Aspiratorul cu filtrare prin apă este un tip special de aspirator, în care aerul aspirat este filtrat de un rezervor de apă. Gândit ca un aspirator pentru murdăria grea, cum ar fi reziduurile de la curățarea garajelor și depozitelor, acesta este util și în case pentru persoanele care suferă de alergii la praf datorită faptului că este capabil să returneze (aproape) 100 % aer curat. Nu numai asta: aspiratorul cu filtrare prin apă este, de asemenea, foarte apreciat pentru posibilitatea aspirării atât a reziduurilor solide, cât și a lichidelor, fără distincție.

 

·      Începutul aspiratoarelor cu filtrare prin apă

·      Aspiratoarele cu filtrare prin apă – soluția pentru alergeni

·      Diferența dintre aspiratorul umed uscat si cel cu filtrare prin apă

·      Avantajele aspiratoarelor cu filtrare prin apă

·      Locurile în care poate să fie folosit un aspirator cu filtrare prin apă

·      Cum se folosește un aspirator cu filtrare prin apă?

·      Cum să alegeți un aspirator cu filtrare prin apă de bună calitate

·      Recomandări

 

1. Începutul aspiratoarelor cu filtrare prin apă

 Aspiratoarele cu filtrare prin apă s-au născut în urmă cu câțiva ani pentru curățarea suprafețelor mari precum garaje, depozite și spitale, cu scopul de a elimina cantități mari de murdărie, fără a ridica prea multe probleme cu privire la blocarea aspiratorului. De obicei, un astfel de dispozitiv a fost caracterizat prin dimensiuni voluminoase, în special în modelele industriale. Cele mai inovatoare mărci au proiectat, în schimb, modele de uz casnic care se adaptează perfect atât unei case spațioase, cât și unui apartament.

 Aspectul aspiratoarelor cu filtrare prin apă pentru uz casnic este acela al unui aspirator obișnuit, cu un motor intern și un tub de aspirație unde puteți schimba diferitele accesorii, de la perie la duză, numai că trebuie să umpleți rezervorul special cu apă. La fel ca multe alte tipuri de aspiratoare, aceste modele cu filtrare prin apă pot fi echipate cu un filtru HEPA, util pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece este capabil să rețină chiar și cele mai mici particule de praf sau acarieni care ar fi putut scăpa de acțiunea ciclonică a filtrului de apă.

 În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, aceste aspiratoare au cablu (funcționează conectate la priza electrică): deocamdată nu există aspiratoare cu filtrare prin apă fără fir pe piață.

 

2. Aspiratoarele cu filtrare prin apă – soluția pentru alergeni

 Un aspirator cu filtrare prin apă are un anumit rezervor cu un filtru de apă care poate captura, cu acțiunea vortexului creat în interiorul lichidului, particulele de praf, bacteriile și acarienii, împiedicându-i să scape sau să fie eliberați ulterior în aer.

Evident, acțiunea sa, așa cum am spus, poate fi întărită prin acțiunea filtrului HEPA, care ajută la transformarea aerului din cameră în aer mai curat și mult  mai respirabil. Din acest motiv, aceste aspiratoare sunt foarte populare în rândul persoanelor care suferă de alergii deosebite la acarieni și praf fin, dar și la polen și petalele sau frunzele care vin din exterior (mai ales primăvara). După cum ați înțeles, lichidul se află în interiorul unui rezervor și aceste modele funcționează fără saci, cu economii semnificative la achiziționarea lor.

 

3. Diferența dintre aspiratorul umed uscat si cel cu filtrare prin apă

 Diferența dintre cele două modele este următoarea: filtrul de apă acționează pentru a reține chiar și cele mai mici particule de praf. De asemenea, el stochează si bacteriile, particulele de polen sau mucegai. Acestea fiind spuse, ambele modele sunt capabile să aspire lichide. Dacă trebuie să aspirați deseori cantități mari de lichide, vă recomandăm un aspirator umed uscat. Dacă, pe de altă parte, aveți nevoie de un aspirator care poate garanta eliminarea aproape totală a particulelor poluante și a prafului, atunci alegerea potrivită este aspiratorul cu filtrare prin apă.

 

4.Avantajele aspiratoarelor cu filtrare prin apă

Un aspirator cu filtrare prin apă returnează aer curat purificat din praf fin, polen, dăunători și poluanți, acarieni și păr de câine sau pisică. Acesta este motivul pentru care este un aparat ideal pentru cei care doresc un aspirator robust, care să poată fi folosit și în aer liber și în prezența multor murdării. Cu o singură trecere este posibil să elimine aproape toate resturile de murdărie și praf care sunt aspirate puternic în rezervorul de apă. Nu aveți nevoie de saci sau pungi speciale, umpleți recipientul cu apă de la robinet. Din acest motiv, aspiratorul cu filtrare prin apă este, de asemenea, o alegere economică și ușor de gestionat.

Este un aparat care curăță și igienizează, purifică aerul și restabilește un mediu igienizat: filtrele HEPA sunt, în plus, capabile să rețină chiar și acele particule minime de praf și nu au nevoie de întreținere specială, deoarece sunt înlocuite după mult timp.

 

5. Locurile în care poate să fie folosit un aspirator cu filtrare prin apă

 Aspiratoarele cu filtrare prin apă sunt capabile să colecteze atât lichide, cât și solide: nu există contraindicații speciale, este suficient ca volumul de substanță lichidă să nu depășească capacitatea rezervorului. În acest fel, este posibil să aspirați laptele sau băuturile gazoase vărsate pe podea. Aspiratorul cu filtrare prin apă poate fi folosit de câte ori doriți să aspirați orice cameră din casă, de la bucătărie la baie, de la sufragerie la dormitor. Dar este, de asemenea, perfect pentru zone din afara casei, cum ar fi garaje, subsoluri și grădini mici. Imbatabil pentru curățarea după lucrări de construcție, intervenții de găurire a pereților, pentru aspirarea mașinii.

