Cum aleg cel mai bun suport TV pentru casa mea ?

 

 

suport TV studio casa

 

·      Ce este un suport TV?

·      Tipuri de suporți TV

·      Avantajele unui suport TV

·      Ce trebuie să știți înainte să achiziționați un suport TV

 

1. Ce este un suport TV?

Un suport de televizor este un obiect rezistent, creat de obicei din metal, care se montează pe unul din pereții încăperii pentru a susține televizorul la nivelul dorit de către fiecare individ în parte.

 

2. Tipuri de suporți TV

În momentul actual, pe piață există 4 tipuri de suporți TV, fiecare cu caracteristici și beneficii diferite.

 

1.    Suport TV fix

Cel mai simplu suport TV de perete este un atașament simplu, care poate fi oferit la achiziționarea unui televizor performant sau poate fi cumpărat separat. Ocupă foarte puțin spațiu și permite televizorului să rămână aproape de peretele pe care îl montați.

 

Acesti suporti TV nu oferă niciun fel de flexibilitate sau schimbare în unghiul și poziția de vizualizare și nu permit mișcarea televizorului cu ușurință. Cu toate acestea, acest tip de suport este accesibil, ușor de instalat și, de obicei, cel mai sigur mod de montare al unui televizor.

 

 

suport TV fluture

Vezi prețul aici

 

 

2.    Suport TV cu cârlig

Acest tip de suport TV folosește cârlige pe televizor pentru a se fixa pe suportul de perete. Este similar cu un suport fix, dar permite eliminarea televizorului de pe suport destul de ușor atunci când este nevoie. Acest lucru oferă un acces mai facil la porturile din spatele televizorului și poate ajuta și la o curățare mai facilă. Suporturile TV cu cârlig nu mai sunt atât de populare în momentul actual, majoritatea suporturilor fixe folosind acum o metodă asemănătoare cu cârligul la suportul principal.

 

 

3.    Suport TV înclinat / pivotant

Acest tip de suport este în mare parte asemănător cu suportul fix, dar oferă posibilitatea de a înclina sau de a învârti (sau ambele, în unele cazuri) televizorul pentru a-l poziționa corect. Vă permite să reglați unghiul de vizualizare, care poate fi util atunci când aveți poziții de vizionare diferite în aceeași cameră, cum ar fi canapele multiple sau chiar pe podea. Designul se potrivește cel mai bine televizoarelor mai mici, deoarece televizoarele mai mari pot cântări prea mult pentru acest tip de suport.

 

 

suport TV tip H studio casa

Vezi prețul aici

 

 

4.    Suport TV  mobil

Acesta este cel mai sofisticat (și mai scump) tip de suport TV pentru perete. Acesta permite ca televizorul să fie înclinat în diferite moduri, în funcție de poziția privitorului și este cel mai bine utilizat în camerele mari, cu o mulțime de opțiuni de mutare. Poate fi folosit și în spații profesionale, cum ar fi săli de conferințe sau birouri.

 

Unii suporti TV pot avea, de asemenea, un braț extensibil care permite utilizatorilor să stabilească distanța televizorului de perete. Când este nevoie, poate fi folosit și pentru a obține acces la porturile din spatele televizorului. Acesta oferă cea mai mare flexibilitate și ușurință de utilizare și este de obicei disponibil pentru televizoare de toate dimensiunile.

 

 

suport TV tip fluture Studio Casa

 

Vezi prețul aici

 

 

3. Avantajele unui suport TV

Cel mai mare avantaj este spațiul pe care îl economisesc. Nu aveți nevoie de o masă sau de stand TV pentru a pune televizorul.

 

Acest lucru poate fi, de asemenea, plăcut din punct de vedere estetic, deoarece permite un aspect mai minimalist și un pic mai multă flexibilitate pentru locul unde puteți monta televizorul.

 

Montajul pe perete infirmă și problema dimensiunii; nu mai trebuie să vă faceți griji pentru montarea televizorului în spațiul pe care îl aveți, atât timp cât peretele dvs. este suficient de mare pentru televizor. Prin urmare, puteți avea o dimensiune mai mare a ecranului, fără să vă faceți griji despre modul în care va trebui să îl plasați în camera de vizionare.

 

 

4. Ce trebuie să știți înainte să achiziționați un suport TV?

 

Cât de flexibil este?

Este întotdeauna mai bine să plătiți puțin mai mult pentru un suport TV care este înclinat sau mobil. Acest lucru vă va permite să stați în orice colț al camerei și să vă bucurați de o vizualizare perfectă a ecranului. Dacă ecranul este fix, trebuie să stați într-un anumit loc și acest lucru vă poate oferi dureri de gât dacă stați într-o poziție incomodă.

 

Verificați-vă peretele

O mulțime de pereți nu sunt compatibili cu un suport TV. Trebuie să vă verificați pereții. Dacă nu aveți un perete gros, este posibil să fiți nevoit să cumpărați echipament suplimentar, care vă va permite să fixați suportul TV de perete.

 

Problema prețului

Deși nu vă sfătuim să plătiți o sumă foarte mare de bani pentru suportul dvs. de televizor, de asemenea, nu vă sfătuim să cumpărați un produs cu o calitate îndoielnică sau un produs ce nu vine de la o companie de încredere. Este posibil ca unele mărci să vă ofere suporturi mai ieftine, dar s-ar putea ca acestea să se desprindă de perete, împreună cu televizorul.

 

Dimensiunea

Înainte să vă achiziționați un suport TV trebuie să verificați dimensiunile acestuia, mai exact dacă acel model corespunde cu tipul de televizor pe care îl dețineți.