copil pe scaun

 

Pentru a alege masa si scaunele pentru living perfecte pentru nevoile dumneavoastră, trebuie să țineți cont nu numai de gustul personal și de design, ci și de câteva aspecte practice. Primul lucru la care trebuie să ne gândim este unde o să le plasăm, al doilea criteriu de luat în considerare este mărimea, iar al treilea forma.

Am creat un ghid practic care să vă ajute în procesul de achiziție:

·      Organizare spațiu pentru masa cu scaune pentru living

·      Dimensiunea mesei și scaunelor de living

·      Alegeți piese de mobilier de design

·      Masa cu scaune living – Cele mai bune modele

 

 

1. Organizare spațiu pentru masa cu scaune pentru living

 

Primul aspect de bază la care trebuie să ne gândim este unde să așezăm masa cu scaunele din living. Pentru a înțelege care este locația ideală, trebuie să măsurați spațiul cu precizie.

 

Atunci când organizați spațiul, trebuie să luați în considerare nu numai dimensiunile mesei, ci și amprenta suplimentară care vine de pe scaune și spațiul de care masa are nevoie în jurul său: trebuie să existe cel puțin un metru de spațiu personal, pentru a lua în considerare acea zonă de care o persoană are nevoie pentru a pleca de la masă fără a deranja celelalte persoane.

 

În amenajarea mobilierului în cameră trebuie să se țină seama de punctul focal al zonei de zi: masa sau scaunele? Celelalte piese de mobilier vor trebui plasate în funcția de punctul focal.

 

Aranjați fiecare element în funcție de simetrie, pentru a face mediul mai ordonat și mai plăcut din punct de vedere estetic. Încercați să alternați articole voluminoase cu obiecte mai puțin voluminoase, pentru a nu încărca prea mult mediul. Spre exemplu, puteți alege o masă de living mică și scaune voluminoase.

 

 

2.  Dimensiunea mesei și scaunelor de living

 

Mărimea mesei și a scaunelor depinde de spațiul disponibil. Într-o cameră foarte mare, cum ar fi un spațiu deschis, există loc pentru o masă mare.

 

În casele mici va trebui să optați pentru o masă de living mică de patru persoane și scaune alternate: tip taburet sau unul foarte voluminos cu tapițerie.

 

O soluție utilă în cazul spațiilor foarte mici este o masă extensibilă – care se pate transforma într-o masă de luat cina de 4 sau 6 persoane.

 

 

3. Alegeți piese de mobilier de design

 

Alegerea mesei și scaunelor pentru sufragerie înseamnă alegerea pieselor principale din living. Pentru aceasta este necesar să se ia în considerare, pe lângă motivele practice, și criteriile estetice.

 

Masa este o piesă de mobilier atemporală, care va fi scena momentelor de împărtășire a vieții de familie. Acesta este cel mai important moment al vieții noastre. Masa este destinată să dureze mult timp și să se adapteze diferitelor schimbări de mobilier pe care le vom implementa de-a lungul anilor. Prin urmare, trebuie să fie un element solid și de design, dat fiind că obiectele de design supraviețuiesc schimbărilor de modă, rămânând mereu actuale și frumoase.

 

Designul mesei de living

Mese dreptunghiulare. Sunt cea mai populară soluție. Având mai mult spațiu între scaune, spațiul va fi mai puțin intim, dar va rămâne mai confortabil și mai spațios.

 

Mese pătrate. Cel mai potrivit pentru camere mici. Dimensiunile modelului de bază sunt de 80 x 80 cm, deși cu mesele extensibile este posibil să se dubleze dimensiunea suprafeței.

 

Mese rotunde. Există diferite dimensiuni, variind de la 70 la 180 cm în diametru, în timp ce dimensiunile ideale variază între 120 și 180 cm. Aceste piese de mobilier favorizează apropierea, reducând distanțele dintre scaune și interacțiunea primitoare.

 

Mese ovale. La jumătatea distanței dintre mesele rotunde și dreptunghiulare găsim modelul oval. Caracteristica sa principală sunt marginile rotunjite; elemente care înmoaie formele mobilierului. Pot găzdui între 4 și 10 persoane și pot folosi mai mult în spații restrânse.

 

Mese extensibile. Aceasta reprezintă cea mai recomandabilă soluție în cazul vizitelor scurte; singurul lucru la care va trebui să fiți atent este să vă asigurați că există spațiul necesar pentru a deschide masa și a garanta un minim de confort pentru dvs. și oaspeții dvs..

 

În alegerea scaunelor de living puteți oricând să mergeți pe eleganță și clasic cu scaune tapițate. Este important să existe conexiune și armonie între designul scaunelor și cel al mesei pentru a crea un aspect total bine definit.

 

Designul scaunelor de living

Scaune pentru living din lemn: o alegere atemporală, care oferă o atmosferă rustică. Acestea sunt ușor de asortat cu orice tip de masă pentru living din lemn deoarece sunt complementare ca design.

 

Scaune pentru living din fier: acest tip de scaune se îndreaptă către zona industrială și oferă un aspect modern. De cele mai multe ori le regăsim în zona de bar, deoarece au șezut din pielărie și aduc un stil vintage.

 

Scaune pentru living din policarbonat: special gândite pentru un stil modern nonconformist. Sunt regăsite în multe culori și au de obicei un preț scăzut.

 

Scaune pentru  living din sticlă: creează iluzia de spațiu mai mare și mai aerisit. Acestea necesită un living minimalist, cu puține piese de mobilier, pentru a putea să iasă în evidență.

 

Scaune pentru living tapițate: elegante și atemporale. Acestea le regăsim în momentul actual într-o varietate de culori, ceea ce permite utilizatorilor să se joace cu nuanțele și mărimile. Necesită o îngrijire mai specială și o atenție sporită.

 

Scaune pentru living din pielărie: acestea necesită multă atenție, deoarece pielea are nevoie de hidratare. Cu toate acestea, puteți apela la o alegere mai ieftină și mai ușor de întreținut: pielea ecologică.

 

Scaunele și mesele tradiționale de living ocupă de obicei mult spațiu, deci sunt deosebit de voluminoase ca urmare a formei lor. În consecință, întregul mediu pare mai restricționat, o caracteristică care poate distruge stilul general al mobilierului.

 

Iubitorii de piese moderne de mobilier pot opta pentru un design special, care s-a bucurat de un mare succes în ultimii ani: acest stil folosește modele de ultimă generație, mese moderne cu colțuri rotunjite, o soluție inovatoare care diferă de modelele clasice compuse din unghiuri drepte.

 

Atunci când alegeți mobilierul de living, ar trebui, de asemenea, să se ia în considerare faptul că plasarea unei mese dreptunghiulare lângă perete vă permite să ocupați mai puțin spațiu, în comparație cu una din orice formă plasată în centrul camerei, chiar dacă această alternativă are dezavantajul de a nu permite folosirea tuturor scaunelor. Prin urmare, scaunele și mesele nu sunt utile doar pentru a lua masa, dar pot avea și funcții diferite și pot fi utilizate ca suprafață de lucru sau suport.

 

 

4. Masa cu scaune pentru living – Cele mai bune modele

 

  • Top mese living
  • Top scaune living
  • Scaune pentru living în culori închise
  • Scaune living în culori deschise