uscator rufe de balcon

 

Uscarea rufelor este un proces esențial pe care am vrea cu toții să îl grăbim pentru a purta mai des hainele preferate. Cu toate acestea, experții recomandă suporturile de uscat rufe în detrimentul uscătorului electric deoarece reprezintă o variantă mai ieftină și care nu deteriorează materialele. Pe piață veți găsi suport de uscat rufe pentru exterior, suport de uscat rufe pentru interior și  modele hibride. Cel mai bun suport pentru uscat rufe va depinde de foarte multe caracteristici pe care le-am evidențiat special pentru dvs. în acest ghid, pentru a face procesul de achiziție mai facil.

 

·       Tipuri de suporturi de rufe

·       Ce trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți un suport de uscat rufele?

·       Care sunt avantajele și dezavantajele unui suport de uscat rufe?

·       Cele mai bune tipuri de suport uscat rufe

 

 

 

1. Tipuri de suporturi de rufe

 

În momentul actual, pe piață există mai multe tipuri de suporturi de rufe și fiecare vă poate oferi diverse beneficii:

 

Suport de uscat rufe cu picioare

Este cel mai întâlnit tip de suport pentru uscat rufele de pe piață deoarece, de cele mai multe ori, este foarte ușor de depozitat, chiar și în spații înguste. Acesta vine cu nenumărate structuri: oțel, rășină, lemn sau plastic. Pe piață se pot găsi modele extensibile sau modele fixe, ambele fiind ușor de montat.

 

Suportul de uscat rufe cu picioare vine în trei forme:

 • Vertical: nu ocupă mult spațiu, el mizând pe înălțime. Este soluția perfectă pentru garsonieră sau locuințe cu spațiu util mic.
 • Orizontal: acesta mizează pe lățime, fiind alegerea perfectă pentru balcoane. Există modele care au sârme telescopice pentru a crea mai mult spațiu de uscare.
 • Orizontal cu brațe laterale: acest tip de model este foarte întâlnit, brațele laterale permițând uscarea rufelor de mici dimensiuni, precum: prosoape de față, șosete, lenjerie intimă, etc.

 

Marele avantaj este faptul că puteți să îl folosiți atât în mediul exterior cât și în mediul interior datorită greutății reduse, a roților (în special modelele verticale au roți), și a gradului de pliere (modelele orizontale sunt pliabile pentru a face depozitarea mai facilă).

 

Suport de uscat rufe pentru tavan

Acest suport este agățat de tavan și poate să fie fix sau retractabil. Avantajul principal constă în faptul că nu ocupă spațiu.

 

Suport de uscat rufe de perete

Acest suport se regăsește în baie sau în balcoanele cu pereți laterali din rigips, ciment, cărămidă, etc. (fără cele din sticlă). Acest tip de suport poate să fie fix sau retractabil. Este format din doi suporți care se fixează pe doi pereți paraleli și au fie sârme fix  sau mobile – unul dintre suporți prezintă o rolă cu sârme și celălalt are suportul sârmelor.

 

Suport uscat rufe pentru calorifer

Este foarte practic și eficient mai ales pentru zilele de iarnă când rufele se usucă foarte greu. Este cel mai mic tip de suport uscat rufe și cel mai ieftin. Permite așezarea rufelor ușoare de mici dimensiuni: tricouri, lenjerie intimă, șosete, maiouri, etc.

 

Suport de uscat rufe cu copertină

Se montează în exteriorul geamurilor sau în exteriorul balconului. Acest tip de suport vine cu două piese: un suport cu sârme și o copertină pentru a proteja hainele de ploaie, ninsoare. Acesta nu permite așezarea unui număr de rufe.

 

Suport uscat rufe pentru grădină

Acesta poate să fie de mai multe tipuri: în formă de umbrelă, doi stâlpi în formă de T uniți prin sârme și reprezintă alegerea perfectă pentru cei care locuiesc la curte. Cu toate acestea, pe timp de iarnă, rufele se usucă foarte greu în mediul exterior.

 

Suport uscat rufe electric

Există și modele electrice în care sârmele sunt de fapt niște bare care se încălzesc atunci când ștecherul suportului este cuplat la o priză electrică. De cele mai multe ori, acest model se aseamănă cu modelul cu picioare orizontal.

