Tocmai ai cumpărat o casă sau închiriezi o locuință pentru prima experiență a vieții departe de casa părintească? Printre numeroasele sarcini adiacente, mobilarea sufrageriei este probabil cea mai distractivă operațiune. Cumpărarea canapelei pentru sufragerie nu trebuie să fie un proces stresant, mai ales dacă știi ceea ce cauți și ai în vedere câteva aspecte cheie. Black Friday este momentul ideal pentru investiții în produse și mobilier pentru casă, așa că poți profita de ofertele din această perioadă în avantajul tău!

Prin alegerea celei mai potrivite canapele poți avea, prin urmare, elementul ideal pentru zilele de relaxare, mai ales dacă ești obișnuiți să ai des musafiri.

În acest articol vom enumera 8 greșeli frecvente în achiziționarea unei canapele.

 

·      Nu măsori corect dimensiunile sufrageriei

·      Nu stabilești un buget

·      Nu te gândești la scopul camerei în care se amplasează canapeaua

·      Alegi o canapea prea întunecată pentru o cameră slab luminată

·      Nu iei în considerare mobilierul deja prezent

·      Nu găsești loc pentru o măsuță de cafea

·      Nu știi cum să întreții canapeaua

·      Nu iei în considerare materialul din care este confecționată

 

Nu măsori corect dimensiunile sufrageriei

Prima mare greșeală în alegerea canapelei este să nu țineți cont de dimensiunile livingului, de marcajele pentru ferestre, calorifere, șemineu sau dulapuri. Canapeaua va juca un rol proeminent în sufragerie, așadar trebuie să transformi sufrageria într-un loc în care vei sta cu plăcere și, mai presus de toate, dacă ai obiceiul de a invita prieteni, aceasta nu trebuie să se simtă ca un loc oprimat, îngust, disproporționat și supra aglomerat.

Dacă iei în considerare posibilitatea de a cumpăra o canapea extensibilă pentru a rezolva problema patului suplimentar, a avea o idee clară a dimensiunilor va fi esențial pentru a ști dacă poți transforma zona de living în zonă de dormit.

 

Nu stabilești un buget

După ce ai luat măsurători, este necesar să evaluezi corect bugetul personal pentru a lua în considerare gama spre care te vei orienta: modele simple, mai accesibile, sau modele extensibile, de mari dimensiuni, cu prețuri mult mai mari.

Trebuie să planifici cu atenție toate piesele de mobilier care vor compune camera de zi, pentru a dedica un procent adecvat din bugetul total canapelei. Degeaba investești într-o canapea modernă, de mari dimensiuni, dacă nu completezi ambientul cu un mobilier pe măsură.

 

Nu te gândești la scopul camerei în care se amplasează canapeaua

În sufragerie vei petrece cea mai mare parte a zilei în timpul săptămânii și weekendului? Dacă răspunsul este unul afirmativ, atunci vei dori să te bucuri de o atmosferă primitoare în timp ce te relaxezi la serialul sau meciul favorit.

Camera de zi este locul formal, decorat foarte elegant,  în care inviți musafirii la finalul săptămânii? Atunci trebuie să alegi un set compus din canapea și fotolii, deoarece conferă un stil mult mai sofisticat livingului, spre deosebire de colțarul extensibil.

Lipsa de evaluare a nevoilor personale este o mare greșeală și se poate solda cu alegerea unui model nepotrivit pentru necesitățile tale pe termen lung.

 

Alegi o canapea prea întunecată pentru o cameră slab luminată

Menținerea luminii aprinse chiar și atunci când este soare afară nu este un lucru plăcut, mai ales că la sfârșitul lunii factura la electricitate s-ar putea dovedi a fi destul de mare. Pe baza dimensiunilor camerei și a surselor de lumină, cum ar fi prezența unei ferestre mari sau laterale, evaluează cu atenție alegerea culorii principale a canapelei. Într-o cameră de zi fără ferestre mari, mai bine alegi o tapițerie din piele într-o nuanță deschisă (alb sau bej) sau cu o țesătură modelată în tonuri pastelate. Mediul va străluci mai mult și va fi cel mai bun mod de a oferi prospețime și vioiciune în cameră.

