Adaugat de StudioCasa 31.07.2020 1 Comentariu

Cele mai bune aparate de aer conditionat

 

aer conditionat

 

Alegerea aerului condiționat potrivit pentru casa și biroul dumneavoastră este o sarcină dificilă. Unele aparate de aer condiționat sunt eficiente din punct de vedere energetic, altele au performanțe mai ridicate.

 

Pentru a alege cel bun aparat de aer condiționat pentru casa sau birou este esențial să cunoașteți fiecare detaliu al aparatelor de aer condiționat. Mai jos regăsiți un ghid complet de cumpărare a aparatului de aer condiționat.

 

1. Ce este un aparat de aer condiționat?

 

2. Tipuri de aparate de aer condiționat

 

3. Avantaje

 

4. Aer conditionat mobil

 

5. La ce trebuie să fiți atenți atunci când achiziționați cele mai bune aparate de aer condiționat?

 

6. Unele caracteristici aparte de luat în considerare

 

 

1. Ce este un aparat de aer condiționat?

 

Un aparat de aer condiționat este un aparat care răcește camera sau locul în care l-ați instalat, eliminând căldura din locul respectiv în zona exterioară. Acesta controlează de fapt temperatura camerei, garantând astfel confortul în condițiile extrem de calde și umede.

 

În zilele noastre, multe mărci de aer condiționat vin și cu modelele care nu numai că răcesc zona de locuit, dar o și încălzesc. Aceste tipuri de aparate de aer condiționat sunt ideale și pentru sezonul de iarnă. În plus, vin cu un termostat care vă asigură încălzirea camerei la temperatura optimă.

 

De asemenea, aparatele de aer condiționat sunt denumite „sisteme split”, deoarece mecanismul lor de lucru implică două unități, una pentru interior și cealaltă pentru exterior. Aceste două unități lucrează împreună pentru a răci un spațiul interior.

 

 

2. Tipuri de aparate de aer condiționat

 

Aer condiționat de fereastră

După cum sugerează și numele, aparatele de aer condiționat pentru geamuri trebuie să se instaleze pe geamul camerei. Un astfel de aparat este echipat cu o singură unitate care combină compresorul și suflanta în el. Porțiunea suflantei vine în partea din față a camerei dumneavoastră, în timp ce compresorul vine spre partea opusă, orientată spre zona exterioară. Astfel, răcește camera eliminând aerul cald în exterior și suflând aer rece în interior.

 

Avantaje

  • Mai ieftin decât cel split
  • Ușor de instalat
  • Schimbarea și realocarea este foarte ușoară
  • Bun pentru camere și spații mici

 

Aer condiționat split

Aparatele de aer condiționat split devin foarte populare în zilele noastre. Aparatele de aer condiționat split includ două unități – una la interior și una la exterior.  Unitatea interioară este montabilă pe perete, iar unitatea exterioară este plasată în afara camerei, fie pe acoperiș, fie pe balcon.

Unitatea interioară este dotată cu suflantă, iar unitatea exterioară include un compresor și un condensator.

 

 

3. Avantaje:

 

  • Estetică atrăgătoare
  • Ușor de instalat pe peretele camerei
  • opțiune excelentă pentru dormitorul dumneavoastră din cauza funcționării cu zgomot redus
  • Potrivit pentru camere mari

 

 

4. Aer condiționat mobil

 

După cum sugerează și numele, acestea sunt unități portabile pe care le puteți muta cu ușurință dintr-o cameră în alta. Le puteți așeza pe podea, lângă fereastră. Unitatea este prevăzută cu un furtun de plastic – cu un capăt ce intră în aparatul de aer condiționat și celălalt capăt în afara ferestrei. Astfel, se dovedește a fi o soluție excelentă de răcire oriunde în casă.

 

Avantaje

  • Instalare ușoară
  • Ușor de mutat dintr-o cameră în alta, dintr-un apartament în altul

 

Am discutat deja despre diferitele tipuri de aparate de aer condiționat pe care le puteți alege, în funcție de spațiul disponibil pentru instalare.

 

Aparatele de aer condiționat pentru fereastră sunt variantele mai ieftine, perfecte pentru o cameră mică. Dar trebuie să compromiteți o fereastră pentru instalarea lor.

 

Aparatele de aer condiționat split devin acum foarte populare și se pot potrivi cu ușurință oriunde în cameră. Oferă, de asemenea, o mai bună răcire.

