1. Ce este un espressor super automat
 2. Care este scopul unui espressor super automat
 3. Caracteristicile unui espressor super automat
 4. Beneficiile extra ale unui espressor super automat

 Aparatele de cafea super automate sunt electrocasnice de bucatarie profesionale, ideale pentru cei care isi doresc un gust impecabil al băuturilor pe baza de cafea. Dacă sunteți în căutarea unui espressor super automat, dar vă încurcați în alegerea acestuia din cauza multitudinii de modele existente pe piață, atunci noi vă vom explica ceea ce trebuie să știți despre aceste produse. Aceste aparate au caracteristici excelente, oferă avantaje deosebite și vă prepară băutura preferată pe bază de cafea  printr-o singură apăsare a butonului.

 Care sunt unele dintre cele mai importante caracteristicile ale acestor aparate de cafea de care trebuie să țineți cont? Aceste espressoare super automate sunt convenabile de utilizat; oferă opțiuni personalizate pentru prepararea cafelei și sunt investiții pe termen lung.

 

1.    Ce este un espressor super automat?

 Espressoarele super-automate sunt superioare mașinilor de cafea complet automate. Espressorul super automat ajută la prepararea cafelei la nivelul următor: printr-o singură apăsare de buton activați nenumărate funcții care ajută la crearea cafelei perfecte în doar câteva secunde. 

Espressoare super automate au în fond aceleași piese precum espressoarele semi automate sau espressoare complet automate, dar conțin un grad de tehnologizare mai ridicat implementat în diverse mecanisme. Câteva dintre acestea: mecanismul care permite fierberea automată a apei, râșnița puternică pe trepte de măcinare, dispozitiv de spumare a laptelui. În plus, aceste mașini de cafea vin însoțite cu nenumărate funcții și sisteme extra precum: funcția de decalcifiere automată.

 

espressor automat cafea 

2.    Care este scopul unui espressor super automat?

 Scopul din spatele unui espressor super automat este acela de a oferi un proces de preparare a cafelei la fel de simplu precum adăugarea boabelor de cafea și apăsarea butonului, dar cu un rezultat final la superlativ.  De asemenea, cu un astfel de espressor puteți prepara cel puțin 4 băuturi: espressor scurt, espressor lung, cafea, cappuccino, apă fiartă pentru ciocolată caldă sau ceai.

  

3.    Caracteristicile unui espressor super automat

 •  Cafea pre-setată cu o singură atingere

După cum am specificat, fiecare espressor super automat deține cel puțin 4 tipuri de băuturi pe care le poate realiza și fiecare băutură este însoțită de o pictogramă. Astfel, printr-o singură apăsare de buton, puteți să alegeți băutura dorită.

 • Setări controlabile

Aceste mașini de preparare a cafelei vin cu opțiuni reglabile pentru a controla temperatura apei și volumul băuturii.

 • Trepte de râșnire

Fiecare espressor super automat deține propria râșniță incorporabilă. Unele râșnițe sunt din ceramică, altele sunt din metal, dar indiferent de tipul de material folosit, calitatea râșnirii trebuie să fie superioară. În cadrul oricărui model de espressor super automat, râșnița deține mai multe trepte de măcinare care pot să fie alese de către utilizator. Aceste trepte de pot să ofere o râșnire grosieră pentru o intensitate mai scăzută a gustul de cafea sau o râșnire mai fină, pentru sporirea tăriei cafelei.

 • Spumare automată

 Espressoarele super-automate sunt dotate cu sistem de spumare a laptelui. Cu ajutorul acestuia, se pot prepara băuturi precum: cappuccino, latte, etc. Există pe piață espressoare super automate care vor lua singure spuma de lapte și o vor adăuga în cafea și altele care doar prepară spuma de lapte și utilizatorul trebuie să o adauge peste cafea – acest modele sunt de obicei cu baghetă. Modelele de espressoare super automate care conțin sistem de spumare al laptelui ce prepară singur cappuccino recomandate de noi sunt espressorul automat DeLonghi Primadonna Elite ESAM 650.75MS 1450W, 15 bar, 1.8 l, Silver: Sau espressorul automat DeLonghi ESAM4500, 1350W, 15 bar, 1.8 l, Argintiu 

 

4.    Beneficiile extra ale unui espressor super automat

 

Trebuie să știți că espressoarele super automate de cafea necesită un buget ridicat, așa că dacă toți sunteți dispuși să investiți o sumă considerabilă în acestea, atunci fiți atenți la beneficiile extra pe care aceste produse vi le aduc:

 • Gradul de comoditate

 Nu toate espressoarele super automate sunt egale ca și performanțe. Modelele superioare au caracteristici suplimentare, cum ar fi duze duble de cafea pentru prepararea simultană a două cafele, spumare automată sau programabilitate, funcție de pornire automată a espressorului automat pentru ca în fiecare zi la ora specifică să aveți băutura gata pregătită.

 • Suport pentru încălzit cești

 „Cafeaua este mai bună atunci când este servită fierbinte”. Astfel, suportul pentru încălzirea ceștilor în prealabil este o opțiune extra pe care o dețin doar câteva espressoare super automate. Acest proces ajută la crearea unui gust mai savuros al cafelei.

 • Întreținere și curățare

 Deoarece super-automatele sunt alcătuite din multe componente și accesorii, ar fi nevoie de mai mult timp pentru curățarea tuturor. Acestea fiind spuse, majoritatea espressoarelor automate dețin procese de curățare automate, dar asta se aplică numai pieselor care sunt implicate în procesul de fabricare a espressoarelor. Rezervorul de apă, recipientul pentru boabe de cafea sau baghetele externe pentru spumarea laptelui vor necesita în continuare curățare manuală sau în mașina de spălat vase. Un astfel de produs cu un sistem performant de curățare automată este espressorul automat DeLonghi ECAM 45.760 ELETTA. 

 • Memorare

Unele modele de espressoare automate duc personalizarea la nivelurile cele mai înalte. Astfel, aceste aparate permit utilizatorilor să-și salveze preferințele pentru cafea. Mai exact, utilizatorul își salvează preferințele: intensitate, temperatură, tip de băutură, etc. și apoi doar printr-o singură apăsare de buton se bucură de băutura perfectă pentru el. 

 • Nivel scăzut de zgomot

Alegeți liniștea! Alegeți espressoarele automate care sunt silențioase pentru evitarea zgomotului foarte puternic în timpul procesului de măcinare a boabelor.

 • Oprire automată

Atunci când căutați cel mai bun espressor super automat este de preferat ca acesta să dețină funcția de oprire automată după o anumită perioadă în care stă inactiv. În acest fel, salvați energie electrică și mai ales vă feriți de posibile incidente neplăcute.

 • Durabilitate

În mod ideal, doriți ca mașina de cafea să fie complet fabricată din oțel. Dacă ar trebui să faceți compromisuri, asigurați-vă că piesele esențiale, cum ar fi duzele, baghetele pentru spumat sunt realizate integral din oțel inoxidabil. Corpul exterior al mașinii poate fi apoi din aluminiu sau sorturi.

 • Putere și presiune pompă

Un espressor super automat cu o calitate înaltă trebuie să aibă puterea de cel puțin 1400 de W și ideal ca pompa să aibă presiunea de minimum 15 bar. 

 • Buget

Prețul espressoarelor super-automate se situează adesea în intervalul înalt de 3 (la reducere) sau 4 cifre. Un espressor super automat accesibil este modelul nostru, espressorul automat pentru cafea Studio Casa DIVA DE LUXE.  

 • Marca

Marca garantează calitatea înaltă. Alegeți espressoare super automate numai de la producători de încredere.