Cuprins:

1. Care sunt cele mai bune produse pentru curățarea frigiderului?

1. 1. Cum poți curăța simplu și rapid frigiderul din inox?

2. Tehnologia No Frost și curățarea frigiderului

 

Pentru majoritatea persoanelor, curățarea frigiderului nu este o activitate plăcută, ba din contră. Acest lucru se întâmplă deoarece în frigider mereu există alimente, care favorizează murdărirea sa rapidă. Mai mult, acest electrocasnic se poate transforma ușor într-o sursă principală de bacterii, dacă nu e curățat așa cum trebuie și când e necesar.

 

1. Care sunt cele mai bune produse pentru curățarea frigiderului?

Pe lângă soluțiile profesionale pe care le găsești în comerț, pentru curățărea frigiderului, poți folosi câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă. Trei dintre ele sunt:

  • Detergentul de vase. O metodă foarte des întâlnită pentru curățarea frigiderului este aceea de a folosi un detergent de vase normal. El se dizolvă cu puțină apă pentru a spăla suprafețele interioare ale electrocasnicului de dimensiuni mari și componentele care pot fi detașate. Atenție la momentul în care vei curăța garniturile. După ce ai terminat, clătește foarte bine și așteaptă ca interiorul să se usuce, așa cum trebuie.
  • Lămâia. Acest fruct, pe lângă faptul că este ideal pentru igienizarea  cuptorului și pentru unele suprafețe din baie, poate contribui la curățarea frigiderului.
  • Bicarbonatul de sodiu. Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă este o alegere inspirată pentru curățarea mai multor suprafețe, chiar și a podelelor. Folosește o cârpă curată pentru a șterge suprafețele interioare și exterioare ale frigiderului cu acest preparat. Bicarbonatul va contribui la eliminarea reziduurilor de alimente.

Acidul citric este un dezinfectant natural eficient pentru a spăla pereții electrocasnicului. În plus, acesta este potrivit, mai ales pentru înlăturarea  mirosurilor neplăcute. Tot ce trebuie să faci este să prepari  o soluție din apă și suc de lămâie, pe care o poți folosi  pentru a șterge toate suprafețele murdare.

În ceea ce privește prepararea soluției, poți stabili textura prin ajustarea dozelor de apă și bicarbonat. Cu trei părți de bicarbonat și una de apă, prepari o compoziție mai groasă, numai bună  pentru petele dificile și pentru înlăturarea mucegaiului. În schimb, pentru curățarea generică a frigiderului este  suficientă  o soluție mai lichidă, cu mai multă apă și câteva linguri de bicarbonat.

 

1. 1. Cum poți curăța simplu și rapid frigiderul din inox?

 

frigider deschis

 

Deși, aparatele electrocasnice din inox au avantajul de a nu prezenta un aspect îngălbenit în timp, ele sunt foarte sensibile la atingere și imediat se observă orice urmă sau pată. Cu ce speli simplu, rapid și ieftin frigiderul din inox? Câteva dintre variante sunt:

  • Oțetul și uleiul pot fi folosite pentru luciu. Stropește cu oțet frigiderul  din inox pe care se văd urme de grăsime. Lustruiește insistent, să scapi de murdărie, apoi folosește o lavetă curată și uscată, pe care pui doar o picătură de ulei pentru a reda luciul de odinioară metalului.
  • Făina luptă contra amprentelor. Dacă frigiderul sau cuptorul din inox sunt pline de urme de degete, curăță prima oară grăsimea  cu detergent lichid de vase și apă caldă. Ulterior, poți utiliza  o cârpă  umedă și făină pentru a lustrui zonele pline de amprente. La sfârșit, îndepărtează totul cu ajutorul unui șervet din hârtie.

Acestea sunt doar două dintre opțiunile pe care le poți aplica în acest caz.

 

femeie deschide frigiderul


2. Tehnologia No Frost și curățarea frigiderului

 

Toate frigiderele și congelatoarele care beneficiază de tehnologia No Frost nu impun  dezghețarea  secțiunii congelatorului. Acest avantaj  evidențiază faptul că nu trebuie să-ți  faci  griji în privința mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute din frigider. Sistemul are un singur evaporator și un motor.  De asemenea, el beneficiază și de un dispozitiv de ventilație, dar și de tratamente cu aer. Toate acestea au un singur obiectiv: stopează formarea gheții.

 

Pe de altă parte, tehnologia No Frost  are cu siguranță un mare plus pentru că nu este necesar să dezgheți frigiderul în fiecare an sau chiar de două ori pe an. Datorită  tehnologiei No Frost, totul este realizat automat. Electrocasnicul tău trebuie să fie curățat cât mai des cu putință, dar nu trebuie să te stresezi cu privire la complexitatea procesului de curățare în special pentru că tehnologia No Frost controlează  acțiunile frigiderului și automatizează totul.

 

Așadar, frigiderul și congelatorul sunt cele mai folosite echipamente electrocasnice din bucătărie. Deși, procesul de curățare nu este pe placul multora, fiind o acțiune migăloasă, este foarte important să le menții curate, dezinfectate pentru o bună sănătate și pentru o funcționare corectă, de lungă durată. 

Sursă foto:shutterstock.com

                 studiocasa.ro

                unsplash.com