Cum aleg cel mai bun aspirator silențios?

 

aspirator pe parchet

 

Identificarea unui aspirator cu o putere de aspirație bună și care, în același timp, să fie deosebit de silențios nu este o sarcină ușoară. Vă oferim un ghid complet pentru cumpărarea aspiratorului silențios de care aveți nevoie.

 

Tipuri de aspiratoare pentru mediul interior

Care este nivelul de zgomot al celui mai bun aspirator silențios?

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un aspirator silențios

Cel mai bun aspirator silențios

 

 

Tipuri de aspiratoare pentru mediul interior

 

  • Clasicele aspiratoare cu sau fără sac - astăzi, puteți găsi și aspiratoare duale, care combină avantajele ambelor sisteme.
  • Aspiratoarele cu filtru de apă, ideale pentru realizarea unui mediu mai curat și igienizat.
  • Aspiratoarele verticale, ușoare și la îndemână, acum cu mai multă autonomie și putere de curățare de zi cu zi.
  • Aspiratoare robotizate, care oferă confort maxim, deoarece se ocupă singure de (aproape) tot.
  • Aspiratoare de mână, care pot fi o soluție bună pentru a aspira firimituri, a curăța colțurile sau a ne lăsa mașina impecabilă.

 

Care este nivelul de zgomot al celui mai bun aspirator silențios

 

Pentru a obține aparate mai silențioase, producătorii au recurs la diverse tehnici:

  • Suspendarea motorului, pentru a evita vibrațiile.
  • Utilizarea izolatorilor acustici.
  • Utilizarea materialelor inovatoare, care sunt mai silențioase și vibrează mai puțin.

 

Aspiratoarele sunt un aparat de uz casnic destul de zgomotos. Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv care să nu facă prea mult zgomot, alegeți-l pe cel care are de la 68 db în jos.

 

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un aspirator silențios

 

Dacă sunteți nerăbdători să vă puteți aspira casa fără zgomotul puternic, vă recomandăm să țineți cont de următorii factori, astfel încât să fiți conștienți de  lucrurile pe care ar trebui să le căutați în viitorul aspirator.

 

Putere aspirator

Acesta este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți aspiratorul. Cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare capacitatea de a colecta praful și resturile de pe diferitele suprafețe ale casei.

La aceste tipuri de aspiratoare, puterea medie este de obicei de aproximativ 700W.

 

Aspirator cu sau fără cablu?

Aspiratoarele de tip silențios sunt în mare parte modele cu cablu, așa că vă recomandăm să alegeți o opțiune a cărei extensie a cablului vă oferă o rază de acțiune optimă. Este acceptabilă o extensie de 7 metri sau mai mult.

 

Consum aspirator

Aceste tipuri de aspiratoare au în general un motor cu randament ridicat, care nu numai că le face silențioase, ci ajută și la reducerea consumului electric al aparatului.

 

Greutate aspirator

Aceste echipamente se caracterizează prin faptul că sunt oarecum grele, variind de la 4 la 7 - 8 kg aproximativ. Prin urmare, este vital ca modelul pe care îl alegeți să aibă roți pentru a facilita transportul prin diferitele zone ale casei.

 

Ergonomie aspirator

Atunci când alegeți aspiratorul silențios potrivit, vă recomandăm să căutați unul care să aibă un mâner pentru a facilita aspirarea, precum și capacitatea de a extinde tubul, astfel încât să nu fie necesar să vă aplecați atunci când aspirați o cameră.

 

Filtre aspirator

Căutați un model care are un sistem de filtrare dublu sau triplu și ca unul dintre filtrele sale să fie HEPA. Motivul: aceste filtre sunt singurele capabile să prindă microorganisme. Este recomandat pe deplin pentru a curăța mediile în care sunt persoane care suferă de alergii.

 

Aspirator de lichide

Acesta este un plus suplimentar deloc neglijabil la un aspirator. Există modele silențioase care aspiră și lichide - aici sunt două variante: aspiratoare cu filtrare în apă și aspiratoare cu spălare. Nu sunt atât de comune, dar există. Desigur, sunt puțin mai scumpe decât media.

