Dispozitivele inteligente pentru bucătărie sunt menite să-ți simplifice activitățile gastronomice, indiferent de complexitatea rețetelor. Cât sunt de avantajoase aceste aparate de bucătărie și la ce anume trebuie să fii atent pentru a selecta produsele ideale nevoilor tale?

Electrocasnice ‘’must-have’’ pentru preparate din bucătărie

Achiziționarea de aparate electrocasnice multifuncționale pentru bucătărie reprezintă un pas uriaș către un nou stil de viață. Stai mai puțin în bucătărie, deci ai mai mult timp să petereci cu familia și prietenii tăi, iar preparatele tale vor fi mult mai bine făcute și într-un timp mult mai scurt.

roboti de bucatarie culoarea rosie

 

l Mașini de făcut pâine

 

Când pregătim pâinea în casă avem control deplin asupra ingredientelor și a gramajului. În plus, utilizând mașinile de făcut pâine poți alege dimensiunea pâinii, culoarea crustei, nivelul de rumenire, tipul de pâine, metoda de coacere, timpul de dospire și coacere.


masina de facut paine in casa


Aparatele pentru coacerea pâinii sunt prevăzute cu funcții speciale pentru pregătirea cornurilor, cozonacilor și a altor produse de patiserie. Există mașini de bucătărie de capacitate mare, 1250 grame, unde poți face o pâine necesară alimentației unei familii de 4 persoane. 

l Roboți de bucătărie

Tehnologia de ultimă generație a dăruit pasionaților de gătit și nu numai o soluție inovativă care să le simplifice activitatea în bucătărie și anume: roboții de bucătărie multifuncționali. Tăierea și mărunțirea legumelor în funcție de dimensiunea dorită, realizarea băuturilor de tip smoothie sau cocktail, funcția de mixer încorporat, sau opțiunea de tocare a cărnii sunt doar câteva din multiplele activități casnice pe care un robot de bucătărie inteligent le realizează în locul tău.

 

robot de bucatarie pentru prajituri   


robot bucatarie multifunctional


robot bucatarie batut frisca


l Blendere

 Blenderul este dispozitivul conceput pentru felierea exactă, măcinarea, sau tocarea alimentelor pentru rețetele supe creme, sosuri, creme pentru deserturi, smoothie-uri, sau cocktail-uri. Blenderele staționare staționare vin la pachet cu boluri suplimentare și sunt dotate cu trepte de viteză și lame de mărimi diferite pe care le poți folosi în funcție de nevoile tale.


blender pentru smoothie


Blenderele verticale sunt compacte, ocupă puțin spațiu și oferă mai multă libertate de mișcare decât varianta clasică, deoarece poți amesteca, felia sau zdrobi alimentele direct în recipientele în care urmează să le prepari sau să le consumi.

l Mixere

 Mixerele sunt aparatele electrocasnice pe care le regăsim în toate gospodăriile, chiar dacă în multe privințe au fost întrecute de modernii roboți de bucătărie. Mixerele de mână sunt prevăzute cu două orificii pentru inserarea unor instrumente detașabile folosite pentru bătut, amestecat sau frământat. Mixerele verticale au un singur ax rotativ care amestecă, frământă și mărunțește alimentele, aducând mai mult cu blenderele.


Mixerul cu bol are același principiu de funcționare ca și modelul clasic, dar datorită puterii mai mari pe care o au motoarele, frământarea compozițiilor dure nu mai reprezintă o problemă. Tu ce dispozitive obișnuiești să utilizezi pentru pregătirea rețetelor preferate?