FRIGIDER versus COMBINA FRIGORIFICA - cum sa faci cea mai buna alegere?

Adaugat de StudioCasa 13.08.2019 3 Comentariu

Frigider vs combină frigorifică - Cum să faci cea mai bună alegere?

 

 

1. Frigider vs combină frigorifică: există o diferență?                                    

1.1 Frigiderul                                                                                                 

 Știai că:                                                                                          

1.2 Combină frigorifică                                                                                 

2. Combină frigorifică vs frigider - care este alegerea mai avantajoasă pentru tine?                                                                                                       

3. Frigider vs combină frigorifică - funcții și caracteristici pe care să le ai în vedere                                                                                                                

Atunci când ești pus să alegi între frigider și combină frigorifică, decizia poate fi mai grea decât ți-ai fi dorit. Cu o ofertă care este din ce în ce mai variată pe piață, ai tendința de a pierde din ce în ce mai mult timp doar stând pe gânduri încercând să te decizi. Din fericire, găsești azi informații care te pot ajuta să iei o hotărâre mai rapid, informații pe care ți le punem la dispoziție cu drag în acest articol.

 

1.Frigider vs combină frigorifică: există o diferență?

 

 

Probabil că în mintea multora un frigider și o combină frigorifică sunt același lucru. Confuzia este oarecum explicabilă, mai ales în țara noastră. Asta deoarece mereu am fost obișnuiți ca cel mai mic frigider, să aibă în partea de sus un mic compartiment de congelator. Astfel, am perceput combina frigorifică fiind pur și simplu un frigider cu un congelator mai mare. Iată care este, de fapt, delimitarea dintre termeni:

 

1.1 Frigiderul

 

Denumirea de „frigider” se referă la un aparat care are rolul de a păstra alimentele la o temperatură rece, în scopul conservării acestora pentru cât mai mult timp. De obicei, acesta este compartimentat și poate avea diverse dimensiuni. În frigider, alimentele nu îngheață, deoarece nu acesta este rolul acestuia. Frigiderul poate fi dotat cu un mic congelator, totuși acesta nu se poate numi „combină frigorifică”.

Studio Casa recomandă:

Frigider cu două uși: preț și detalii aici

Frigider cu două uși: preț și detalii aici

 

 


 

 Știai că:


În lipsa frigiderului oamenii conservau alimentele folosind sarea? De asemenea, primele modele de frigidere funcționau cu alcool, nu cu freon, valorau cât o mașină și puteau cântări chiar și 5 tone (imaginează-ți cum ar fi fost să urci un asemenea frigider până la etajul 3!). De asemenea, România se afla în topul producătorilor de frigidere.

 


 

 

1.2 Combină frigorifică

 

Când vrei să te decizi dacă să alegi combină frigorifică sau frigider, este necesar să înțelegi bine avantajele și dezavantajele fiecărei categorii. Combina frigorifică se deosebește de frigider în principal prin prezența unui congelator mai mare, situat de regulă în partea de jos a combinei și fiind compartimentat în mai multe sertare, de obicei trei. Prin existența acestui aparat, se elimină necesitatea de a avea un frigider și o ladă frigorifică, așa cum aveau foarte multe familii în deceniile trecute.

Studio casa recomandă:

Combină frigorifică Indesit: preț și detalii aici

Combină frigorifică incorporabilă: preț și detalii aici

 

 

2. Combină frigorifică vs frigider - care este alegerea mai avantajoasă pentru tine?

 

 

Primul criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere mereu atunci când alegi cea mai bună combină frigorifică sau cel mai bun frigider, este mereu numărul de persoane care locuiesc împreuna cu tine. Cât de mare este familia ta? Dimensiunea este adesea criteriul care îi ghidează pe oameni să opteze între un frigider și o combină frigorifică.

