Dacă sunteți în căutarea unui espressor performant, cu siguranță ați întâlnit termenul „ONE TOUCH” și v-ați întrebat la ce se referă.

1.   Ce este un aparat de cafea ONE TOUCH

2.   Nu toate espressoarele sunt ONE TOUCH

3.   Avantajele unui espressor ONE TOUCH

4.   Cui îi sunt dedicate espressoarele ONE TOUCH


1. Ce este un aparat de cafea ONE TOUCH?

 ONE TOUCH sau „o singură atingere” se referă la un espressor care nu doar macină boabele de cafea, înmoaie cafeaua măcinată în apă, extrage și distribuie cafeaua, ci și spumează și absoarbe laptele din recipientul special pentru lapte cu o singură atingere a unui buton. Întregul proces, de la măcinare până la turnarea laptelui în cană, este unul deosebit de facil și nu este nevoie să mutați ceașca pentru a primi un cappuccino plin de spumă. De asemenea, nu este necesar să apăsați alt buton pentru a pregăti spuma de lapte – doar apăsați ecranul tactil sau butonul pe pictograma cu cappuccino și, în cel mai scurt timp, vă puteți bucura de băutura preferată fără alt efort depus. 

Un alt context în care sintagma ONE TOUCH este utilizată în cazul aparatelor de cafea este pentru a descrie un proces automat de spumare a laptelui, spre deosebire de introducerea manuală a unui spumant pe suprafața laptelui timp de un minut pentru a pregăti spuma necesară pentru o băutură precum cappuccino sau latte. De obicei, regăsim o duză cu regulator pentru spumarea laptelui, care ajută la încălzirea, spumarea sau aburirea laptelui până când acesta ajunge la o temperatură predefinită astfel încât să aibă consistența necesară pentru pregătirea băuturii dorite.

 

2. Nu toate espressoarele sunt ONE TOUCH

 În timp ce multe modele de espressoare pot fi numite ONE TOUCH în descrierea produsului, doar câteva aparate disponibile pe piață pot primi în realitate această denumire. Unul dintre exemple este espressorul manual Studio Casa  SC509 BARISTA LATTE. În alcătuirea espressorului Studio Casa SC509 BARISTA LATTE există două duze de distribuție: una pentru preparare espresso / cafea / apă caldă; iar cealaltă pentru spumarea laptelui / producerea de aburi. Dacă doriți să vă bucurați de o ceașcă cu cappuccino, tot ce trebuie să faceți este să umpleți rezervorul de apă cu apă proaspătă, recipientul pentru boabe cu boabe de cafea, să puneți o cană pentru cappuccino pe suport și în rezervorul special pentru lapte să turnați cantitatea de lapte dorită. Aparatul de cafea va pregăti apoi printr-o singură atingere un cappuccino cremos și delicios, în doar câteva secunde.

 

espressor touch Barista latte


Un alt espressor manual ONE TOUCH este espressorul cu Cappucino ONE TOUCH de la Studio Casa. Acesta vine cu o putere de 1100 W și cu o pompă de presiune puternică 15 bari ceea ce îl clasează direct în clasamentul espressoarelor profesionale. Cu toate că este un espressor manual, acesta nu este lipsit de tehnologia avansată atunci când vine vorba de sisteme și funcții. Astfel, întâlnim un sistem de protecție la supraîncălzire și presiune, dar și NTC – control electronic pentru temperatura băuturii. Pe lângă tehnologie, întâlnim și un design elegant, modern prin finisaje atent create și un display cu control tactil foarte ușor de utilizat. 

Espressorul cu Cappuccino DUETTE de la Studio Casa este o altă bijuterie în materie de aparate de cafea, care vă va oferi băutura perfectă în doar câteva secunde. Acesta deține o putere de 850 W și o pompă de presiune puternică de 15 bari, ceea ce vă asigură o calitate înaltă și rezistență crescută.

Espressorul manual vine cu sisteme avantajoase precum: sistem de protecție la supraîncălzire și presiune, sistem de preîncălzire a ceștilor, care nu doar că vă asigură o experiență completă în servitul băuturii, dar vă ține și în siguranță.

 espressor touch ceasca cafea

Datorită designului său modern, espressorul manual poate prepara în același timp două cafele cu gust intens și savuros care să vă ofere energia de care aveți nevoie.

