A venit momentul să oferiți un aspect nou zonei în care luați masa alături de familie ori prieteni sau să creați un design complet nou pentru zona de dining?

Fără îndoială, masa și scaunele sunt protagoniștii acestei camere.

Sesiunile de socializare au loc în jurul mesei: mâncăm, citim, studiem, lucrăm sau, pur și simplu, ne relaxăm și discutăm. Și scaunul, în același mod, pe lângă faptul că răspunde unei nevoi practice, trebuie să fie și confortabil și primitor.

Alegerea perechii „masă-scaun” nu trebuie să fie uniformă și astfel ambele elemente pot fi identificate separat, jucându-ne și îndrăznind cu materiale, culori și finisaje, fără a căuta coordonarea clasică.

În alegerea mesei și scaunelor potrivite pentru zona de dining trebuie să țineți cont de câteva elemente foarte importante.

 

·      Poziționare

·      Numărul de scaune

·      Scop

·      Material

·      Design

·      Lumină

 

 

Poziționare

 

Poziționarea mesei și a scaunelor din cameră reprezintă primul aspect căruia trebuie să îi acordăm atenție.

 

Pentru cei care se bucură de o încăpere cu un  spațiu de dimensiuni mari, plasarea mesei în centrul camerei înseamnă transformarea acesteia în pivotul zonei de zi, posibilitatea de a aranja scaunele pe toate cele patru laturi și de a roti celelalte obiecte de mobilier din cameră în jurul acesteia.

 

Masa fixă Living Ku Design Smart Living de la Studio Casa este alegerea perfectă dacă doriți o masă poziționată în mijlocul camerei. Aceasta poate găzdui 6 locuri, iar lemnul masiv din care este fabricată oferă o linie rustică cu accente clasice – elegante.

  

Atenție: nu uitați să luați în considerare aproximativ 120 cm distanța masă -perete pentru a permite o trecere ușoară.

 

Când avem spații mai mici, cea mai bună soluție este să optați pentru poziționarea mesei lângă perete: se pierd locuri, dar se câștigă din punct de vedere al spațiului. În acest caz, mesele extensibile sunt soluția ideală.

 

Spre exemplu, masa extensibilă Kelebek Natur Desing Smmart Living de la Studio Casa este ideală pentru zona de dining cu o suprafață mică, deoarece vă permite să suplimentați încă 4 locuri la masă. În plus, deoarece prezintă mai multe nuanțe de maro, se poate potrivi de minune în mai multe tipuri de design interior și cu o gamă vastă de mobilier pentru dining.

 


 

Atenție: mesele rotunde și ovale ocupă mai mult spațiu decât cele dreptunghiulare.

 

 

Numărul de scaune

 

 

Evaluați numărul de scaune de care aveți nevoie, evident și în funcție de dimensiunea mesei. De fapt, este necesar ca cei doi parametri să fie echilibrați pentru a evita prea multe scaune înghesuite în jurul unei mese mici sau prea puține scaune împrăștiate în jurul unei mese foarte mari. Cu toate acestea, în general, scaunele sunt vândute în număr de patru sau șase bucăți.

 

Setul de bucătărie Kelebek Natur de la Studio Casa vine cu o masă extensibilă și 4 scaune tapițate care vor oferi accente moderne și clasice zonei în care doriți să cinați.

 


 

Deoarece masa se poate extinde astfel încât să mai găzduiască 2 locuri suplimentare, Studio Casa vă oferă posibilitatea să achiziționați separat scaune Elite Lux tapițate.

 


 

Scop

 

În alegerea setului de masă cu scaune trebuie luat în considerare întotdeauna scopul acestora. Mesele și scaunele sunt folosite pentru a mânca și a sta, așadar, sunt folosite și de mai multe ori pe zi. Din acest motiv este necesar să alegeți mese și scaune care să fie confortabile, rezistente și funcționale.

 

O masă prea mică, de exemplu, poate fi foarte drăguță, dar devine inconfortabilă la prânz și cină, deoarece nu va exista suficient spațiu pentru a aranja farfurii, pahare și sticle. În același mod, scaunele cu forme avangardiste sau moderniste pot da o notă de tinerețe mobilierului, dar pot să nu fie potrivite pentru o utilizare îndelungată lângă masă.

 

Material

 

Există multe materiale din care puteți alege atunci când vine vorba de mobilă pentru zona de dining și nu este obligatoriu să fie achiziționate mese și scaune din lemn masiv pentru a fi siguri de un produs durabil. Acest tip de material este perfect pentru cei care au o bucătărie sau o zonă de dining cu accente rustice, elegante sau mobilier în stil provensal. Cu toate acestea, nu se potrivește deloc cu mobilierul modern. Din fericire, noile tehnologii au condus la inventarea materialelor rezistente, ușoare și, prin urmare, mesele și scaunele pot fi mai puțin masive din punct de vedere vizual, dar la fel de longevive în timp.

 

Pentru o garsonieră, setul de masă Ku Design 80 * 80 cu 4 scaune Eko Design din lemn maron este soluția ideală. Scaunele sunt extrem de confortabile și foarte rezistente, iar masa oferă un aspect foarte chic cu o notă de eleganță inconfundabilă.

 


 

 

Atenție: trebuie să știți că atunci când achiziționați piese de mobilier din materiale slab calitative și la prețuri exagerat de mici, acest lucru se va vedea în timp. Calitatea materialului poate fi observată și de către un necunoscător în această industrie. În plus, nu este în regulă să vă orientați către materiale care imită materiale scumpe pentru că riscați să creați un design kitschos.

 

 

Design

 

În general, alegerea scaunului urmează alegerea mesei și, așa cum am spus mai înainte, scaunul nu trebuie neapărat să fie combinat cu masa. Dimpotrivă, uneori puteți opta pentru efectul de contrast: masă neagră și scaune albe, de exemplu.

 

Dacă masa este simplă și liniară, scaunul poate fi, de asemenea, ales într-o țesătură modelată pentru a conferi mai multă personalitate întregului concept.

 

O altă tendință este de a alege scaune diferite pentru un efect absolut original și neobișnuit.

 

 

Lumina

 

Poate părea un element marginal, însă alegerea iluminatului și poziția sa față de masă sunt fundamentale pentru a crea atmosfera dorită.

 

Pentru mesele mari este de preferat ca iluminarea să fie centrală și proporțională cu lungimea mesei. Lumina trebuie suspendată la cel puțin 75 cm distanță față de masă.