De regulă, dacă locuiești singur, sau sunteți doar doi, și nu prea vă omorâți cu gătitul, deci nu aveți nevoie de mult spațiu de congelator, este suficient un frigider de dimensiuni modeste cu un congelator mic. Dacă gătiți mult acasă însă, o combină frigorifică mai mică, ar putea fi o alegere mai potrivită. Nu uita că frigiderul sau combina frigorifică vor avea același consum, indiferent câte alimente vei decide să pui în acestea. Ar fi neînțelept să cumperi o combină frigorifică, doar pentru a descoperi că ai nevoie doar de un compartiment de congelator în realitate, în loc de trei, așa cum găsești în cazul celor mai multe combine.

Pentru familiile mai mari, o combină frigorifică cu o capacitate mare este o alegere mult mai potrivită. De fapt, pentru aceste cazuri se recomandă o combină frigorifică side-by-side. Aceasta poate păstra modelul clasic cu compartimente pentru congelator în partea de jos, dar combina va avea în continuare două uși, sau poate avea un congelator dispus vertical, puțin mai îngust decât zona destinată pentru frigider. Combina frigorifică este mereu o soluție mai practică în ceea ce privește spațiul.

 

3. Frigider vs combină frigorifică - funcții și caracteristici pe care să le ai în vedere

 

  • No Frost sau Full No Frost - Una din principalele funcții în care este bine să investești este aceea No Frost sau, mai bine Full No Frost. Funcția No Frost este bună pentru frigidere, astfel nu vei mai avea nevoie să le dezgheți și să faci apă în toată casa. Funcția Full No Frost este de dorit în cazul combinelor frigorifice, însemnând că nici frigiderul, nici congelatorul, nu vor avea nevoie de dezghețare.

  • Clasa energetică - Indiferent că alegi combină frigorifică sau frigider, clasa energetică este un criteriu de alegere foarte important. Mereu când cumperi un astfel de aparat trebuie să ai în vedere cheltuiala cu acesta pe durată îndelungată. Un frigider care face parte dintr-o clasă energetică inferioară, te va costa mai mult pe termen lung, deși prețul de achiziție a fost mai mic. În mod ideal, nu ar trebui să cumperi un aparat electrocasnic care se încadrează într-o clasă energetică mai mică decât A, chiar dacă are un preț mai mare. Urmărește mereu modelele A+, A++, sau A urmat de mai multe steluțe.

 

Sperăm ca sfaturile din acest articol să te fi ajutat să iei o decizie și să te poți bucura de cel mai bun frigider sau combină frigorifică.

 

3 Comentariu

Daniela:
22.07.2020, 10:55:09 AM
Raspuns

Buna ziua! Am ales combina frigorifica de la bosch! Arata si la exterior si la interior absolut fenomenal de frumos. Toate materialele de calitate, ce e din plastic in interior se simte si arata a calitate. Usile au amortizoare si ca la portierele masinilor mai scumpe: daca le impingi pana intr-un anumit punct, dup-aia se inchid usor singure. Este silentios, a racit destul de repede de cand l-am pus in priza. Foarte incapator si cu multe sertare, etc. Recomand cu incredere! https://2get.ro/electrocasnice/aparate-frigorifice/bosch-kgf39sw45/combina-frigorifica-bosch-nofrost

Mihai:
22.07.2020, 02:55:24 PM
Raspuns

Salutare! Am ales aparatul de aer conditionat de la LG si anume [url=https://2get.ro/climatizare-sisteme-de-incalzire/aer-conditionat/lg-dc09rt/aer-conditionat-lg-9000-btu/]acest model[/url] Sunt incantat de modul in care functioneaza aparatul, iar cel mai mult apreciez functia de WiFi. Conexiunea cu telefonul mobil se face instaland aplicatia LG ThinQ disponobila pe Android si iOS (nu este necesara achizitionarea unui modem, acesta este deja inclus in interiorul dispozitivului). Este excelent, răcește rapid si este silențios. Îl recomand cu plăcere.

Goe:
15.11.2020, 08:00:53 PM
Raspuns

Am ales și eu LG-ul bit.ly/38L7n9G

Lasa un comentariu