Ce este un blender?

Un blender (uneori numit mixer) este un aparat de bucătărie și de laborator folosit pentru a amesteca, zdrobi sau combina diverse alimente din bucătăria noastră. Un blender este format dintr-un recipient de blender cu o lamă metalică rotativă în partea de jos, alimentat de un motor electric care se află la baza acestuia. Fie că sunteți un profesionist în bucătărie sau un bucătar de casă amator, a avea un blender de calitate vă poate ușura rutina de pregătire a meselor. De la smoothie-uri la supe creme, cele mai bune blendere pot face o mulțime de preparate în câteva secunde, cu o curățare minimă - și dacă veți face alegerea corectă, poate dura ani de zile.

Dar de unde știți ce blender este potrivit? Înainte de a efectua o achiziție, evaluați cât de des o veți folosi, cât spațiu aveți pentru a o stoca și pentru ce fel de preparate o veți folosi. În general, trebuie să luați în considerare și ce preț au acestea. Blenderele sunt instrumente utile, însă puține persoane știu cu adevărat de ce să țină cont când vine vorba de achiziționarea acestuia.

Cea mai dificilă parte în utilizarea unui blender este atunci când modelul ales nu taie suficient de bine sau nu corespunde așteptărilor noastre. De aceea, am creat acest ghid pentru a știi cum să alegeți cel mai bun blender pentru cupa crema.

Există câteva considerente pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți un blender: un motor puternic, lame eficiente, modul în care veți folosi blenderul, dimensiunea recipientului, funcții speciale, cum ar fi zdrobirea gheții.

Nu vreți să murdăriți un set suplimentar de vase? Blenderul profesional este cel mai bun prieten al nostru.

 supa crema portocalie de dovleac, morcov


Un blender este singurul aparat din bucătăria dvs. care poate produce o băutură din bucăți de gheață și fructe în mai puțin de 60 de secunde, dar și o supă cremă așa cum vă doriți. Alegerea unui blender pentru bucătăria dumneavoastră va reduce timpul de pregătire a alimentelor și vă va extinde propriile capacități de gătire. În plus, dacă micul dejun sau gustarea preferată a familiei dvs. este un smoothie, atunci este esențial să aveți un blender bun.

Dacă vă place să amestecați diverse ingrediente sau pur și simplu doriți să învățați să gătiți, atunci un blender este un produs obligatoriu.


Cum se folosește un blender?

 Toate blenderele vin cu piese detașabile. Veți avea un recipient, lama, capacul, dar și alte componente în funcție de modelul achiziționat. Baza blenderului găzduiește comenzile și se conectează la o priză electrică.

 • Alimentele solide trebuie tăiate în bucăți mici.
 • Asigurați-vă că accesoriile, mai ales capacul, sunt bine fixate înainte de operare.
 • Începeți procesarea la cea mai mică viteză setată, apoi accelerați după cum este necesar.
 • Nu lăsați blenderul nesupravegheat.
 • Lăsați loc pentru amestecare - partea superioară a recipientului nu trebuie să conțină lichide sau solide.
 • Dacă alimentele nu mai ajung la tocător, puteți folosi o lingură pentru a le reașeza, bineînțeles după ce ați pus pe pauză blenderul.
 • Adăugați lichid treptat, dacă este necesar, pentru obține un preparat așa cum vă doriți.
 • Luați pauze dacă blenderul devine foarte cald. Opriți blenderul, lăsați-l să se răcească dacă este necesar sau deconectați-l!
 • Nu scufundați niciodată baza blenderului în apă pentru a evita riscul de electrocutare. Ștergeți-l cu o cârpă umedă sau cu un burete neted. Nu toate modelele pot fi spălate, așa că cel mai bine este să citiți instrucțiunile, diferă de la model la model.


Cum prepărăm o supă cremă utilizând blenderul?

 Există câteva modalități de a face rețete de supă într-un blender - dar, fără îndoială, cea mai populară modalitate este de a găti ingredientele cu niște brânză, lapte sau alt lichid pe plită, apoi le introducem în blender pentru a le amesteca pe toate împreună 

Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru, rețineți că ar trebui să lăsați amestecul să se răcească puțin înainte de a-l pune în blender pentru a crea supa. De asemenea, ar trebui să separați legumele dacă sunt prea multe, pentru a vă asigura că blenderul este capabil să funcționeze la cel mai bun nivel și pentru a-i permite să amestece corect ingredientele. Și, bineînțeles, asigurați-vă că blenderul dvs. este setat pe viteza corectă, sunt persoane care preferă supele mai groase, în timp ce altora le place o supă mai lichidă.

De asemenea, puteți face supe cu blenderele de mână, care vă vor permite să amestecați ingredientele direct într-un bol sau chiar în oala în care ați fiert legumele, în funcție de material.