 

 

2. Ce trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți un suport uscat rufe?

 

Este vital să rețineți că atunci când achiziționați un suport de uscat rufe trebuie să vă asigurați că alegeți un model care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Printre punctele de bază de care trebuie să le țineți cont se numără următoarele:

 

Buget

Există multe opțiuni diferite pe care le puteți alege pe piață și cu o gamă largă de prețuri. Cele mai ieftine modele sunt cele pentru calorifer, deoarece vă oferă un număr redus de metri pentru întins rufele. Cu toate aceste, nu uitați că nu trebuie să dați o avere pe cel mai bun suport de uscat rufe – piața este vastă și se adaptează după orice buget.

 

Spațiu disponibil

Acest lucru va influența foarte mult tipul de suport pentru uscat rufe pe care urmează să îl alegeți. Dacă nu aveți la dispoziție mult spațiu, un suport uscat rufe vertical reprezintă o alegere înțeleaptă sau, de ce nu, se poate miza pe un suport uscat rufe de tavan – doar că prețul este mai crescut. În cazul în care vreți un produs care se poate depozita cu ușurință, atunci suportul pentru uscat rufe orizontal este alegerea de top.

 

Roți

Atunci când alegeți suportul de uscat rufe aveți nevoie de stabilitate. Cu toate acestea, roțile sunt, de asemenea, o opțiune excelentă care face transportarea cu ușurință în jurul casei chiar și atunci când este plin de haine.

Pe de altă parte, trebuie să vă asigurați că roțile au un strat anti-zgârieturi, astfel încât să nu deterioreze podeaua.

 

Exterior, interior sau hibrid?

Modelele strict pentru exterior au marele avantaj că lasă hainele să se aerisească corespunzător și reprezintă alegerea ideală pentru cei care stau la curte sau pentru cei care stau într-o locuință fără o suprafață mare (cum sunt cele cu copertină). Dezavantajul este iarna, când hainele se usucă foarte greu.

Suportul de uscat rufe pentru interior, cel pentru tavan sau perete, prezintă marele avantaj că indiferent de vremea de afară, rufele se vor usca rapid ca urmare a temperaturii ambientale. Cu toate acestea, hainele nu se aerisesc.

Suportul de uscat rufe hibrid (modelul cu picioare) este perfect atât pentru interior cât și pentru exterior ca urmare a greutății reduse. Acest tip de suport împrumută ce e mai bun din ambele părți.

 

Fix sau pliabil

Dacă doriți să depozitați uscătorul de rufe astfel încât să nu vă încurce atunci când îl folosiți, un suport de uscat rufe pliabil este alegerea ideală.

 

Un suport de rufe încălzit sau nu?

Un suport de uscat rufe electric are un sistem care permite hainelor să se usuce mai repede prin căldură. Cu toate acestea, acestea consumă energie electrică, ceea ce reflectă creșterea facturii la electricitate.

Totul depinde de gusturile personale și de viteza cu care vreți să se usuce hainele.

 

Trebuie să aveți în vedere faptul că fibrele textile naturale de îmbrăcăminte tradiționale (in, cânepă, mătase) trebuie uscate în aer liber chiar dacă poate dura puțin mai mult timp uscarea lor, dar marele avantaj este că hainele nu se vor deteriora.

 

În orice caz, totul va depinde de ceea ce căutați, astfel încât să puteți obține o țesătură de înaltă calitate. Dacă sunteți în căutarea unei eficiențe mai mari, indiferent de energia electrică utilizată, puteți opta pentru un model electric. Dar, dacă doriți să aveți mai multă grijă de hainele dvs., un suport de rufe tradițional va fi cea mai bună alegere.

 

 

3. Care sunt avantajele și dezavantajele unui suport de uscat rufe?

 

Pe lângă faptul că este practic, un suport de uscat rufe are multe avantaje interesante pe care ar trebui să le luați în considerare, deși ar trebui să rețineți că are atât avantaje, cât și dezavantaje. Printre principalele de luat în considerare sunt:

 

Plusuri

 • Sunt foarte practice de utilizat, cu atât mai mult dacă sunt pliabile și portabile
 • Pot fi adaptate cu ușurință la orice colț al casei
 • Atunci când nu sunt utilizate, pot fi depozitate cu ușurință
 • Au un preț destul de mic

 

Minusuri

 • Pentru modelele de perete sau tavan, este necesară găurirea suprafețelor pentru a le putea instala.
 • Trebuie să rețineți că greutatea pe care o pot suporta este limitată.
 • În multe cazuri, plăpumile sau păturile nu pot fi agățate, deoarece pot avea nevoie de mult spațiu.
 • Dacă este făcută din frânghii din materiale textile, în timp acestea se pot lăsa.

 

 

4. Cele mai bune suporturi pentru uscat rufe