei si poate fi conectat prin aplicatie la telefonul tau, astfel incat sa il verifici chiar si cand nu esti acasa.

 

 

 

 

 

 

3. Criterii de alegere pentru aspiratoarele de praf

 

 

Atunci cand esti in cautarea unui aspirator si vrei sa faci o investitie de durata trebuie sa te axezi pe calitate si sa te informezi corespunzator, pentru a putea sa iei decizia in cunostinta de cauza. In continuare poti citi cateva caracteristici pe care sa le ai in vedere, pe langa propriile dorinte si nevoi cu privire la acest produs. 

 

  • Tipul si capacitatea sacului / recipientului 

    Fiecare tip de aspirator are un sac, un recipient din plastic, in care strange praful, impuritatiile si mizeria pe care o aduna. In functie de modelul si de materialul din care este fabricat, oferta este variata. 

 

  • Consumul mediu al aspiratorului

    Asemenea altor electrocasnice, aspiratoarele se impart in clase energetice in functie de consumul lor mediu pe care il au. In cazul aspiratoarelor se incepe de la G si se continua pana la A++ in prezent, foarte curand fiind posibil sa fie lansat si A+++.

 

  • Puterea de absorbtie a aspiratorului de praf

    Un aspirator cu putere de aspirare mare este ideal mai ales pentru familiile care au copii sau animale de companie. Acestea sunt practice nu doar pentru parchet si gresie, ci si pentru covoare. Indiferent de materialul sau ceea ce a fost varsat, produsul trebuie sa fie capabil sa ajunga pana la baza firelor covorului. In medie, puterea de absorbtie este de aproximativ 300 - 450w. 

 

  • Dimensiuni si greutate

    Acest criteriu este foarte important pentru ca de el depinde spatiul de depozitare, dar si efortul care trebuie depus pentru utilizarea produsului.

 

  • Alimentare

    Aspiratorul poate sa fie alimentat direct la priza, ori sa fie incarcat si sa functioneze pe acumulatori. In functie de spatiul pe care il ai in locuinta, dar si de preferintele personale, poti sa optezi pentru una dintre cele doua modalitati de alimentare. De cele mai multe ori, aspiratoarele cu acumulatori sunt cele verticale si cele robot, automate.

 

 

 

 

 

  • Filtrul aspiratorului 

    O componenta foarte importanta a unui aspirator de praf este filtrul. Majoritatea produselor au incorporat unul tip HEPA - High Efficiency Articulate Air. El este printre cele mai bune de pe piata deoarece are o capacitate mare de a retine mizeria si particulele de praf, plus, poate sa fie schimbat atunci cand nu mai are eficienta dorita.

 

  • Zgomotul aspiratorului

    Odata cu modernizarea tehnologiei, noile modele de aspiratoare au devenit mult mai silentioase. Cu toate acestea, in functie de tipul acestuia, unele sunt mai zgomotoase decat altele, asa ca acest factor trebuie luat in considerare inainte de achizitionarea unui aspirator.

 

  • Eficienta si durabilitatea

    Fiecare electrocasnic are o durata de viata medie, conform producatorului sau. Cu toate acestea, ea este influentata de peridiocitatea si modul de folosinta, dar si de mentenanta pe care i-o faci. Atunci cand cumperi un aspirator este bine sa te asiguri ca el are si un certificat de garantie, astfel incat sa stai fara nicio grija pentru o perioada cat mai indelungata.

 

  • Optiuni extra

    Exista numeroase aspiratoare care prezinta functii suplimentare, in mod special modelele noi, care au optiuni speciale precum curatarea cu abur sau functionarea in mod Auto si verificare prin conexiune la wireless prin aplicatia speciala a acestora.

 

  • Accesorii

    Atat modelele vechi de aspiratoare, cat si modelele noi, au diverse accesorii care sunt incluse in pachet. Ele constau in perii sau parti care se pot adauga pentru o folosire mai rapida si eficienta.

 

 

 

 

 

Un electrocasnic trebuie sa fie ales, in primul rand, dupa calitatea si durabilitatea pe care le are, conform specificatiilor producatorului. Asadar, este important sa tii cont si de valabilitatea certificatului de garantie, fara a omite citirea catorva recenzii. 

Asemenea oricarei achizitii pe care o faci, aspiratorul trebuie sa fie ales in functie de nevoile pe care le ai. Calitatea este un aspect pe care nu trebuie sa il neglijezi, deoarece produsul trebuie sa functioneze la capacitate maxima pentru o perioada indelungata. Tine cont de recomandarile din acest articol si fa o investitie de viitor intr-un aspirator de top!