 

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un blender pentru supe creme?

 La o simplă căutare după cuvintele blender supa crema, veți observa că există o mulțime de recomandări, însă principalele dintre acestea de care trebuie să țineți cont sunt:

 

Materialul din care este realizat blenderul

 În cele mai multe cazuri, cele mai recomandate sunt cele din oțel inoxidabil, plastic sau sticlă. Alegerea materialului va determina greutatea și durabilitatea. Sticla este mai substanțială decât celelalte materiale și este, în general, mai stabilă decât oțelul inoxidabil și plasticul.

Blenderele din plastic tind să absoarbă aroma alimentelor și sunt pretențioase când vine vorba de zgârieturi. Blenderele din oțel inoxidabil sunt plăcute din punct de vedere estetic, dar este mai dificil să observați cât de bine se toacă alimentele atunci când îl folosiți.


Puterea motorului la blender

Blenderele cu puteri mai mari pot amesteca alimentele fără ajutorul lichidelor, cum ar fi apa. Cele cu o putere mai mică au nevoie de lichide suplimentare pentru a ajuta amestecarea alimentelor într-o formă lichidă. Dacă doriți un blender care zdrobește gheața, cel mai bine este să mergeți către cele care au motoare mari.


Dimensiunea blenderului

Blenderul trebuie să fie suficient pentru zona destinată depozitării acestuia. Orice model pe care îl veți alege ar trebui să fie ușor de depozitat atunci când nu este utilizat.

 

Viteza de tocare la blender

 Un alt aspect de luat în considerare este numărul de setări de viteză oferite. În timp ce majoritatea persoanelor se obișnuiesc să gătească folosind doar una sau două setări, uneori este util să aveți o gamă mai largă de opțiuni - mai ales atunci când doriți să preparați mâncăruri mai speciale.

 

Recipientul blenderului

Dimensiunea recipientului este, de asemenea, importantă, deci ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea tot conținutul unui preparat. Frecvența sarcinilor precum tocat gheața pentru băuturi, amestecarea ingredientelor băuturilor și amestecarea ingredientelor pentru prepararea alimentelor ar trebui luată în considerare la stabilirea dimensiunii recipientului dorit.

 

Lama blenderului 

Dacă doriți să tocați multe legume sau alimente, veți dori să vă asigurați că este inclusă o lamă de tăiat. Curățarea și amestecarea vor necesita doar un blender standard. Oțelul inoxidabil este cel mai bun material pentru o lamă - este puternic și durabil.

 

Avantajele utilizării unui blender

 1. Viteză: Rețetele pot fi transformate în supe creme foarte fine în câteva minute!
 2. Versatilitate: Băuturile, aperitivele sărate, desertul înghețat, gustările, sosurile, sosul și supele calde pot fi preparate într-un blender.
 3. Sănătate: Legumele întregi, fructele, nucile pot fi descompuse pentru a prepara mese hrănitoare.

 

Cât ar trebui să cheltuiesc pe un blender?

 Cât cheltuiți depinde de ceea ce doriți ca blenderul dvs. să poată face. Vestea bună este că, dacă aveți un buget restrâns, puteți găsi un blender decent. Motorul său poate avea mai puțină putere decât modelele mai scumpe, iar caracteristicile vor fi limitate - dar ar trebui totuși să poată face față sarcinilor de zi cu zi.

Dacă alegeți să cheltuiți mai mult, veți obține o calitate mai bună, dar și o listă de funcționalități mai avansate.

 

Ce blender este potrivit pentru supă?

Un blender vertical este suficient pentru supă dacă doriți să zdorbiți legumele direct în oala în care au fiert, însă țineți cont de faptul că acest lucru poate afecta lamele de tocat, așadar o variantă perfecta este un blender profesional. Un blender de calitate face diferența în bucătărie. Desigur, unele blendere sunt suficient de puternice pentru a face față sarcinilor destinate unui robot de bucătărie (și invers).

 Blenderele, de exemplu, sunt construite de obicei cu caracteristici care le fac ideale pentru a face supe cremă și piureuri. Blenderele tind să manipuleze lichidele mult mai bine decât robotul de bucătărie. Veți descoperi că există o mulțime de opțiuni de blender pentru supe crema din care puteți alege, toate la o varietate de prețuri.

Din păcate, nu există într-adevăr o singură opțiune care să facă absolut toate lucrurile perfect. Cu toate acestea, nu deloc greu să găsești un blender care să funcționeze pentru nevoile tale principale.  Trebuie doar să aflați ce opțiune va funcționa cel mai bine pentru scopul pentru care îl achiziționați. 

Nu faceți greșeala de a crede că  cel mai dotat din punct de vedere al funcțiilor sau cel care are cel mai mare preț corespunde întocmai nevoilor voastre, acest lucru diferă de la un consumator la altul.