Adaugat de mirela.ochiana 04.07.2021 0 Comentariu

 

Cum aleg un set cu masă extensibilă și 4 scaune?

 

Masa in familie

 

Dacă vrem să strângem întreaga familie laolaltă, atunci trebuie să invităm toți membrii la masă. Masa prezintă uniune în esența ei și în jurul său se iau cele mai importante decizii, atât în mediul casnic, cât și în mediul business. La masă se împărtășesc secrete și se creează amintiri.

 

Seturile cu masă și scaune apar sub multe forme, multe materiale și fiecare servește unui scop diferit, astfel că se aplică și reguli diferite de care ar trebui să țineți cont pentru a putea avea un design armonios.

 

Cel mai comun și mai practic set de masă cu scaune este setul cu masă extensibilă și 4 scaune.

 

Masa extensibilă este o alegere foarte practică și avantajoasă pentru că permite crearea locurilor suplimentare atunci când aveți mai mulți oaspeți. În plus, atunci când nu este extinsă, aceasta ajută în oferirea de spațiu suplimentar, creând o încăpere mult mai aerisită.

 

Seturile cu 4 scaune sunt cel mai des întâlnite în mediul casnic, ca urmare a faptului că în gospodăriile din România întâlnim cel mai des 2, 3 sau 4 persoane.

 

 

  1. Alegerea setului de masă extensibilă cu 4 scaune pentru bucătărie
  2. Recomandări seturi cu masă extensibilă și 4 scaune pentru bucătărie
  3.  Alegerea setului de masă extensibilă cu 4 scaune pentru zona de dining
  4. Recomandări seturi cu masă extensibilă și 4 scaune pentru zona dining

 

 

1.   Alegerea setului de masă extensibilă cu 4 scaune pentru bucătărie

 

Fără tapițerie

Atunci când alegeți setul de masă extensibilă și 4 scaune pentru bucătărie este de preferat să nu mergeți pe tapițerii, mai exact pe scaune tapițate din catifea sau piele întoarsă pentru că aburul plin de grăsime și mirosul se impregnează în tapițerie, lăsându-le nu doar urât mirositoare, dar și cum un aspect uleios și îmbâcsit.

 

Cele mai bune alegeri pentru scaunele de bucătărie în materie de materiale sunt lemnul sau metalul cu perniță ori cu piele ecologică. Pernițele pot să fie spălate cu multă ușurință în mașina de spălat rufe, iar pielea ecologică este foarte ușor de șters.

 

Forma mesei

Este foarte important să alegeți masa potrivită pentru că, în cazul unei bucătării, aceasta devine punctul central de atracție. Multe persoane sunt atrase de mesele extensibile rotunde care au un mecanism special de extindere, dar, pe lângă faptul că sunt mai scumpe, aceste mese ocupă și foarte mult spațiu – în cazul în care nu aveți o bucătărie enormă, acest tip de masă extensibilă nu este o alegere favorabilă.

 

Mizați în schimb pe mese extensibile dreptunghiulare sau pătrate. Acestea vă vor oferi spațiu suficient pentru a vă deplasa cu lejeritate și sunt mult mai practice chiar și atunci când se extind.

 

 

Atenție la cromatică

Setul de masă extensibilă și 4 scaune trebuie să se integreze armonios în designul ales. Spre exemplu, dacă ați mizat pe o tematică all grey, atunci setul trebuie să se integreze în această tematică prin nuanțe de gri.

 

Dacă vreți să ieșiți din anonimat, să vă scoateți bucătăria din zona safe și să mizați pe ceva mai îndrăzneț, atunci puteți să transformați setul de masă extensibilă cu 4 scaune în contrapunctul stilistic din bucătărie. Spre exemplu, dacă bucătăria este all white, puteți să mizați pe un set de masă extensibilă  albă cu 4 scaune baby blue sau galbene. 

 

Deoarece încă suntem în spectrul cromaticii, trebuie să știți că sunt culori greu de întreținut într-o bucătărie, mai ales dacă o folosiți cu regularitate. De cele mai multe ori, nuanțele foarte deschise, precum alb, crem, bej, sunt trecute cu vederea pentru că se murdăresc imediat și se vede orice pe suprafața lor. Multe persoane mizează pe nuanțe închise, verde închis, bleumarin, pentru că sunt nuanțe care nu evidențiază orice fir de praf.

