Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când creați o bucătărie este spațiul. În bucătăria dumneavoastră aveți nevoie de o serie de electrocasnice care să vă ajute cu sarcinile zilnice, dar nu aveți spațiu infinit. Astăzi vă vom da o mână de ajutor, astfel încât să puteți conta pe cele mai comune dimensiuni de cuptor incorporabil de pe piață în planificarea achiziției. Jocul cu dimensiunile aparatelor este esențial pentru a nu renunța la niciun confort, dar pentru aceasta trebuie să cunoașteți toate posibilitățile. 

Trebuie să aveți în vedere faptul că dimensiunile unui cuptor încorporabil nu au nicio legătură cu funcționalitatea sa de astăzi. Acestea afectează doar spațiul pe care îl aveți și capacitatea aparatului, dar nu ceea ce puteți face cu acesta. Puteți găsi cuptoare încorporabile multifuncționale, pirolitice, cu funcție de gătit cu abur, la una dintre cele mai comune dimensiuni. Singurul lucru la care trebuie să vă gândiți este să se potrivească în spațiul destinat.

 

Dimensiuni cuptor încorporabil: lățime și înălțime

Lățimea

Înălțime

Alte dimensiuni de luat în considerare

Adâncimea

Capacitatea

 

 familie in fata cuptorului


Dimensiuni cuptor încorporabil: lățime și înălțime

 Lățimea cuptorului

 Lățimea este probabil cea mai puțin variabilă dimensiune dintre toate. Majoritatea cuptoarelor încorporabile pe care le puteți găsi pe piață vor avea o lățime de aproximativ 60 cm . Este o măsură de cuptor foarte standardizată, care poate avea ușoare variații în funcție de producător, deși fără a fi semnificative. Dacă credeți că spațiul poate fi o problemă, puteți opta și pentru un cuptor încorporabil clasic. Aceste cuptoare au o lățime care variază între 52 și 59 cm și, deși instalarea lor poate fi mai complicată și performanța lor puțin mai mică, sunt o opțiune bună dacă problema dvs. este spațiul.

 Dacă aveți o bucătărie mare și aveți nevoie de o capacitate mai mare de gătit, puteți găsi și cuptoare de 90 cm . Aici instalarea este integrabilă, deci va depinde de spațiul pe care îl aveți sau de cel pe care decideți să îl faceți în bucătăria dvs. Deși pot părea foarte mari, cuptoarele de 90 cm pot rezolva dintr-o dată o cină cu prietenii sau un eveniment.

 

Înălțime cuptor

 Aici vom găsi mai multă varietate, căci înălțimea și adâncimea sunt dimensiunile cuptorului încorporabil cărora trebuie să le acordați atenție dacă doriți să economisiți spațiu atunci când vă asamblați bucătăria. Cea mai comună înălțime la cuptoarele încorporabile este de obicei de 60 cm. Această înălțime îi va oferi cuptorului o mare versatilitate și vă va permite să gătiți tot felul de cărnuri: vită, pește, pui, etc., prăjituri, plăcinte etc. Veți găsi, de asemenea, toate facilitățile pe care le au cuptoarele de astăzi. Cu un cuptor de aceste dimensiuni veți putea experimenta diferitele înălțimi de gătit.

Există, de asemenea, posibilitatea de a economisi puțin spațiu cu un cuptor de 56 cm . Aceste tipuri de aparate compacte sunt o soluție bună pentru bucătăriile cu spațiu mai mic și sunt, de asemenea, foarte avantajoase atunci când vine vorba de prepararea alimentelor cu abur sau prepararea rețetelor de patiserie. Puteți să apelați și la modelele mari care au dimensiuni de peste 64 cm, fiind special gândite pentru bucătăriile spațioase.

 

Alte dimensiuni de luat în considerare

Adâncime cuptor

 Adâncimea medie a cuptoarelor încorporabile variază de obicei între 56 și 64 cm, depinde de brand și model. În acest caz, ca și la celelalte dimensiuni, trebuie să faceți distincția între dimensiunile exterioare și interioare.

 

Capacitate cuptor

 Capacitatea este legată de dimensiunile cuptoarelor încorporabile. Capacitatea este de obicei măsurată în litri și depinde, mai ales, de variațiile înălțimii și adâncimii cuptoarelor. Un cuptor cu o capacitate mai mare sau mai mică de 50 de litri vă va permite să preparați fără probleme mesele zilnice și este ideal pentru familiile de 5 sau 6 membri. Cu toate acestea, cei care au spațiu și o familie numeroasă, pot lua în considerare opțiunea unui cuptor de peste 70 de litri. În acest caz, trebuie să țineți cont de faptul că dimensiunile sale vor fi mai mari și că aveți nevoie de puțin spațiu suplimentar în bucătăria dvs. Proiectarea unei bucătării după bunul plac este o sarcină care combină funcționalitatea cu estetica. Bucătăria dvs. ar trebui să fie un loc plăcut și frumos, dar ar trebui să vă permită dvs. și celor din jur să vă bucurați de preparatele preferate.