Livingul este compus din două zone: zona de relaxare - unde întâlnim canapeaua, fotoliile, televizorul - și dining room – zona pentru servit masa. Astfel, sufrageria este una dintre cele mai importante încăperi ale unei case, deoarece ea creează amintiri și păstrează cel mai bine fiecare amintire, ca o capsulă atemporală.

Aici este locul în care cei dragi se strâng la masă și discută cele mai importante momente ale zilei, este locul în care prietenii se adună pentru o seară de jocuri, este locul în care se iau cele mai importante decizii din viața unei familii și este locul în care se împărtășesc cele mai mari idei, cele mai ascunse gânduri, întâmplări și sentimente.

Deoarece dining room-ul deține atât de multe amintiri speciale, acesta merită un design la fel de special, iar el începe cu alegerea mobilierului pentru dining. Nu este ușor să proiectăm un spațiu care să se simtă potrivit pentru o sărbătoare, dar care să fie funcțional pentru viața de zi cu zi. Cheia este să găsiți un echilibru între confort și eleganță.

În acest articol o să aducem în prim plan câteva piese de mobilier pentru dining care vor crea o încăpere confortabilă și elegantă.


 canapea coltar living


O masă mare pentru o familie mare

Dimensiunea mesei trebuie gândită în funcție de numărul de persoane din casă, dar și de numărul frecvent de invitați. Dacă preferați un cadru intim și nu dispuneți de foarte mult loc, puteți să vă îndreptați către o masă fixă pentru un număr de maximum 6 persoane.

Masa de living Ku Design poate să fie piesa de rezistență în zona de dining din livingul dumneavoastră. Lemnul este considerat de către designeri cel mai nobil material care va oferi încăperii un aspect elegant, confortabil și cald. Culoarea sa oferă posibilitatea integrării într-o cromatică luminoasă, prin nuanțe de verde, albastru și galben, cât și întunecată prin tonuri de gri, negru, verde închis, cenușiu.

Dacă numărul de persoane care vă calcă pragul casei este de obicei foarte mare, cea mai bună soluție este să vă îndreptați către o masă extensibilă. Cu ajutorul unei astfel de piese de mobilier dining, puteți să fiți gazdă primitoare chiar și pentru 15 invitați.

 

Rotundă sau dreptunghiulară?

Pe lângă numărul de persoane, un alt aspect important în alegerea mesei potrivite este forma acesteia. Astfel, puteți să vă îndreptați către mesele rotunde sau către mesele dreptunghiulare.

Frumusețea mesei rotunde este forma sa iconică de familie, aducând în prim plan ideea de eternitate, circularitate și oferindu-i spațiului un aspect plin, pe când masa dreptunghiulară este versatilă, creează un spațiu liniar și induce ideea de unitate, verticalitate.


Scaunele schițează aspectul luxuriant al mobilierului

 Scaunele sunt un element al mobilierului de dining extrem de important, deoarece pot schimba radical aspectul total al unei încăperi. În ziua de astăzi, majoritatea scaunelor sunt concepute pentru a oferi mai mult stil și mai puțin confort, dar importantă este găsirea echilibrului perfect, mai ales dacă obișnuiți să vă petreceți foarte mult timp cu familia și prietenii în jurul mesei.

Modelele tapițate sunt extrem de confortabile și oferă un aspect luxuriant. Acestea pot să fie regăsite în nenumărate culori și tonuri, ceea ce vă poate ajuta foarte mult în jonglarea cu tonurile din întreaga încăpere.

Spre exemplu, puteți opta pentru aceste două nuanțe de maro și verde ale scaunelor Dallas Smart Living Studio Casa. Dacă vă îndreptați către o masă din lemn pentru 8 persoane, atunci puteți să optați pentru 4 scaune verzi și 4 scaune maro și astfel creați un joc de culori armonios pe care puteți să îl deschideți cu diverse inserții de obiecte decorative în tonuri de alb.

 

masa si scaune living design

 

Dacă doriți un aspect vintage, cald și luxuriant, îndreptați-vă către nuanțele pale ale tapițeriei scaunelor, precum cele de la Elite Lux Smart Living Studio Casa. Pentru a complete astfel de scaune, puteți să optați pentru o masă din lemn alb, precum mesteacănul, alături de pereți albi împodobiți cu tablouri în mărimi diverse și un tavan alb din care curge o lustră cu multe brațe.

Image


Set de mobilier dining pentru familii ocupate

Dacă nu doriți să vă bateți capul cu întrebări de tipul: „Ce fel de masă completează mai bine acest tip de scaun?”, atunci ați putea să vă îndreptați către un set de dining room deja gata realizat de către designeri pricepuți. Vă recomandăm să vă îndreptați către piese de mobilier dining cu mese extensibile care să vă ofere posibilități multiple.

Pentru cei care doresc să se joace cu contrastele, acest set de bucătărie complet este o alegere potrivită. Elementele din lemn au tonuri deschise, ceea ce înseamnă că un perete contrastant prin culoare, precum un gri închis, le va scoate în evidență. Tapițeria galbenă a scaunelor permite aducerea tonurilor multiple de verde pentru crearea unui spațiu natural și relaxant.

scaune living


Pentru a crea un cadru intim, cea mai bună alegere o reprezintă lemnul închis la culoare. Spre exemplu, setul de masă extensibil Kelebek Natur este compus dintr-un lemn închis la culoare contrastat de tapițeria crem. Acesta poate să fie integrat atât într-o cromatică închisă, precum în imagine, sau în una deschisă în care să predomine nuanțele de ivory și tonurile pale de roz.

 

set masa si scaune