 

Dar dacă sunteți o persoană care locuiește într-o garsonieră sau vă schimbați frecvent reședința, atunci puteți miza și pe aparatele de aer condiționat portabile.

 

Studio Casa vă recomandă aparatul de aer condiționat portabil Studio Casa Polar Breeze deoarece deține o capacitate mare de dezumidificare – 1,2 l/h și vine cu diverse funcții, precum: pornire automată, oprire automată și are un nivel de zgomot de doar 65 dB. De asemenea, vine cu un kit complet pentru instalare.

 

 

Vezi specificații

 

 

5. La ce trebuie să fiți atenți atunci când achiziționați cele mai bune aparate de aer condiționat?

 

Eficiență energetică

Verificarea eficienței energetice pentru orice aparat este foarte importantă. Aparatele de aer condiționat se clasează în clasa G – A +++. Ca în cazul oricărui aparat, cele mai eficiente sunt cele din clasa A. acestea oferă un consum mult mai scăzut față de celelalte clase.

 

Tehnologia inverter

Aparatele de aer condiționat care au compresor cu inverter sunt foarte populare în zilele noastre, dar sunt și mai scumpe. De fapt, oferă o răcire consistentă și mai bună, precum și o eficiență energetică bună.

 

Calitatea aerului și tipul filtrului

Aparatele de aer condiționat cu un filtru bun sunt foarte importante pentru îmbunătățirea calității aerului din interior. Un filtru de bună calitate curăță eficient aerul și îmbunătățește, de asemenea, performanța de răcire și eficiența energetică.

 

Controlul zgomotului

Un aparat de aer condiționat zgomotos îți strică somnul. Nivelul ideal de zgomot este de 50dB. Așadar, verificați acest aspect înainte de a achiziționa aparatul de aer condiționat.

 

Dezumidificarea

Aproape toate aparatele de aer condiționat controlează umiditatea în timp ce răcesc. Există însă și unele modele care vin cu setări separate de dezumidificare. Aceste tipuri de aparate de aer condiționat sunt ideale pentru locurile cu umiditate ridicată. Astfel, setarea de dezumidificare reduce umiditatea din aer și crește nivelul de răcire și confort.

 

Instalare, curățare și întreținere

Pentru a rămâne în cele mai bune condiții, dar și pentru conservarea performanțelor, aparatul de aer condiționat are nevoie de îngrijire și întreținere corespunzătoare. De asemenea, performanța sa se bazează pe instalare. Deci, asigurați-vă că îl cumpărați doar de la o companie de încredere, care oferă și montaj profesionist.

 

Prețul

Aparatele de aer condiționat pot fi considerate investiții consistente. Așadar, suntem siguri că ai dori să investești într-unul bun, care să reziste cel puțin 10 ani.

 

Garanție

Garanția și serviciul post-vânzare pentru orice produs reprezintă un bonus pentru dumneavoastră. Majoritatea aparatelor de aer condiționat au garanție de cel puțin un an. Dar trebuie să verificați și garanția la compresor, condensator și alte componente. Pentru că, dacă se produce vreo deteriorare a acestor componente, va trebui să plătiți o cheltuială imensă pentru acestea. Așadar, asigurați-vă că aceste piese vor fi acoperite de garanție.

 

 

6. Unele caracteristici aparte de luat în considerare

 

Modul de repaus: această caracteristică vă oferă un somn confortabil prin setarea temperaturii ideale fără să vă treziți în miez de noapte.

 

Mod Turbo: Acest mod oferă o răcire mai rapidă, cu economie de energie în același timp

 

Pornire automată: această caracteristică va reporni automat aparatul, reluând setările inițiale ale temperaturii.

 

Caracteristică de auto-curățare - Această caracteristică previne creșterea bacteriilor și a altor micro-organisme dăunătoare prin păstrarea umidității la distanță. Astfel, oferă o răcire mai curată și mai bună.

 

Auto-Diagnostic: Această caracteristică vă permite să rezolvați foarte ușor problema sau eroarea.

 

Funcția cronometru: Setarea funcției de cronometru va porni / opri automat aparatul la setarea de timp dorită.

1 Comentariu

1001case:
18.08.2020, 11:14:19 AM, https://1001case.ro
Raspuns

Multumesc pentru recomandare!

Lasa un comentariu