Alege mașina de spălat vase care se potrivește cel mai bine nevoilor tale! Pentru a putea clasifica mașinile de spălat vase, avem nevoie, mai întâi de orice, de criterii de diferențiere și aspectele pe care ar trebui să le luăm în considerare înainte de achiziție. Alegerea celei mai bune mașini de spălat vase trebuie să se bazeze pe aspecte cum ar fi tipul de instalare, dimensiuni sau capacitate. În plus, de cele mai multe ori, un cost inițial mai ridicat poate însemna economii pe termen lung dacă mizăm pe o eficiență energetică mai mare. În ghidul pe care vi-l prezentăm mai jos vom aduce în prim plan repere clare pentru a alege cele mai bune mașini de spălat vase.

 

Tipuri de mașini de spălat vase

    Mașină de spălat vase independentă

    Mașină de spălat vase încorporabile

Dimensiuni mașină de spălat vase

    Mașină de spălat vase de 60 cm lățime

    Mașină de spălat vase de 45 cm lățime

    Mașini de spălat vase compacte

Caracteristicile unei mașini de spălat vase

    Programe și funcții

    Clasificarea energiei

Cele mai bune mașini de spălat vase

 

Tipuri de mașini de spălat vase

Primul punct de luat în considerare atunci când clasificăm cele mai bune mașini de spălat vase este reprezentat de model (tipul de mașină de spălat vase).

 

Mașină de spălat vase independentă

Modelele de mașini de spălat vase independente se deosebesc de restul mobilierului de bucătărie - pot fi albe sau din oțel inoxidabil, dar se individualizează față de restul mobilierului din spațiul în care sunt așezate deoarece nu pot fi integrate în mobilier.  

 

Mașină de spălat vase încorporabilă

Acestea sunt mașini de spălat vase complet adaptate la estetica bucătăriei în care sunt instalate, fiind efectiv încastrate în mobilier. Aceste tipuri de mașini oferă o integritate a mobilierului și este de preferat să fie în aceeași nuanță ca restul aparatelor electrocasnice mari incorporabile pentru a nu exista discrepanțe estetice. Mașinile de spălat vase incorporabile sunt în momentul actual cele mai căutate modele de pe piață.

 

Dimensiuni mașină de spălat vase

Un alt criteriu important care ar trebui să fie luat în considerare atunci când alegem cele mai bune mașini de spălat vase este dimensiunea. În momentul actual, mașinile de spălat vase se regăsesc în 3 dimensiuni.

 

! Trebuie remarcat faptul că atunci când vorbim despre capacitatea de spălare a mașinilor de spălat vase, aceasta este măsurată în seturi. Un set este cel al farfuriilor, unul al paharelor și altul al tacâmurilor. !

 

Mașină de spălat vase de 60 cm lățime

Este cel mai comun model, fiind perfect pentru gospodăriile mari sau pentru spațiile mari, având în mod normal capacitate pentru 12 seturi. Este disponibilă în diferite culori și cu funcționalități diferite.

 

Mașină de spălat vase de 45 cm lățime

Este un model de mașină de spălat vase mai îngust, foarte comun în spații mai mici și cu un total general de 9 seturi. Vine în diferite culori cu programe și sisteme multiple.

 

Mașini de spălat vase compacte

În majoritatea cazurilor, astfel de modele au aproximativ 6 seturi, fiind ideale pentru bucătării cu un spațiu foarte mic, pentru persoanele care trăiesc singure sau familiile care nu spală des vesela.

 

Caracteristicile unei mașini de spălat vase

Cunoscând tipurile de mașini de spălat vase disponibile și capacitatea de încărcare a fiecăruia, explicăm ce caracteristici ar trebui luate în considerare în clasificarea celor mai buni mașini de spălat vase.

 

Programe și funcții

Dacă dorim cheltuieli energetice mai mici, este esențial ca mașina de spălat vase să aibă diferite programe care să se adapteze consumului nostru. De exemplu, programele de sarcină scurtă sau medie asigură un consum mai mic de apă și energie în comparație cu ciclul convențional. Programele ECO sau de economisire a energiei consumă 20% energie atunci când se spală la o temperatură mai scăzută, deși programul durează mai mult, astfel încât în ​​cele din urmă rezultatele sunt mai eficiente.

 

Dar dacă dorim o curățare și dezinfectare exhaustivă, există programe intensive de curățare a vaselor foarte murdare sau a sticlelor și veselei pentru copii cu temperaturi de până la 70 °. Există, de asemenea, funcții rapide pentru spălarea vaselor în timp record, chiar dacă vorbim despre un consum de energie mai mare.

 

O altă opțiune foarte practică este temporizatorul de întârziere, care permite programarea ciclul de spălare pentru o oră mai târzie în zi sau noapte.

 

Clasificarea energetică

Mașina de spălat vase este al treilea aparat cu cel mai mare consum de energie dintr-o casă, pe primul loc fiind frigiderul, apoi mașina de spălat rufe. De aceea este important să acordăm o atenție deosebită consumului aparatului nostru. Trebuie doar să ne asigurăm că eticheta sa de eficiență energetică este la această scară: A, A +, A ++, A +++.

 

Eticheta de eficiență energetică ne spune, de asemenea:

 

  • Consumul de energie. Media este de obicei între 240 sau 250 kWh pe an pentru o mașină de spălat vase clasa A.

 

  • Consumul de apă. O mașină de spălat vase eficientă consumă de obicei între 2.600 și 3.000 de litri pe an.

 

  • Eficiența de uscare (pe o scară de la A la G, A fiind cea mai eficientă clasă).

 

  • Capacitatea sau numărul de seturi.

 

  • Nivelul de zgomot exprimat în decibeli. Valorile normale sunt cuprinse între 45 și 55 dB.

 

 

Cele mai bune mașini de spălat vase

 

Acum, pentru că știm care sunt criteriile care trebuie să fie luate în considerare în crearea unui clasament, vom prezenta cele mai bune mașini de spălat vase de la Studio Casa.

  

Masina spalat vase

masina spalat vase

Tip

Incorporabilă

Incorporabilă

Dimensiune

45 cm

45 cm

Capacitatea mașinii de spălat vase

9 seturi

10 seturi

Număr programe

4

3

Clasa energetică

A++

A+

Consumul anual de energie

197 kWh/an

264 kWh/an

Consum anual de apa

2520 litri/an

3640 litri/an

Zgomot

49 dB(A)

54 dB(A)

 

   

 

Atât mașina de spălat vase Studio Casa SC BIA45, cât și mașina de spălat vase LS45FI sunt modele de top și includ mult mai multe caracteristici extra ce țin de tehnologie avansată. Există diferențe vizibile între cele două echipamente, dar, ținând cont de clasa energetică, acestea se situează pe același nivel din punct de vedere calitate - preț.

După cum se poate observa, clasa energetică ridicată atrage după ea și celelalte elemente ale etichetei de eficiență mult mai performante. Astfel, avem de-a face cu prețuri echilibrate și prețuri corecte pentru ambele produse.  

 

 


 

Masina spalat vase

masina spalat vase

Tip

Incorporabilă

Incorporabilă

Dimensiune

60 cm

60 cm

Capacitatea mașinii de spălat vase

12 seturi

12 seturi

Număr programe

4

4

Clasa energetică

A++

A+

Consumul anual de energie

258 kWh/an

273 kWh/an

Consum anual de apa

3080 litri/an

3360 litri/an

Zgomot

49 dB(A)

54 dB(A)

 

 

 

 

Ținând cont de caracteristici și de preț, mașina de spălat vase incorporabila Studio Casa BIA60 A++ este cu siguranță un MUST. Clasa sa energetică este mult mai ridicată decât în cazul mașinii de spălat vase incorporabila Studio Casa SC  LSN60F1A+ și, în plus, prețul este mult mai mic.