Bucătarie rustică: Caracteristici, cromatică si idei de amenajare

 

 

 

Cine a spus că bucătăriile rustice s-au demodat?

 

În acest articol vă propunem o mulțime de idei pentru a crea o bucătărie rustică, dar contemporană, care să nu semene cu cele de odinioară, așa cum își imaginează toată lumea care aude de designul rustic / vintage. Deoarece tendința pentru bucătăriile moderne, minimaliste, cu linii simple și funcționale se potrivește perfect cu aspectul rustic imprimat de decorațiuni și electrocasnice, vă prezentăm câteva idei și recomandări care pot îmbina aceste două stiluri pentru a crea o bucătărie rustică modernă.

 

O bucătărie rustică bine gândită funcționează și într-un cadru urban și poate arăta extrem de elegant!

 

Folosiți materiale prime nepretențioase în bucătăria voastră rustică

 

În bucătăria rustică, o mare parte din aspectul „de modă veche” va fi în structură, cu alte cuvinte, materialele care alcătuiesc tavanele, podelele și pereții. Dacă aveți norocul să aveți tavan bolțit sau unul cu grinzi expuse, o mare parte din efortul de decorare a fost deja eliminat.

 

Pardoselile cu mozaic sau cele din lemn degradat sunt, de asemenea, o potrivire excelentă pentru acest stil decorativ. În cele din urmă, pereții formați dintr-o combinație de piatră și lemn pot juca un rol important într-o bucătărie rustică modernă.

 

 

Accesorii și decorațiuni pentru bucătării rustice

 

Suport pentru căni de cafea din lemn

Bucătăria foarte visătoare, cu tematică rustică, nu ar fi completă fără afișarea acelor iubite căni de cafea care vă însoțesc în fiecare dimineață! În loc să le stivuiți în rafturile dumneavoastră, utilizați un raft din lemn pe care le puteți agăța pentru a fi depozitate și afișate ușor. Puteți cumpăra cu ușurință unul, dar, dacă sunteți pregătit pentru un proiect distractiv și doriți să economisiți bani, faceți-l singur. Tot ce aveți nevoie este un ciocan, cuie, cârlige mici, suficient de puternice pentru a vă ține ceștile de cafea și paleți vechi, micuți, din lemn (sau bucăți din orice mobilier vechi pe care îl aveți în jurul casei).

 

Suporturi pentru coșuri suspendate

Ghivecele nu sunt singurele articole care pot fi agățate în bucătărie! O modalitate creativă de a stoca în mod convenabil acele ingrediente și culturi de ierburi pe care le folosiți zilnic la gătit este prin agățarea lor în coșuri deasupra zonei de lucru din bucătărie.

 

Nu trebuie să cumpărați rafturi în stil rustic pentru a atinge acest stil. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți vechile rame ale ferestrelor, să înșurubați niște cârlige și voilà - propriul suport de suspendare este gata!

 

Dulapuri vopsite în alb

Cel mai popular finisaj al dulapurilor de bucătărie cu stil rustic este nuanța alba, imaculată, cu închizători și mânere vintage. Deși, în realitate, orice nuanță neutră va funcționa. Orice din spectrul culorilor deschise, precum crem, gri și bej.

 

Culorile neutre sunt tendința cheie în orice bucătărie modernă acum. Vă vor permite să creați un aspect de bucătărie rustică diferit de cel al bunicii. Dar, totuși, veți rămâne fidel stilului.

 

Nici nu trebuie să rămâneți cu o singură culoare pentru finisaje. Nuanțele de verde, cum ar fi salvie sau gri-albastru, sunt o alegere puternică, care va oferi în continuare o atmosferă rustică fermă. Există opțiuni de culoare care se potrivesc fiecărui gust, nu trebuie să vă limitați.

 

Aspectul rustic se concentrează pe caracteristicile purtate de timp. Deci, mai degrabă decât culoarea, ia în considerare finisajele de pe dulapurile tale. Alegeți un finisaj special, cum ar fi glazurat sau antic. Zgârieturi, ciocnituri și alte imperfecțiuni la nivelul finisajelor - sunt toate de dorit pentru un aspect autentic.

 

Rafturi expuse

Rafturile expuse și deschise nu provin din designul modern, chiar dacă sunt elemente de bază.

 

Din punct de vedere istoric, dulapurile de bucătărie nu aveau altă opțiune decât să rămână expuse. Dulapul închis de perete a venit după. Odată cu renașterea stilului rustic, a urmat renașterea rafturilor expuse.

