vase pentru plite inductie

 

 

Cumpărarea unor vase pentru plita cu inducție este o decizie importantă. Ținând cont de prețul ridicat, doriți să știți că faceți alegerea corectă.

 

În loc să genereze căldură, aceste tipuri de vase pentru gătit produc un câmp magnetic chiar deasupra suprafeței lor. Vasele pentru gătit compatibile cu plita cu inducție conduc căldura în mod uniform și eficient, ceea ce înseamnă că preparatele se vor gătit mult mai rapid, mai eficient și vor avea o aromă mai savuroasă.

 

·      Ce oale se folosesc pentru plita cu inducție?

·      Pot să folosesc vasele pentru gătit pe care le dețin deja?

·      Cum îmi aleg vase potrivite pentru plita cu inducție?

·      Care este materialul cel mai adecvat vaselor pentru gătit dedicate plitei cu inducție?

·      Stilul dumneavoastră de gătit face diferența

·      Recomandări

 

 

 

1. Ce oale se folosesc pentru plita cu inducție?

 

Pentru plita cu inducție se folosesc oale speciale. Acestea au o bază feroasă și permit crearea câmpului magnetic pentru a putea pregăti preparatele.

 

 

 

2. Pot să folosesc vasele pentru gătit pe care le dețin deja?

 

Pentru a vedea dacă vasele pentru gătit existente sunt compatibile pentru plita cu inducție, va trebui să verificați dacă au o bază feroasă. Acest lucru se face așezând un magnet pe suprafața lor. Dacă magnetul se lipește bine, înseamnă că ele pot fi folosite pentru plitele cu inducție; în caz contrar, va trebui să investiți în vase noi pentru gătit.

 

 

 

3. Cum îmi aleg vase potrivite pentru plita cu inducție?

 

Luați în considerare stilul dumneavoastră de gătit și rețineți că fiecare vas pentru gătit compatibil cu plita cu inducție va răspunde diferit la plita de gătit. Este imposibil să efectuați un test în magazin, din motive evidente, așa că alegeți mai întâi un singur vas compatibil plitei cu inducție – un vas de bază, precum o cratiță pentru toate scopurile și felurile de mâncare clasice, astfel încât să puteți vedea cum funcționează pe plita dvs. înainte de a investi într-un set întreg din aceeași marcă.

 

Recomandarea noastră este oala din inox pentru inducție Studio Casa:


 

 

 

4. Care este materialul cel mai adecvat vaselor pentru gătit dedicate plitei cu inducție?

 

Fierul, inoxul, oțelul, unele tipuri de oțel emailat și oțelurile cu o bază sau miez de fier sunt potrivite, însă sticla, aluminiul și cuprul nu sunt în general bune pentru plita cu inducție. În caz în care aveți îndoieli, căutați simbolul compatibil cu inducția sau încercați testul cu magnet.

 

 

Oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este o alegere populară pentru astfel de vase, deoarece este puternic, dur și ne-coroziv. Nu este cel mai bun conductor de căldură, de aceea este adesea combinat cu aluminiu în baze cu mai multe straturi.

 

 

Fontă

Vasele din fontă pot fi scumpe, dar sunt foarte durabile dacă sunt îngrijite corespunzător. Acestea oferă un transfer de căldură uniform la setări scăzute ale temperaturii, iar datorită bazei sale groase și grele durează mai mult timp pentru a se încălzi și a se răci decât alte tipuri de vase. Unele vase din fontă au o bază din fontă emailată care ajută la prevenirea ruginii, dar dacă sunt manipulate greșit, ele se pot zgâria și devin fragile.

 

 

Aluminiu

Aluminiul conduce și păstrează foarte bine căldura, este ușor, accesibil și nu ruginește - însă aluminiul singur este incompatibil cu plita cu inducție. Producătorii depășesc acest impediment folosind o placă de oțel inoxidabil pe baza unui vas din aluminiu pentru a-l face compatibil pentru plita cu inducție. Placa generează căldura din blatul de alimentare cu inducție și o trece prin restul vasului.

 

 

 

5. Stilul dumneavoastră de gătit face diferența

 

Pentru gătirea lentă și constantă, folosiți vase grele. Acestea vor reacționa mai lent la zona de gătit și, în general, vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi, dar vă vor oferi o încălzire uniformă și constantă. Sunt versatile și ideale pentru a găti mâncăruri delicate și mese care necesită un timp îndelungat de gătire. Aceste baze tind să fie mai groase și sunt fabricate din aluminiu sau fontă.

Pentru a găti rapid, bazele stratificate din oțel inoxidabil sau inox sunt cele mai indicate - se încălzesc rapid și reacționează rapid la modificările de reglare a temperaturii. Aceste vase tind să aibă o bază mai subțire și, dacă nu supravegheați modul de preparare constant, acestea ar putea fi mai predispuse la ardere și lipire (dacă nu este un vas anti-aderent). Aceste vase sunt ideale pentru apă clocotită și aburi.

 

 

 

6. Recomandări

 

Vă recomandăm cele mai bune oale, cratițe și tigăi din gama Studio Casa special create de către profesioniști pentru plitele cu inducție.

Tigaia Wok pentru inducție 18/C - 06Mm - 32Cm propusă de Studio Casa este ideală pentru pregătirea facilă a preparatelor cu specific chinezesc.

 


 

 

Tigaia din inox pentru inducție 18/C - 0.9Mm - 18Cm marca Studio Casa se pretează preparatelor gătite pe care doriți să le introduceți ulterior la cuptor, precum mâncărurile gratinate sau cele cu sos roșu.

 


 

 

 

Cratița din inox cu mâner pentru inducție 18/C - 0.9Mm - 18Cm se potrivește persoanelor care gătesc cantități mici de mâncare și celor care pregătesc des mămăligă, sosuri sau rântașuri. Este perfectă pentru încălzirea cantităților mici de mâncare și pentru fierberea apei.