Spre exemplu, setul Elisa compus dintr-o canapea extensibilă și două fotolii de la Studio Casa este disponibil într-o nuanță superbă de gri albicios, ceea ce înseamnă că este perfect pentru spațiile întunecate. Strânsă, canapeaua este perfectă pentru trei persoane, iar extensibilă devine un pat comod pentru două persoane, fiind confecționată din materiale premium. În plus, ai posibilitatea să alegi culoarea preferată din gama GREY.

 

Nu iei în considerare mobilierul deja prezent

Canapeaua trebuie să fie obligatoriu în același ton cu mobilierul existent în cameră. Aceasta trebuie să se plieze pe linia de design, pe culorile și nuanțele pe care le ai deja în living. Dacă nu faci acest lucru, totul va fi disproporționat și nu va transmite acea imagine armonioasă pe care o dorești.

Spre exemplu, canapeaua extensibilă Class Relax de la Studio Casa este potrivită pentru o sufragerie impunătoare, care dorește deopotrivă să exprime o eleganță clasică, dar și să insufle ideea de comoditate și relaxare. Datorită mecanismului său german de extindere, ea poate să se transforme atât într-un fotoliu relaxant, numai bun pentru devorarea romanului favorit, cât și într-un pat comod pentru un somn odihnitor.

  

Nu găsești loc pentru o măsuță de cafea

Indiferent de forma și dimensiunea canapelei, din fața ei nu poate lipsi niciodată o masă sau un raft pe care puteți așeza obiecte personale, telecomanda televizorului, ochelarii, ceștile de cafea, etc. Așadar, ai grijă ca acesta să nu fie disproporționată, deci să nu fie prea înaltă, factor care ar putea îngreuna vizionarea la televizor.

O soluție ideală este măsuța de cafea modulară Smart Living Coffe & Dining, Marova A Da Design  de la Studio Casa. Construită din pal melaminat cu accente minimaliste, măsuța de cafea este potrivită atât pentru servirea cafelei cât și pentru a servi o gustare, deoarece se extinde la o înălțime optimă pentru  o poziție corectă atunci când stați pe canapea. 

Aceasta fuzionează perfect cu modelul de canapea extensibilă Marova Relax de la Studio Casa. Canapeaua extensibilă fabricată din materiale de înaltă calitate, potrivită pentru 3 persoane, iese în evidență printr-o nuanță superbă de bej care va oferi casei acel suflu de lumină relaxant și elegant. În plus, este excelentă pentru un somn odihnitor.

 

Nu știi cum să întreții canapeaua

 Canapeaua, la fel ca toate articolele de mobilier pentru casă, nu face excepție de la întreținere și curățare periodică. În special, materialul tapițeriei determină și condiționează întreținerea care trebuie efectuată într-un mod impecabil. Dacă nu ai anumite informații despre compoziția canapelei: piele, piele ecologică, țesătură sau alt material, riști să nu intervii corect dacă se murdărește accidental.

Dacă ai animale de companie acasă, precum câini și pisici, obișnuiți să urce pe canapea pentru satisfacția lor și a copiilor mici, luați în considerare posibilitatea unei huse pentru a o proteja împotriva posibilelor daune și zgârieturi care pot apărea frecvent. În plus, disponibilitatea pieselor de schimb va permite înlocuirea elementelor esențiale în caz de rupere sau uzură.

 

Nu iei în considerare materialul din care este confecționată

 Atunci când ești în căutarea unei canapele extensibile, trebuie să iei în considerare și materialele din care aceasta este fabricată, deoarece ele vor asigura nu doar longevitatea produsului, ci și un confort crescut. Materialele de înaltă calitate oferă confort ridicat și relaxare, mai ales dacă intenționezi să găzduiești musafiri care să se odihnească pe aceasta. 

O canapea extensibilă creată din materiale de înaltă calitate, care oferă un confort crescut, este canapeaua extensibilă Nova Relax de la Studio Casa. Datorită mecanismelor inovative germane, testate în laboratoare profesionale, această canapea modulară poate să devină un pat comod pentru două persoane ori se poate transforma în două fotolii potrivite pentru a citi o carte sau pentru a vă uita la televizor.