 

 aspirator pe covor


6. Cum se folosește un aspirator cu filtrare prin apă?

 Este foarte simplu, umpleți rezervorul cu apă și goliți-l de fiecare dată când terminați de curățat casa. La fel ca o pungă care se schimbă periodic, după fiecare utilizare, apa din filtru devine întunecată și acumulează păr și impurități. Prin urmare, pentru a asigura curățarea perfectă data viitoare, este necesar să goliți și să curățați rezervorul. În timpul utilizării aveți grijă, de asemenea, ca aspiratorul să nu se răstoarne pentru a preveni scurgerea lichidului: din fericire, producătorii au rezolvat această problemă cu sisteme anti-basculare.

  

7. Cum să alegeți un aspirator cu filtrare prin apă de bună calitate?

 Acest tip de aspirator trebuie să poată oferi un sistem multifuncțional, adică să aspire praful, microparticulele de murdărie și chiar și cele mai fine particule, purificând aerul prin prezența filtrelor HEPA, singurele care permit eliminarea alergenilor majori prezenți în atmosferă. Sistemul de filtrare HEPA, care trebuie să fie ușor de demontat și curățat, trebuie combinat cu sistemul de filtrare a apei care curăță suprafețele și purifică aerul, așa cum se întâmplă în aspiratoarele fără sac.

 La modelele mai sofisticate, sistemul de filtrare și curățare cu apă este însoțit de posibilitatea umidificării aerului și de a folosi instrumentul pentru utilizări alternative, precum călcarea, îngrijirea saltelelor și tapițeriei, a covoarelor și mochetelor. Pentru a fi considerat de bună calitate, acest aparat trebuie să fie ușor, deci nu voluminos, să fie echipat cu elemente care să permită tratarea mai multor suprafețe, de la cele mai dure și rezistente la cele mai delicate.

 Prezența îmbinărilor și periilor suplimentare reprezintă, prin urmare, o valoare adăugată, mai ales dacă acestea sunt incluse în pachet. În cele din urmă, este important ca aprinderea să fie simplă, ca panoul de comenzi să fie poziționat în secțiunile frontale și, prin urmare, să fie accesibil.

 

8. Recomandări

 Aspiratorul cu filtrare prin apă Studio Casa Hydratech Turbo este dotat cu filtru HEPA și vine cu o putere de 850 W. Acesta este dotat cu o tehnologie înaltă ce se reflectă în sistemele speciale pe care le deține, precum:

  • Sistem patenta Vaccum Lock – în momentul în care aspiratorul este pornit, rezervorul cu apă se blochează automat pentru a nu exista riscul de scurgere al apei chiar și în cazul răsturnării aspiratorului.
  • Sistem Double Suction – un sistem foarte inteligent ce presupune separarea aerului de praf înainte ca acesta să atingă apă pentru a maximiza eficiența aspiratorului atunci când vine vorba de un aer curat și igienizat. Acest sistem a fost gândit pentru persoanele alergice sau cele care suferă de astm.
  • Sistemul brevetat DWS (Dust Extermination by Water Separator) – acest sistem spală și igienizează eficient aerul care intră în contact cu apa pentru a elimina complet praful, murdăria, poluare și alergenii.

 Aspiratorul cu filtrare prin apa Studio Casa Hydratech Turbo vine dotat cu numeroase accesorii, precum peria turbo, care asigură o curățate completă în diverse locuri din locuință. Aspiratorul cu filtrare prin apă Studio Casa Aqua Turbo Hepa este un alt aparat electrocasnic de top marca Studio Casa. Acesta vine cu o putere de 1600 W și cu un grad de tehnologizare înalt pe care îl putem vedea în sistemele sale, precum: Double Suction, Dust Extermination by Water Separator, Vacuum Lock.

Deși are o putere de 1600W, acesta are un nivel de zgomot de doar 84 dB, fiind perfect pentru casele în care se află copii sau persoane care lucrează în propria locuință. Aspiratorul cu filtrare prin apă Studio Casa Hepatech Aqua este o adevărată bijuterie multitasking. Acest model vine dotat cu funcția „Blowing” care permite uscarea suprafețelor, desfundarea chiuvetei sau a căzii și chiar folosirea sa în curte prin suflarea frunzelor pentru strângerea lor mai ușoară.

 Hepatech Aqua de la Studio Casa are o putere de 1600 W  și un nivel de zgomot de doar 70 dB. De asemenea, lungimea cablului poate ajunge până la 6 m, fiind astfel ideal pentru spațiile mari.

Aspiratorul cu filtrare prin apă Studio Casa Hydrarian Jet Force are o funcție de maximă importanță: SPĂLARE. Acest aspirator revoluționar poate să spele covoarele, mochetele, saltelele și chiar diverse tipuri de tapițerii. Astfel, o să puteți renunța la spălarea covoarelor în centre speciale.

 Aspiratorul cu filtrare prin apă Studio Casa Hydrarian Jet Force este dotat cu funcții: absorbție în apă, aspirare umedă, spălare – șamponare și suflare. Puterea acestui aspirator este de 1600 W, nivelul de zgomot de 70 dB, iar lungimea cablului de 6 m, fiind ideal atât într-un apartament cât și într-o casă spațioasă.