Cel mai bun sos de roșii preparat acasă cu mașina electrică de tocat roșii

 

 

Sosul de roșii este nelipsit de pe lista gospodinelor din țara noastră în fiecare toamnă, fiind un preparat delicios care poate îmbunătăți orice rețetă și care își păstrează foarte bine gustul în timp.

 

Mai mult, sosul de roșii natural preparat în casă cu mașina de tocat roșii este foarte sănătos, bogat în nutrienți, antioxidanți și vitamine, fiind perfect pentru rețete de paste, sarmale, supe cremă și în general pentru toate preparatele făcute în casă.

 

Sigurul dezavantaj în prepararea sosului de roșii în casă este timpul îndelungat necesar pregătirii acestuia. Cu toții știm cât este de prețios timpul nostru, mai ales în zilele noastre. Astfel, îți recomandăm o mașină electrică de tocat roșii, care îți va micșora cu mult timpul de gătire al sosului de roșii.

 

sos de rosii facut in casa cu masina electrica de tocat rosii     sos de rosii de casa cu masina electrica de tocat rosii


O mașină electrică de tocat roșii te va ajuta să obții un sos de roșii perfect, separând pulpa și zeama din roșii de semințe și coji. Astfel, sosul de roșii preparat va avea o consistență aparte, mult mai fină și cremoasă. Datorită procesului de separare coji și semințe de pulpă, o mașină electrică de tocat roșii poate fi întrebuințată și la fructe precum zmeura, fragii, murele pentru obținerea gemurilor și chiar se poate utiliza la struguri pentru a obține un must delicios.

 

Pentru a găsi mașini de tocat electrice profesionale cu lame rezistente din oțel inoxidabil și o viteză mare de tocare de 2,5 Kg roșii per minut, poți accesa oricând site-ul Studio Casa. Aici vei beneficia de cele mai mici prețuri la aceste electrocasnice, așa că grăbește-te pentru a nu rata cele mai avantajoase promoții.

 

Dacă deja te-ai decis să achiziționezi o mașină de tocat roșii electrică, am pregătit pentru tine câteva rețete de sos de roșii pe care le poți încerca pentru a-i impresiona pe cei dragi.

 

 

Rețete pentru sosul de roșii preparat în casă cu mașina electrică de tocat roșii

 

Pentru a te bucura de gustul delicios al roșiilor, dar și de toate beneficiile pe care acestea le aduc organismului tău prin conținutul ridicați de vitamine, îți recomandăm să încerci aceste rețete:

 

conserve de sos de rosii pentru iarna     sos de rosii pentru pizza facut in casa cu masina electrica de tocat rosii

 

·      Sos de roșii pentru pizza

 

Ingrediente:

 

·      Jumătate de kg roșii proaspete

·      50 ml ulei de măsline

·      2 linguri de zahăr

·      Jumătate de inguriță oregano uscat

·      Sare și piper după gust

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Fără o mașină electrică de tocat roșii, ar trebui să opărești roșiile timp de un minut în 2 litri de apă care fierbe, după care să le decojești ușor. Dacă ai o mașină electrică de tocat roșii care separă cojile și semințele de pulpă, sari peste acest pasaj. Mai întâi toci la cuțit roșiile pe tocător – le tai în bucăți mari și apoi folosești direct mașina de tocat electrică pentru a obține sosul de roșii. Sosul de roșii astfel obținut se pune într-o oală cu uleiul de măsline la fiert. Se condimentează cu sare, piper, oregano și puțin zahăr, după care lăsăm puțin compoziția la fiert până se îngroașă.

 

 

·      Sos de roșii pentru paste

 

Ingrediente:

 

·      Jumătate de kg roșii proaspete

·      1 lingură pastă de roșii

·      2 căței de usturoi

·      1 lingură ulei de busuioc

·      Sare și piper după gust

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Mai întâi tai roșiile în bucăți mari, după care folosești direct mașina electrică de tocat roșii ca să obții sosul de roșii. Se călește usturoiul în ulei și apoi se adaugă sucul de roșii, pasta de roșii cu puțină apă. Se lasă sosul să fiarbă 10 minute și se condimentează cu sare și piper după gust, iar apoi e gata de servit.

Poți adăuga și busuioc.