 

Capacitatea rezervorului unui aspirator

Aspiratoarele silențioase sunt, în general, cele cu rezervor separat, așa că au o capacitate bună care se învârte în jur de 3 litri. Acest lucru este grozav, deoarece vă permite să aspirați mult mai mult înainte de a fi nevoie să goliți rezervorul.

 

Ușor de curățat?

Prin acest factor ne referim la capacitatea de a scoate recipientul pentru deșeuri din aparat și de a-l goli cu ușurință în coșul de gunoi, cu o singură mână și fără a fi nevoie să luați contact cu mizeria aspirată.

 

Tipul de suprafețe de aspirat

În principiu, aspiratoarele curăță atât podelele dure, cât și covoarele. Dar nu o fac cu aceeași eficiență în toate domeniile . Aspiratoarele robot, de exemplu, au mai puțină putere decât aspiratoarele clasice și verticale. Prin urmare, funcționează bine pe podele dure, dar nu atât de bine pe covoare.

 

Accesorii aspirator

Considerăm că ar trebui să țineți cont de accesoriile pe care le include modelul pe care îl alegeți. De exemplu, există aspiratoare care includ diferite tipuri de duze potrivite pentru curățarea rosturilor și colțurilor, perii de tapițerie, tuburi de extensie și furtunuri, etc. Pe scurt, există o gamă largă de posibilități.

 

Cât de des aspirați?

Pentru a menține casa curată în fiecare zi, cea mai bună alegere sunt aspiratoarele robot (care se ocupă singure de sarcină) sau aspiratoarele verticale, care vă permit să curățați rapid și confortabil.

Pentru o curățare profundă (clasica curățenie săptămânală), cea mai bună alternativă sunt aspiratoarele clasice sau cele cu spălare sau filtrare prin apă, care combină puterea bună cu o mare varietate de accesorii.

 

Alergii de la aspirator

Dacă cineva din locuință suferă de alergii, aspiratoarele cu filtru de apă sunt o alegere bună deoarece acest tip de filtru captează mai bine impuritățile. De asemenea, uitați-vă la tipul de filtru HEPA pe care îl încorporează, care este H13 sau H14 pentru o filtrare mai eficientă.

 

 

Cel mai bun aspirator silențios

 

Deoarece există o gamă vastă de aspiratoare, vom face un clasament al celor mai bune aspiratoare silențioase în funcție tipul acestora.

 

Cele mai bune aspiratoare silențioase cu filtrare în apă

După cum am menționat, aspiratoarele cu filtrare în apă sunt alegerea excelentă pentru persoanele care suferă de alergii deoarece au inclusiv filtru HEPA. În plus, sunt modele revoluționare care aspiră în profunzime diferite tipuri de suprafețe. Printre modelele de aspiratoare silențioase cu filtrare prin apă se numără:


 

 

Cel mai bune aspirator silențios cu spălare

Aspiratoarele cu spălare sunt alegerea ideală pentru persoanele care vor să ofere locuinței o curățare în profunzime. Acestea ajută la economisirea de bani deoarece cu ajutorul sistemul de spălare injecție-extracție spală și aspiră în profunzime atât suprafețe dure: marmură, parchet, gresie, etc. cât și suprafețele textile: canapele, tapițerii auto, covoare, saltele, mochete, etc.

 

Cel mai bun aspirator silențios cu spălare este:

 


 

Cele mai bune aspiratoare silențioase verticale

Aspiratoarele verticale sunt foarte eficiente mai ales pentru locuințele care nu dispun de foarte mult spațiu pentru depozitare. Acestea pot veni cu sau fără cablu.

 

Cele mai bune modele silențioase sunt:

 


 

 

Cele mai bune aspiratoare silențioase robot

 

Mici, compacte și foarte eficiente, aspiratoarele robot sunt revoluționare pentru sarcinile zilnice de curățenie. Doar le programați și își fac singure treaba.

 

Modele silențioase performante de pe piață sunt: