aragaz si hota Studio Casa

 

Stilul rustic în bucătărie este din nou în vogă și cucerește inimile românilor prin minimalism, eleganță și vibrație luxuriantă.

 

·      Caracteristici și specificații 

·      Cele mai bun aragazuri și hote rustice

 

1. Caracteristici și specificații 

Atunci când alegeți orice aparat sau echipament electrocasnic este necesar să vă uitați cu atenție la specificații și caracteristici, deoarece acestea le asigură funcționalitatea, rezistența și tehnologia inclusă.

Atunci când ne referim la investiția într-un aragaz rustic trebuie să fiți atenți la următoarele aspecte:

Alimentare – la aragaz există 3 tipuri: pe gaz, electrică și mixtă (formată din gaz și electricitate)

Capacitate - pentru o familie numeroasă sunt recomandate modelele cu 5 arzătoare sau 5 ochiuri. În schimb, pentru o familie de 4 sau mai puțini membrii, sunt recomandate modelele cu 4 arzătoare sau 4 ochiuri. În funcție de numărul de arzătoare sau de ochiuri, capacitatea cuptorului se va mula după acestea. Cu toate acestea, cuptorul trebuie să aibă un minimum de 54 l.

Siguranță – este important ca aragazurile pe gaz sau mixte să dețină valve de siguranță în caz de scurgeri de gaz.

Funcții și sisteme pentru cuptor – cuptorul este cel care deține cele mai multe funcții și sisteme. Cu cât un aragaz are un preț mai mare, cu atât funcțiile și sistemele vor fi mai numeroase.

Clasa de eficiență – cu cât clasa de eficiență se apropie de A+++ (de la D la A +++), cu atât aparatul electrocasnic consumă mai puțin și este mai performant.

Garanția aparatului – este foarte important ca orice produs achiziționat să aibă garanție, mai ales în cazul unui aragaz, achiziție care presupune să scoateți din buzunar o sumă generoasă.

Preț – prețul este un alt indicator pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când achiziționați un astfel de aparat electrocasnic.

 

Atunci când ne referim la alegerea unei hote rustice trebuie să fiți atenți la următoarele aspecte:

Dimensiuni – aceasta trebuie să corespundă perfect dimensiunilor aragazului – lățimea acesteia trebuie să fie egală cu suprafața de gătit a aragazului.

Capacitatea de absorbție – în funcție de dimensiunile bucătăriei veți ști care este capacitatea de absorbție de care hota are nevoie pentru a face față suprafeței din bucătărie. Formula pentru a calcula capacitatea de absorbție este: lungime bucătărie x lățime bucătărie x înălțime bucătărie x 10.

Tipul hotei – există două tipuri de hote pe piață în momentul actual și anume hote cu evacuare (cele care necesită burlan de evacuare) și hotele cu recirculare (cele care nu necesită burlan de evacuare).

Clasa de eficiență – la fel ca și în cazul aragazului, cu cât se apropie de clasa A+++, cu atât aveți de-a face cu un produs mult mai performant.

Garanție – garanția vă asigură repararea produsului în cazul unor deprecieri precoce.

Preț – prețul este un indicator foarte important care poate semnaliza și calitatea produsului.

 

2. Cele mai bune aragazuri și hote rustice

 

Vă vom prezenta cele mai bune hote și aragazuri rustice în funcție de prețul de achiziție.

 

Aragazuri rustice până în 1.000 de lei

În mod obișnuit, pragul de 1000 de lei reprezintă o sumă destul de mică pentru investiția într-un astfel de electrocasnic, deoarece este clar faptul că acesta nu are cum să ofere funcționalități la fel de extinse. Excepția o face perioada de reduceri. În această categorie am inclus un model de aragaz rustic disponibil în trei culori diferite.

Datorită materialelor de înaltă calitate din care este proiectat și a caracteristicilor de bază, acest aragaz rustic este menit să vă asigure confort în procesul de gătire al alimentelor la un super preț.

Acesta este modelul Studio Casa Verona Retro. Pe acesta îl găsiți în trei nuanțe: crem , maro și negru .


 

După cum puteți observa, indiferent de culoarea aleasă, prețul este unul special de 898,80 lei.

Tipul de alimentare al acestora este gazul. Atât partea de plită cât și partea de cuptor funcționează cu alimentare pe gaz, având valve de siguranță atât la cuptor cât și plită pentru a preveni eventualele scurgeri de gaz.

În zona de plită, aceste aragazuri au 4 arzătoare (1 mic, 2 x normale, 1 mare) cu aprindere electrică.

Cuptorul ce vine cu un volum de 43 l are aprindere electrică și grill electric. Acesta este prevăzut cu termostat, încălzire superioară și încălzire inferioară, având, totodată, un sistem de iluminare performant.

Aragazul vine cu 4 accesorii: capac, tavă, grătar cuptor și grătar, alături de o garanție de 24 de luni.

Aragazul rustic Studio Casa Verona Retro este cu siguranță cel mai bun aragaz rustic mai ieftin de 1.000 de lei pe care îl puteți achiziționa.

 

Hote rustice până în 1.000 de lei

Hotele decorative rustice până în 1.000 de lei dețin caracteristici de bază și sunt perfecte pentru cei care vor să aducă un aer elegant bucătăriei, dar fără să scoată din buzunar o sumă uriașă. Modelele pe care vi le prezentăm dețin materiale de înaltă calitate.


Hota rustică Studio Casa Savona iese în evidență printr-o formă frumoasă de clopot, cu o ramă crem din lemn natural, ce poate să fie vopsită la cerere în orice culoare doriți.

Aceasta hotă rustică deține un burlan de evacuare inclus și un motor turbo cu putere de absorbție de maximum 615 m3 / h atunci când se află la cea mai mare viteză, viteza 3. Nivelul de zgomot al acesteia este de maximum 71 dB, ceea ce înseamnă că va fi auzită pe fundal.

Hota decorativă rustică Studio Casa Loira Ferro Battuto vine cu un motor ce are o putere de 140 W, având capacitatea maximă de absorbție a aerului de 500 m3 / h.

Această hotă incorporabilă rustică deține 3 filtre lavabile care curățate la intervale regulate vor oferi performanțe maxime. Deși puterea de absorbție maximă este mai mică decât în cazul hotei rustice Studio Casa Savona, aceasta are un nivel de zgomot de maximum 64 dB.

Hota rustică Studio Casa Iris Ivory deține și ea aceasta formă de clopot cu ramă din lemn natural ce poate să fie vopsită în funcție de culoarea preferată.

Cu un motor ce deține o putere împărțită pe 3 viteze distincte, hota rustică  Studio Casa Iris Ivory are o capacitate maximă de absorbție de 500 m3 / h și un nivel maximum de zgomot de doar 64 dB.

 

Indiferent de hota rustică pe care o să o alegeți, acestea sunt cele mai bune hote sub 1.000 de lei.

 

Aragazuri rustice între 1.000 - 1.500 de lei

În această categorie am inclus cele mai bune aragazuri rustice până în 1.500 de lei, ce au marele avantaj al alimentării mixte. De ce este un avantaj alimentarea atât pe gaz cât și pe energie electrică? Deoarece în cazul în care nu aveți acces la una dintre surse, veți putea să folosiți în continuare aragazul.


 

Aragazul rustic Studio Casa Avena FE60/603G+1EL deține 4 arzătoare dintre care 3 sunt cu alimentare pe gaz (tip de alimentare ce vine cu valve de siguranță) și unul cu energie electrică, având atât plita de 1.100 W, cât și cuptorul de 1.300 W cu aprinderi electrice.

În cazul acestui model, cuptorul este electric și multifuncțional având prezente  atât funcțiile de rotisor și grill, cât și cea de ventilator.

Aragazul rustic Studio Casa FE60/60 3G+1E Avena deține 3 arzătoare pe gaz și 1 arzător electric, având plită cu aprindere electrică cu o putere de 1.000 W și grătar din fontă rezistentă.

Cuptorul cu aprindere electrică este prevăzut cu alimentare pe gaz, astfel că acesta împreună cu cele 3 arzătoare pe gaz din zona de plită au valve de siguranță în cazul unei scurgeri de gaze.

Cuptorul deține funcții precum timer analogic, termostat, iar pe partea de funcții de gătire acesta are atât grill cât și rotisor.

 

Hote rustice între 1.000 - 1.500 de lei

Am inclus în această categorie cele mai bune hote rustice până în 1.500 de lei,  care se diferențiază prin stil elegant, preț excepțional, performanțe crescute, mici caracteristici și detalii care vor face diferența.


 

 

Hota rustică Studio Casa Loira Ferro Battutovine se diferențiază printr-o ramă superbă de lemn natural alături de un element superb din fier forjat care aduce mai multă eleganță. Aceasta deține un motor cu 3 trepte de viteză ce au o putere maximă de absorbție de 496 m3 / h. Pentru a putea vedea mai bine preparatele, hota rustică deține 2 lămpi de 40 W.

Hota rustică Studio Casa Dolce Vita are o ramă crem din lemn natural și un frumos desen elegant în centrul ramei. Cu un motor turbo ce poate absorbi până la 500 m3 / h, hota rustică are un nivel de zgomot de doar 64 dB și un filtru metalic lavabil.

Hota rustică Studio Casa Iris cu ramă din lemn natural vopsită la cerere în culoarea dorită are un motor cu o putere maximă de absorbție de 500 m3 / h și funcție turbo. Aceasta deține funcția de iluminare prin prezența celor 2 lămpi de putere 40 W. Nivelul de zgomot este de doar 64 dB.

 

Aragazuri rustice între 1.500 - 2.500 de lei

Această categorie vine cu echipamente ce se definesc printr-o gamă mai largă de funcții de gătire în partea de cuptor, materiale de înaltă calitate și prețuri avantajoase pentru tehnologia modernă incorporată.

Am ales 3 tipuri diferite de aragazuri rustice performante pe care le veți găsi la prețuri de până în 2.500 de lei, la reducere.

 


 

Aragazul rustic Studio Casa Rustik 4Z Turbo Fan 60/60 din oțel emailat este complet electric, având un consum electric de 0,78 Kwh, ceea ce îl încadrează în clasa de eficiență A.

Plita vitroceramică a acestuia vine cu 4 zone de gătit , ceea ce asigură un combo perfecte între retro și modern.

Cuptorul electric cu o capacitate de 64 l al aragazului rustic deține coacere convențională prin ventilație, grill electric, ventilator, oferindu-vă astfel o gamă largă de preparate pe care le puteți realiza.

Pentru siguranță crescută, ușa cuptorului este prevăzută cu funcția cool door, ceea ce înseamnă că aceasta o să rămână mereu rece indiferent de temperatura din interiorul cuptorului. 

Aragazul rustic Studio Casa Avena FE90/60 este gândit special pentru o familie numeroasă, având 4 arzătoare pe gaz și 1 ochi cu aprindere electrică.

Cuptorul acestui aragaz este alimentat cu gaz, dar deține grill electric și rotisor pentru a vă oferi posibilitatea să realizați numeroase preparate. În plus, pentru a vă ajuta să creați acea atmosferă de restaurante de lux chiar în propria locuință, cuptorul deține un compartiment special de încălzire a veselei.

Aragazul rustic Modena Antracit Studio Casa are o alimentare exclusivă pe gaz și aprindere electrică atât în partea de plită, cât și în cea de cuptor.

Plita vine cu 5 arzătoare pe gaz cu grătar din fontă, fiind alegerea ideală pentru familiile numeroase.

Cuptorul cu geam dublu deține grill electric, rotisor, încălzire superioară și încălzire inferioară, oferindu-vă posibilitatea să preparați o gamă largă de mâncăruri la temperatura și programul ideale. Capacitatea acestui cuptor este de 126 l  și vine cu accesorii precum capac, 2 tăvi și un grătar pentru cuptor.