 

sos de rosii facut in casa cu masina electrica de tocat rosii     


 

·      Sos de roșii dulce

 

Ingrediente:

 

·      1 lingură de făină

·      2 linguri de ulei

·      500ml de suc de roșii de casă

·      Un praf de sare

·      3 lingurițe de zahăr

·      Busuioc

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Se pune uleiul pe foc cu o lingură de făină și se lasă pentru câteva secunde. Se adaugă apoi o parte din sucul de roșii obținut la mașina electrică de sos de roșii și amestecăm bine să nu se formeze cocoloașe. Punem apoi sosul înapoi pe foc și adăugăm puțin câte puțin restul de suc de roșii amestecând. Se adaugă în final sarea, zahărul și busuiocul tocat, după care se mai lasă la fiert 15-20 de minute.

 

 

·      Sos de roșii pentru piure

 

Ingrediente:

 

·      3 linguri pastă de roșii

·      6 căței de usturoi tăiați feliuțe

·      O ceașcă de apă

·      O legătură de mărar tocat

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Se fierbe apa cu pasta de roșii după care se adaugă usturoiul și mărarul. Se dă un clocot iar apoi se oprește. Se servește cu piure proaspăt gătit.

 

 

·      Sos de roșii cu carne de pui

 

Ingrediente:

 

·      450g de piept de pui

·      50ml de ulei

·      5-6 roșii feliate

·      3 căței de usturoi

·      1 legătură de busuioc proaspăt tocat

·      60g unt

·      Sare și piper după gust

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Se bat bucățile de carne, ca pentru șnițele și se condimentează cu sare și piper. Se rumenește puiul în tigaie în ulei încins până se gătește și își schimbă culoarea, iar apoi se scoate pe o farfurie. Se călește apoi usturoiul și se adaugă imediat roșiile și untul. În final se amestecă până când untul se topește și se obține un sos gros, se combină cu busuiocul și cu puiul și se servește fierbinte.

 

·      Sos de roșii pentru friptură

 

Ingrediente:

 

·      O ceapă medie

·      500g de suc de roșii sau bulion

·      Câțiva căței de usturoi

·      O foaie de dafin

·      Puțină apă și puțin ulei

·      Sare și piper după gust

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Ceapa se curăță, iar apoi se spală și se taie mărunt. Se călește la foc moderat după care se adaugă sucul de roșii și un pahar de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade, timp de 20-25 de minute. Se adaugă sare, piper, usturoi și foaia de dafin iar apoi se oprește focul. Se servește cu friptură sau cu legume.

 

 

·      Sos de roșii clasic

 

Ingrediente:

 

·      250ml pastă de roșii

·      150ml supă sau apă

·      20g făină

·      2-3 linguri de ulei

·      1 lingură mică de zahăr

·      1 ceapă mică

·      frunze de țelină

·      sare și piper după gust

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Se amestecă făina cu sosul de roșii și uleiul și se pune pe foc. Se pune totul la foc mic și se amestecă. Se adaugă apoi pasta de roșii și puțină apă dacă e necesar. Mai apoi se adaugă și câteva frunze de țelină și o ceapă întreagă după care se amestecă până sosul se îngroașă puțin. Se lasă sosul la clocotit la foc mic 10-15 minute, iar la final se adaugă foarte puțin zahăr și se poate servi.

 

 

·      Sos de roșii cu ceapă

 

Ingrediente:

 

·      5 roșii proaspete

·      3 cepe

·      Ulei de măsline

·      Sare și piper după gust

 

Instrucțiuni de preparare:

 

Se curăță roșiile și se toacă la mașina electrică de tocat roșii pentru a obține sosul de roșii. Ceapa, se spală, se toacă mărunt și se pun în ulei încins, iar apoi se amestecă cu sosul de roșii până se obține consistența unui sos. Se adaugă sare și piper și poate fi servit drept garnitură.

 

 

Dacă ți-am stârnit curiozitatea cu vreo rețetă de mai sus, te sfătuim să încerci să o prepari utilizând noua ta mașină de tocat roșii electrică sau storcător de roșii, iar dacă încă nu ai un astfel de electrocasnic îl poți găsi acum la preț mic pe stie-ul Studio Casa.

 

 

 Sursa foto: gettyimages.com