Aragaz pe gz

 

Cuprins

 1. Ce este un aragaz mixt
 2. Avantajele aragazurilor mixte
 3. Cum alegem cel mai bun aragaz mixt
 4. Care sunt cele mai importante functii ale unui aragaz mixt

 

Când vine vorba de alegerea electrocasnicelor pentru casă, cu toții ne dorim ce e mai bun. Este important ca echipamentele achiziționate să se ridice la așteptările noastre, să fie rezistente și disponibile la prețuri accesibile. Fie că sunteți sau nu împătimiți ai gătitului acasă, un aragaz mixt este alegerea ideală pentru o bucătărie complet utilată, modernă și adaptată cerințelor actuale.

 

1. Ce este un aragaz mixt?

 

După cum știți, aragazul este indispensabil în orice casă. A fost inventat încă din anul 1826, iar de-a lungul timpului, tehnologia s-a bucurat de o dezvoltare ascendentă, astfel încât gospodinele de pretutindeni să poată găti preparate savuroase în orice moment al zilei.

Deși puteți alege dintr-o varietate de modele, aragazurile mixte se dovedesc a fi cea mai bună opțiune. Astfel de aragazuri îmbină versatilitatea unei plite pe gaz cu utilitatea cuptorului electric. Genul acesta de electrocasnice vă scapă de achiziționarea separată a plitei și a cuptorului și se montează ușor. Sunt realizate din materiale rezistente și au un design modern, integrarea acestora cu celelalte electrocasnice și piese de mobilier din bucătărie fiind extrem de facilă.

 

 

2. Avantajele aragazurilor mixte

 


 

În majoritatea cazurilor, aragazurile mixte sunt compuse dintr-o plită pe gaz și un cuptor electric. În acest fel, beneficiați de două electrocasnice într-unul singur, însă cu surse diferite de căldură. Aragazurile mixte sunt printre cele mai populare electrocasnice de pe piață, dispunând de o serie de caracteristici demne de luat în considerare, precum:

 • Preț accesibil;
 • Montare rapidă;
 • Funcții suplimentare (rotisor, pizza, grill);
 • Funcții avansate pentru preparate variate;
 • Clasă superioară de consum, energie redusă;
 • Realizate din materiale de calitate și rezistente;
 • Număr mare de arzătoare, de dimensiuni diferite;
 • Design modern, ușor de integrat în orice bucătărie;
 • Timer mecanic și lumină pentru verificarea cuptorului;
 • Capacitate mare, fapt ce facilitează gătirea mai multor preparate simultan.

Printre cele mai importante caracteristici ale aragazurilor mixte se numără prețul accesibil și versatilitatea acestora. Faptul că un singur produs electrocasnic îmbină funcțiile unei plite cu cele ale unui cuptor în face ideal pentru persoanele care își doresc să utileze în timp util o bucătărie și să se bucure de preparate gustoase, ca cele obținute în restaurantele de renume.

 

3. Cum alegem cel mai bun aragaz mixt?

 

 

Cel mai bun aragaz mixt este acela care se potrivește cerințelor dumneavoastră. Pentru a-l alege pe cel potrivit, trebuie să țineți cont de o serie de caracteristici, precum numărul de arzătoare, din ce materiale este fabricat, ce funcții are, brandul și nu în ultimul rând, prețul.

Numărul de arzătoare este important, în special pentru persoanele care gătesc mult. O plită cu patru arzătoare este ideală, însă acestea trebuie să fie de dimensiuni diferite. Dacă gătitul reprezintă o sursă importantă de venit, ori dacă familia este una numeroasă, se recomandă aragazurile mai mari, cu 6 arzătoare.

Brandul electrocasnicelor contează, deoarece oferă utilizatorilor mai multă încredere în produsul achiziționat, dar garantează și o calitate superioară. De asemenea, achiziționarea unui aragaz de la un brand de renume, asigură respectarea în termenii legali a garanției. Din fericire, aragazurile se numără printre echipamentele disponibile într-o gamă variată de prețuri, potrivite oricărui buget, indiferent de brand.

 

 

4. Care sunt cele mai importante funcții ale unui aragaz mixt?

 

Funcțiile unui aragaz mixt fac referire la acele funcții de gătit special create pentru preparatele pretențioase, precum pizza, pui la grill, sau prăjituri. Funcția de rotisor spre exemplu, este perfectă pentru familiile în care mesele se iau întotdeauna acasă și preparatele sunt sățioase și gustoase.

Cele mai populare funcții pentru aragazuri sunt cele de iluminare internă, sistemul performant de ventilație și aprinderea electrică. Cu toate acestea, cea mai râvnită funcție este cea de termostat, cu ajutorul căreia puteți seta timpul necesar pentru copt.

În concluzie, dacă vă doriți o bucătărie utilată complet și electrocasnice care să vă ajute să gătiți o multitudine de preparate, alegerea unui aragaz mixt este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Sunt versatile, ușor de montat, disponibile la un preț avantajos și extrem de rezistente, putând fi folosite ani la rând, fără a fi detectate defecțiuni. Cu astfel de aragazuri, preparatele vor fi întotdeauna gustoase, bine rumenite și pregătite în timp util, spre deliciul familiei și al celor dragi, care își vor delecta papilele gustative.