 

 

2. Recomandări seturi cu masa extensibilă și 4 scaune pentru bucătărie

 

set masa si scaune cu blat lemn

set masasiscaune dinmetal

set masaa si scaune albe

Set Masa Extensibila Dining+4 Scaune, Camli Wood Glass

Set masa extensibila Mally Ay&Home + 4 scaune vintage grafit

Set masa extensibila Mally Ay&Home + 4 scaune vintage alb

 

 

3. Alegerea setului de masă extensibilă cu 4 scaune pentru zona de dining

 

Zona de dining este spațiul în care în mod normal se consumă preparatele, fiind situată în zona dintre bucătărie și sufragerie pentru a facilita procesul de aducere al preparatelor, dar și de relaxare după ce preparatele au fost consumate.

 

Este recomandat ca zona de dining să fie lângă geamuri pentru a putea pătrunde lumina naturală și a crea un cadru mai primitor.

 

Zona de dining este minimalistă, fiind compusă strict din seturi de masă și scaune, dar în alegerea celui mai bun set de masă extensibilă și 4 scaune trebuie să dați importanță anumitor detalii.

 

 

Design uniform

Chiar dacă zona de dining are propriul său caracter stilistic, aceasta trebuie să se completeze cu restul camerelor. De cele mai mute ori, bucătăria se desparte de zona de dining printr-o ușă sau un mic hol, astfel încât să nu pătrundă mirosul de mâncare în toată locuința. De cele mai multe ori, între zona de dining și living nu există o ușă despărțitoare, astfel că design trebuie să curgă lin dintr-o cameră în alta.

 

Dacă mizați pe un living elegant, un set de masă extensibilă cu 4 scaune tapițate reprezintă cea mai bună alegere.

 

Scaunele tapițate cu imitație de catifea sau mătase sunt alegerea ideală în zona de dining pentru că se potrivesc cu zona de living, indiferent pe ce stil ați merge: elegant, clasic, modern, scandinav.

 

Pentru că ne referim la stil, puteți să delimitați cele două zone prin cromatică, dar trebuie să rețineți că nuanțele folosite trebuie să fie complementare.

 

 

Materiale

În zona de dining este recomandat să mizați pe materiale care dau acel aspect de calitate înaltă – sunt foarte multe tipuri de lemn care dau senzația de lemn masiv chiar dacă nu sunt confecționate din respectivul material.

 

 

Forma mesei

La fel ca și în cazul zonei de bucătărie, masa extensibilă rotundă o să vă ocupe mult spațiu, de aceea este necesar să vă măsurați foarte bine spațiul de dining pe care îl aveți la dispoziție – dacă spațiul este redus, o masă rotundă de 4 persoane va ocupa mult prea mult loc, ceea ce va fi neplăcut atât din punct de vedere stilistic, cât și din punct de vedere practic, pentru musafiri.

 

Mesele extensibile dreptunghiulare sunt o alegere ideală și safe, indiferent de suprafața spațiului disponibil.

 

4. Recomandări seturi cu masă extensibilă și 4 scaune pentru zona dining

 

set maasa. si scaaune cu picioare lemn

set masa si scaune lemn

set masa si scaune

Set masa extensibila Kelebek natur + 4 scaune Lotus tapitate bej, cadru lemn, Smart Living, Studio Casa

Set masa extensibila Kelebek natur + 4 scaune Lotus tapitate maron, cadru lemn, Smart Living, Studio Casa

Set Masa Extensibila Kelebek White Vintage +4 Scaune Elite Lux Tapitate Maron , Smart Living Studio Casa

 

set masa si scaune lemn

set masa lemn si scaune tapitate albastru

set masa lemn alb si scaune orange

set masa si 4 scaune

Set masa extensibila Roma Wood + 4 scaune tapitate Dallas Grey, Smart Living, Studio Casa

Set masa extensibila Roma Wood + 4 scaune Retro Blue tapitat, cadru lemn natural, Smart Living, Studio Casa

Set masa extensibila Roma Wood + 4 scaune Alfa Orange tapitat, cadru lemn natural, Smart Living, Studio Casa

Set masa extensibila Roma White Vintage + 4 scaune Retro Grey tapitat, cadru lemn natural, Smart Living, Studio Casa

Lasa un comentariu