Canapeaua este un element esențial, fie pentru a primi oaspeți, fie pentru a face acel maraton de seriale. În plus, canapelele extensibile cu 3 locuri sunt de obicei principala piesă de mobilier din sufragerie. Prin urmare, este foarte important să alegeți un model care să se potrivească cu întregul decor al sufrageriei.

Pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună canapea extensibilă cu 3 locuri pentru livingul dumneavoastră, am creat un ghid cu tot ce trebuie să știți înainte de a efectua o investiție. De asemenea, am conceput un clasament cu cele mai bune canapele extensibile cu 3 locuri pe care le puteți achiziționa online - veți găsi modele cu un raport cost-beneficiu excelent, pentru a mulțumi toate bugetele. Cu aceste sfaturi, va fi ușor să faceți alegerea corectă. Apoi puteți să pregătiți nestingheriți filmul și floricelele pentru a vă relaxa.

 

·      De ce o canapea extensibilă cu 3 locuri?

·      Materialele ideale pentru o canapea extensibilă cu 3 locuri

·      Dimensiune canapea extensibilă cu 3 locuri

·      Spumă canapea extensibilă 3 locuri

·      Cea mai bună canapea extensibilă 3 locuri

 

1. De ce o canapea extensibilă 3 locuri?

 Dacă locuința dumneavoastră nu are spațiu suficient pentru o cameră de oaspeți, dar totuși vreți să puteți găzdui oaspeți peste noapte, canapeaua extensibilă este opțiunea perfectă! Acest model ajunge să fie 2 în 1: canapea pentru nevoile livingului și pat pentru a găzdui oaspeții. Există mai multe opțiuni de canapele extensibile disponibile. De la cele mai compacte modele, la cele care devin un pat imens și spațios.

Acest tip de canapea nu ocupă mult spațiu când este închisă.

 femeie si caine jucandu-se pe canapea

Pentru a face alegerea corectă a canapelei extensibile ideale cu 3 locuri, trebuie să țineți cont de date precum materialul și dimensiunea canapelei. Aceste caracteristici vor determina confortul, durabilitatea și stilul mobilierului.

  

2. Materialele ideale pentru o canapea extensibilă cu 3 locuri

 Tipul de tapițerie de pe canapeaua extensibilă va determina caracteristicile cheie ale mobilierului, precum și confortul, durabilitatea și ușurința în procesul de întreținere. În plus, materialele sunt cele care oferă și stilul canapelei, care ar trebui să se potrivească cu tematica livingului.

 

Pielea de căprioară: confortabilă, rezistentă și la preț redus

Pielea de căprioară este una dintre cele mai utilizate țesături din ziua de astăzi în husele pentru canapele. Are o textură moale, confortabilă și este, de asemenea, foarte rezistentă. Deoarece este o țesătură care poate fi pătată cu lichide și alimente, se recomandă impermeabilizarea acestui material. Curățarea trebuie făcută doar cu un aspirator și cu o cârpă umedă. Are un raport cost-beneficiu excelent, deoarece este foarte durabilă și mult mai ieftină decât alte materiale. Pielea de căprioară este foarte potrivită pentru gospodăriile cu pisici, deoarece este o țesătură care nu stimulează pisicile să zgârie canapeaua cu ghearele. Această canapea extensibilă este perfectă pentru un living amenajat în stil rustic sau vânătoresc.

 

Piele naturală sau sintetică: curățare practică și finisaj cald

Atât pielea naturală, cât și diferitele variante ale pielii sintetice sunt opțiuni de acoperire foarte practice, deoarece pot fi curățate doar cu o cârpă umedă. Deoarece nu colectează praful, reprezintă o opțiune excelentă pentru cei cu alergii respiratorii.

 Pielea artificială este impermeabilă, de aceea este recomandată pentru casele cu copii sau animale de companie. Pielea este, de asemenea, un material care devine foarte fierbinte la temperaturi ridicate sau camere în care pătrunde soarele puternic de după-amiază, așa că aveți grijă.

 O astfel de canapea extensibilă cu 3 locuri se potrivește fie într-un birou modern, fie într-un living ce dorește a aborda un stil ușor clasic, luxos.

 

Catifea: Material sofisticat care necesită mai multă îngrijire la curățare

Catifeaua este un material cu o textură moale la atingere și oferă un aspect sofisticat și luxuriant. Dar, în pofida faptului că este confortabilă, catifeaua este foarte călduroasă. De aceea este mai potrivită pentru locuri reci sau medii cu aer condiționat. De asemenea, se poate păta ușor și trebuie ținută departe de alimente și băuturi.

 Acest material necesită și mai multă grijă la curățare. Trebuie să-l aspirați cel puțin o dată pe săptămână. Iar ideal este să angajați un serviciu de curățenie specializat, cel puțin o dată pe an, pentru a face o curățare mai amănunțită a canapelei de catifea.

 

Twill, lână, chenille și jacquard: un material mai rece, ideal pentru locuri calde

Canapelele din țesături precum lână, twill, jacquard și chenille sunt mai reci și au un aspect mai rustic și natural. Dacă locuiți într-un loc cald, aceste tipuri de țesături sunt o opțiune bună. Cu toate acestea, deși sunt frumoase și moderne, țesăturile au dezavantajul că se murdăresc și se decolorează mai ușor.

 Acest tip de material trebuie curățat cu un aspirator sau cu o cârpă ușor umedă. Deoarece se murdăresc ușor, canapelele de acest tip sunt potrivite doar pentru sufrageria unde primiți vizitatori, nu pentru locul unde veți sta să vă uitați la televizor cu mâncare și băutură la îndemână. Aceste modele ar trebui să fie, de asemenea, impermeabile, dacă este posibil.

 

3. Dimensiune canapea extensibilă cu 3 locuri

De obicei, lățimea unei canapele extensibile cu trei locuri este de aproximativ 1,82 metri. Prin urmare, înainte de a vă alege canapeaua extensibilă cu trei locuri, verificați măsurătorile camerei în care va fi pusă. Țineți cont și de numărul de persoane care locuiesc în casă. Uitați-vă, de asemenea, la măsurătorile canapelei când este extinsă pentru a putea vedea dacă se potrivește în cameră.

Dacă doriți ca o canapea să aibă drept scop primirea de vizitatori care să discute (cum sunt cele pentru birou), idealul este să alegeți un model care să nu fie prea adânc, cu maximum 80 de centimetri. Acest lucru va oferi mai multă mobilitate musafirilor. Dar dacă vă place să petreceți ore întregi pe canapea uitându-vă la televizor, idealul este să alegeți un model cu adâncime mai mare.

 

4. Spumă canapea extensibilă 3 locuri

Pentru a cumpăra canapeaua extensibilă cu trei locuri online, trebuie să vă uitați la densitatea spumei, deoarece nu veți putea testa canapeaua precum în magazin. Dacă mulți oameni cu greutate diferită vor folosi canapeaua, cel mai potrivit este ca spuma șezutului să fie D-33, deoarece densitatea suportă de la 71 kg la 100 kg. Dacă doriți un șezut mai moale, alegeți un D-28. Această densitate este ideală pentru cei cărora le place o canapea confortabilă, să se întindă și să lenevească. Aveți grijă, însă, dacă cântăriți mai mult de 80 kg, spuma D-28 se poate scufunda și se poate deforma în timp.