Unele dintre cele mai importante elemente care compun spațiul în care mâncați alături de familie și prieteni sunt scaunele. 

Este dimensiunea scaunelor actuale potrivită pentru masa pe care o aveți în living? Sunt confortabile? Materialele din care sunt confecționate sunt rezistente? Există o mulțime de întrebări la care trebuie să răspundeți înainte de a alege cel mai bun scaun și suntem aici pentru a vă ghida în acest proces de selecție.

 

·      Dimensiunea scaunului

·      Gradul de confort oferit

·      Finisajele scaunelor

·      Scaune cu spătar sau fără spătar

·      Personalitatea încăperii

 

1. Dimensiunea scaunului

Măsurătorile corecte reprezintă o sarcină crucială atunci când faceți investiții în mobilă, în special atunci când vine vorba despre scaune și masă. Înălțimea standard a scaunului este de 45 cm, iar înălțimea standard a mesei este de 76 cm.

REGULĂ: trebuie să fie o distanță de 30 de cm între partea superioară a șezutului scaunului și partea inferioară a blatului mesei. 

După ce ați ales scaunele pentru bucătărie la înălțimea potrivită, veți dori să aflați câte scaune se pot potrivi în jurul mesei. Lăsați 60 de centimetri distanță între scaune. O masă cu o lungime de 183 cm poate avea 6 scaune în jurul său, o masă de 244 cm poate avea 8 scaune în jurul său și o masă de 305 cm poate fi acompaniată de 10 scaune.

 


masa cu scaune living  scaune sub masa

 

2. Gradul de confort la scaune

Există o mulțime de factori de luat în considerare în procesul de selecție a scaunelor potrivite, iar gradul de confort este unul dintre cei mai importanți factori. În momentul actual, pe piață există scaune tapițate și scaune fără tapițerie.

Un scaun tapițat precum Elite Cromy Smart Living Studio Casa este deopotrivă comod și foarte practic. Acesta poate fi șters cu ușurință, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lichidele care ar putea lua contact cu suprafața acestuia.

Un scaun care nu este tapițat este de obicei mai îngust și mai ușor de montat în jurul unei mese mai mici. Un astfel de model este Eko Design Smart Living Studio Casa, care se distinge printr-o nuanță frumoasă de negru, fiind rezistent și confortabil datorită spătarului creat în semicerc.

Sfat: dacă vă place să găzduiți petreceri lungi și cu multe persoane, vă sfătuim să mizați pe varianta tapițată, deoarece oferă un grad de  confort ridicat, mai ales dacă petreceți mai mult timp stând jos decât în picioare.

Cea mai confortabilă opțiune (dacă aveți o masă mare sau o cameră cu dimensiuni generoase) este scaunul tapițat cu mânere, dar asigurați-vă că lăsați 18 centimetri între brațul scaunului și masă.


3. Finisajele scaunelor

Dacă sunteți pasionați de design interior, va trebui să vă gândiți strategic la finisaje. Vreți să se completeze reciproc, dar să nu se potrivească perfect, căci stilul traditional nu mai este la modă. Gândiți-vă să încorporați atât un element compatibil, cât și un element contrastant. Contrastul face ca spațiul să fie mai interesant și mai frumos, în timp ce compatibilitatea perfectă va împiedica ca totul să se vadă dezordonat.

REGULĂ: orientați-vă către două obiecte cu finisaje diferite, dar care au ceva în comun.

 

4. Scaune cu spătar sau fără spătar

Dacă adorați designul stratificat și eclectic, scaunul cu spătar este o modalitate excelentă de a aduce mai multă personalitate spațiului. 

Un scaun cu spătar punctează începutul și sfârșitul mesei. Gândiți-vă la un scaun ca la o majusculă și la o punctuație la sfârșitul propoziției. Ele indică începutul și sfârșitul și arată bine vizual. Camerele în care luați masa sunt adesea lungi și înguste, astfel încât scaunele cu spătar arată mai elegant.

Scaunele fără spătar sunt mai puțin confortabile și de obicei nu se văd, stricând astfel estetica spațiului.

  

5. Personalitatea încăperii

Scaunele sunt modalitatea perfectă prin care puteți aduce laolaltă modele, forme și culori neobișnuite. Acestea vor da tonul general al sufrageriei, aducând în prim plan fie un stil îndrăzneț, fie unul elegant. Spre exemplu, scaunul Dallas Smart Living Studio Casa va oferi încăperii un aer elegant și clasic, cu o atingere fină și modernă.

Pe când scaunul Eko Design Smart Living Studio Casa va duce elemente naturale prin prisma pielii eco, ceea ce va duce la o atmosferă cozy, intimă.