Savurarea vinului cu familia, prietenii sau cu persoana iubită este o adevărată plăcere a vieții și un bun mod de relaxare. Cu toate acestea, pentru a face experiența perfectă, nu este necesar numai să alegeți un vin de calitate, ci să-l păstrați într-un mediu optim. În acest scop, sticla trebuie să rămână într-un mediu care are 3 caracteristici principale:

  • Luminozitate corectă (întuneric)
  • Umiditatea sub control
  • Temperatura potrivită pentru fiecare tip de vin:, vinul alb trebuie menținut la maximum 13 °, iar cel roșu la o limită de 20 °. Vinurile spumante admit un climat mai rigid, dar niciodată sub 8 °.

Beciul sau pivnița sunt recomandate pentru a păstra vinurile deoarece oferă condiții optime. Dar, în ziua de , nu toate persoanele se pot bucura de un beci sau de o pivniță, mai ales dacă stau la apartament. Iar dacă depozitarea băuturilor se face într-un mediu prea luminos sau prea cald, atunci se poate distruge calitatea, se poate altera aroma și proprietățile organoleptice. Din fericire, tehnologia vine în ajutorul nostru și oferă mai multe soluții care permit oricărei persoane să ofere sticlelor de vin mediul optim pentru depozitare. Printre cele mai avantajoase soluții se numără achiziționarea unui frigider de vinuri.

 

Avantajele unui frigider de vinuri

 

Păstrează proprietățile organoleptice ale diferitelor vinuri

Frigiderele de vinuri sunt aparate electrice concepute pentru a putea stoca diferite sticle de vin, astfel încât să păstreze intacte proprietățile organoleptice ale acestora. În plus, multe frigidere de vinuri permit reglarea temperaturii în interiorul acestora pentru ca fiecare tip de vin să se bucure de temperatura ideală. Mai mult, datorită frigiderelor de vinuri care permit poziționarea sticlelor de vin pe orizontală se ajută la prelungirea duratei de viață a dopului de plută care rămâne umed, nepermițând intrarea aerului și apariția mucegaiului. Datorită structurii sale, frigiderul de vinuri poate fi folosit și pentru vinurile vechi, care sunt păstrate în poziția corectă și într-un mediu ideal.

 Pentru a păstra fiecare proprietate a vinului, frigiderul de vinuri este echipat cu ventilatoare interne care asigură circularea aerului și mențin o temperatură constantă. Astfel, se evită orice modificare bruscă a temperaturii.În plus, multe frigidere de vinuri de ultimă generație vin cu un termostat reglabil ce permite modificarea temperaturii în funcție de tipul de vin. Spre exemplu, răcitorul de vinuri Ardes AR5I12V vine echipat cu funcția de reglare electronică a temperaturii, având control de temperatură tactic. Termostatul reglabil al acestui răcitor de vinuri se situează între 11 – 18 °, fiind perfect pentru orice tip de vin. Pentru a preveni expunerea sticlelor la lumină puternică, unele vitrinele de vinuri au un comutator de lumină cu LED care poate fi pornit sau oprit după bunul plac.

 

Modele potrivite pentru toate bugetele

Ați amânat întotdeauna achiziția unui frigider de vinuri crezând că este prea costisitoare? Astăzi piața oferă o soluție pentru fiecare nevoie și pentru diferite buzunare.

 Modelele mai simple și mai puțin voluminoase pot conține până la 8 sticle și costă în jur de 700lei. În timp ce, dacă sunteți în căutarea unui model deosebit de complex și de încăpător, puteți ajunge să cheltuiți și 3000€. Desigur, costurile cresc în funcție de dimensiunea, capacitatea și alte caracteristici tehnice ale dispozitivului.

Dacă sunteți în căutarea unui răcitor de vin la un preț avantajos cu o calitate înaltă, atunci răcitorul de vinuri AR5106V Ardes este soluția ideală. Acesta vine cu o capacitate de 6 sticle, ecran digital LED și celule Peltier pentru a răci până la 19 ° sub temperatura ambientală, având un termostat reglabil de la 7 ° până la 18 °. Prețul întreg al acestui răcitor este de 699 lei, dar pe Studiocasa.ro îl găsiți la doar 454,35 de lei cu posibilitatea de achiziție în rate de până la 12 luni cu 0 % dobândă. 

Este ideal și într-un apartament

Aparatele mici sunt perfecte pentru un apartament deoarece funcționează fără compresor, datorită unui sistem termoelectric, ceea ce face aparatul silențios și cu un consum redus perfect pentru utilizarea în familie. Pe de altă parte, dacă beneficiați de suficient spațiu, frigiderele de vinuri mai mari consumă mai mult, dar pot stoca mai multe sticle și pot răci mult mai bine. Un alt motiv pentru amplasarea acestuia în apartament este impactul său estetic. Designul este original și captivant și se potrivește atât în ​​casele în stil clasic, cât și în cele moderne.

 Multe frigidere de vinuri ocupă un spațiu foarte mic și pot fi așezate în orice cameră a casei, fără a menționa comoditatea de a avea întotdeauna vinul disponibil la temperatura potrivită și depozitat în cel mai bun mod posibil! Răcitorul de vinuri Studio Casa cu o capacitate de 42 de sticle va oferi apartamentului acel echilibru perfect între clasic și elegant datorită rafturilor din lemn și metal. Acesta iese în evidență printr-o frumoasă nuanță de negru care se va potrivi cu orice nuanțe și tonuri care străbat estetica încăperii.