 

Dacă aveți spațiu, o insulă cu dulapuri deschise poate crea, de asemenea, un afișaj frumos, rustic.

 

Puteți stoca orice, de la articole de veselă de uz zilnic, la porțelanul „bun” pe care îl folosiți numai la aniversări și sărbători. Chiar și atunci când nu le folosiți, aceste piese pot deveni un accesoriu pentru a îmbunătăți aspectul bucătăriei. Vesela expusă este esențială pentru stilul rustic.

 

Blaturi tradiționale

Pentru a obține acel aspect rustic, blatul de bucătărie are nevoie de un aspect neted, un design simplu sau de un model subtil. Marmura alba este o alegere bună.

 

Mobilier independent

Una dintre cele mai mari caracteristici ale bucătăriei rustice este utilizarea mobilierului independent. În acest stil, nu este vorba despre dulapuri încorporate, electrocasnice și insule care par un întreg. Nu doriți ceva care să arate și să simtă că este planificat până la ultimul centimetru și detaliu.

 

Hote rustice

 

Hotele rustice nu se vor diferenția din punct de vedere al funcționalității și al caracteristicilor față de hotele clasice, hotele decorative sau cele incorporabile. Dar se vor diferenția vizibil din punct de vedere al aspectului. Aceste tipuri de hote sunt mult mai elegante și au puterea de a insufla acel sentiment cozy datorită elementele decorative din lemn regăsite la nivel de ramă care duc cu gândul la natură, la țară, la bunici.

 

Funcțiile regăsite la nivel de hotă rustică ce trebuie avute în vizor sunt: Putere de absorbție ( care trebuie să fie în raport direct cu m2 ai bucătăriei pentru a fi eficientă), Viteze, Lămpi, Filtre, Nivel de zgomot, Clasă energetică, Număr motoare.

 

hota rustica cu fier forjat si lemn

hota rustica decorativa albasttra cu cadru lemn

hota rustica cu cadru lemn

hota ruustica cadru lemn

Hota decorativa rustica, 60 cm, Studio Casa Loira Ferro Battuto, Putere de absorbtie 500 m3/h, 1 motor Turbo, Ivory

Hota Rustica Studio Casa Iris 90 Cm Antracit

Hota decorativa rustica Studio Casa Savona 60cm, Putere de absorbtie 615 m3/h, 1 motor Turbo, Crem

Hota decorativa rustica, 90 cm, Studio Casa Vesuvio Ivory, 1 motor Turbo, Putere de absorbtie 500 mc / h

 

 

Aragazurile rustice

Aragazurile rustice îndeplinesc aceleași funcționalități și dețin aceleași programe precum aragazurile moderne, cu design industrial. Cu toate acestea, plusul stilistic adus de elementele și cromatica antichizată în transformă într-o piesă focală din bucătăria rustic perfectă. La nivelul materialelor folosite, cele mai comune sunt cele care dețin capacul din sticlă, grătarul din fontă, iar butoanele și mânerele din bronz antichizat. Ele pot fi cu 4 au 5 arzătoare, iar alimentarea este mixtă, în cele mai multe cazuri – cuptorul pe gaz, plita electrică.  

 

Funcții și programe de luat în calcul pentru pasionații de gătit care nu lipsesc din dotările aragazurilor rustice: Grill, Rotisor, Ventilatie, Timer, Termostat, Iluminare cuptor, Convectie aer fierbinte, Valva siguranta cuptor, Incalzire inferioara, Incalzire superioara, Autocuratare catalitica

 

aragz rustic beige

aragaz rustic avena 90 cm

aragaz rustic cappucino

aragaz rustic negru

Aragaz rustic 3 Arzatoare gaz + 1 electric, Cuptor electric, 60x60cm, Studio Casa Avena, MULTIF. PLUS FE60/603G+1EL, Aprindere integrata, Rotisor

Aragaz rustic 4 arzatoare gaz+ 1 ochi electric,Cuptor gaz, 90 cm, Studio Casa Avena, FE90/60, rotisor, grill, gratare fonta

Aragaz Studio Casa Peony Cappuccino Cream 4G 60/60 cm, Cuptor gaz, 3 arzatoare gaz +1 Wok, Grill electric, Gratare fonta, Aprindere electrica, Valve de siguranta, Cappuccino/ Inox

Aragaz rustic 5 arzatoare gaz, Negru, 90 cm, Modena Antracit Studio Casa, rotisor, Grill electric, Gratare fonta