DeLonghi ECAM 23.460 este un espressor automat ONE TOUCH care își va dovedi utilitatea de la prima încercare. Acesta vine cu o putere de 1450 W și cu numeroase sisteme și funcții speciale precum: sistem termo – bloc ce permite savurarea cafelei la temperatura ideală, funcție de economisire energie, funcție stand – by, funcție UNIQUE TWIN _ SHOT BREWING CYCLE, ce permite prepararea a două cești de cappuccino într-un singur ciclul de prepare. În plus, acesta vine însoțit cu un sistem de iluminare pentru ceașcă și cu posibilitatea de reglarea a cantității de cafea și a apei.

Pentru curățare facilă, acesta are sisteme programabile de clătire și decalcifiere.

Espressorul automat DeLonghi ESAM4500 ONE TOUCH are o putere de 1350 W și o presiune a pompei de 15 bari, fiind un espressor automat profesionist. Acesta permite personalizarea cafelei în funcție de: apă, cantitate de cafea și temperatura dorită. Pentru  o experiență completă în savurarea ceștii perfecte de cappuccino, espressorul automat DeLonghi ESAM4500 deține sistemul de încălzire cești.

Pentru cei care doresc să se bucure de o experiență modernă cu un grad de tehnologizare înalt, espressorul automat DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS este soluția ideală. Acest espressor automat deține un ecran tactil cu un display interactiv color, cu dimensiunea de 4,3”, ce oferă o experiență senzorială înaltă. În plus, aparatul de cafea are patentată tehnologia Bluetooth, ce permite conectarea sa prin cadrul aplicației Smart Coffee App cu dispozitive digitale precum: tabletă, smartphone, pentru a personaliza și crea noi băuturi, dar și pentru a oferi sfaturi și sugestii. Espressorul automat permite crearea de 6 profiluri de utilizatori, astfel încât fiecare dintre aceștia își poate crea băutura perfectă în funcție de gradul de măcinare, cantitatea de cafea, cantitatea de apă, temperatură.

Un alt espressor automat cu ecran tactil și funcție ONE TOUCH este espressorul DeLonghi ECAM 510.55.M. Cu un panou de control cu afișaj LCD și butoane tactile, acesta se poate conecta la aplicația Coffee Link  pentru a oferi utilizatorului sfaturi, dar și pentru a-l ajuta pe acesta să descopere diferite tipuri de personalizări ale cafelei. Acest aparat cu ecran tactil este dotat cu funcția MY, ce permite personalizarea cafelei prin ajustarea aromei și cantității de cafea, astfel încât să fie răsfățate și cele mai fine gusturi. Un avantaj de top este carafa pentru lapte, prevăzută cu un perete dublu ce ajută la păstrarea laptelui la o temperatură ideală pentru un timp îndelungat.

Espressorul automat DeLonghi ETAM 29.660 SB este un alt espressor automat cu ecran tactil și cu funcția ONE TOUCH. Acesta va pregăti băutura perfectă printr-o singură apăsare de ecran, la fel ca un barista profesionist. Puteți să vă alegeți acum băutura preferată dintr-un meniu vast de rețete cu băuturi pe bază de cafea pe care espressorul automat le poate crea, precum: espresso dublu, cafea lungă, caffe latte, latte macchiato.

 

3. Avantajele unui espressor ONE TOUCH

 Comoditate

A achiziționa un aparat de cafea ONE TOUCH înseamnă a opta pentru un plus de  comoditate. Este nevoie de o singură atingere pentru a vă bucura de un latte perfect sau de un cappuccino spumos și cremos.

Economisire a timpului

În general, aceste tipuri de espressoare ONE TOUCH vă ajută să economisiți timp important. În câteva zeci de secunde vă veți bucura de băutura dorită.

Curățenie

Aparatele de cafea ONE TOUCH vin cu acel recipient special pentru lapte, ceea ce înseamnă că în timpul preparării spumei nu vor sări stropi de lapte. În plus, atunci când vorbim de curățenie, duza pentru spumarea laptelui se curăță foarte ușor prin puterea aburului pe care îl degajă.

  

4.Cui îi sunt dedicate espressoarele ONE TOUCH?

 Cine ar trebui să ia în considerare achiziția unui espressor ONE TOUCH? De obicei, acestea sunt dedicate celor care preferă sortimentele pe bază de lapte, precum: cappuccino sau latte. Aceste tipuri de aparate pentru cafea sunt dedicate atât mediului casnic, cât și mediului business. În general, vom regăsi aceste tipuri de espressoare în mediul business pentru că au un preț mai ridicat, fiind produse de top, dar și pentru că timpul de așteptare pentru preparare este foarte scăzut. În plus, multe aparate sunt prevăzute cu două duze pentru cafea pentru a prepara simultan două băuturi.