Pe fondul pandemiei actuale de COVID – 19, oamenii petrec mai mult timp ca niciodată în propriile case. Această amenințare la nivelul sănătății, dar și țintuirea în propriile case, când vremea bună te scoate parcă din casă, constituie aspectele care duc la creșterea gradului de anxietate pentru fiecare individ în parte. Pentru a ne păstra sănătatea și mintea în condiții optime, specialiștii recomandă să avem un somn odihnitor de 8 ore în fiecare noapte. Unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de un somn odihnitor îl reprezintă lenjeria de pat. Exact! Lenjeria de pat joacă un rol important în calitatea somnului nostru, mai ales în zilele călduroase de vară și toamnă timpurie.  În acest ghid vom aduce în prim plan cei mai importanți factori atunci când vine vorba de alegerea lenjeriei de pat răcoroase ideale:

 

Cum alegem o lenjerie de pat răcoroasă?

 

Țesătură din fibră naturală

Lenjeria de pat este un element esențial pentru somnul minunat. Calitatea țesăturii poate face diferența dintre un somn odihnitor sau unul foarte agitat. Noaptea, corpul nostru consumă căldură și este important să alegem lenjeria de pat care să nu capteze căldura. Când țesăturile captează căldura corpului, temperatura internă a corpului crește, ceea ce duce la transpirație excesivă în timpul somnului.

Stiați că: singura activitate prelungită din viață este somnul sau încercarea de a dormi? Ne petrecem o treime din viață sau 26 de ani în pat. Petrecem puțin sub șapte ani din acel timp încercând să adormim. Pentru a adormi mai repede, avem nevoie de o lenjerie de pat adaptată temperaturilor externe.

Fibrele naturale precum bumbacul, bambusul sau mătasea sunt respirabile și capabile să împiedice transpirația atunci când corpul se încălzește în mijlocul somnului. Căutați lenjerii de pat răcoroase, care se simte ușoare, cu o textură confortabilă pe pielea voastră. Colecția 100 % bumbac ranforce de la Studio Casa a fost concepută pentru a se potrivi perfect atât cu vremea de vară, cât și cu vremea rece din România. Lenjeriile de pat din bumbac ranforce ajută la menținerea echilibrului termic, astfel că vor menține corpul răcoros când este cald și cald atunci când temperatura este scăzută.

 

Recomandările noastre:

Set Lenjerie pat dublu Studio Casa Rosa Nera, format din 4 piese:

Set Lenjerie pat dublu Studio Casa Hearty Ice Blue, format din 4 piese.

 

Lenjerie de pat cu greutate redusă

În general, când vine vorba de lenjeria de pat răcoroasă, cu cât greutatea acesteia este mai redusă, cu atât este mai bine. Lenjeriile de pat grele sunt mult mai călduroase și presupun un efort de manevrare suplimentar în timpul somnului. De asemenea, o astfel de lenjerie nu o să permită o circulație corectă a aerului  în timpul somnului. Colecția YUNY de la Mally Home propune modele ideale pentru cei care caută lenjerii de pat răcoroase. În plus, o puteți alege acum din peste 5 nuanțe pe cea care se potrivește cel mai bine cu stilul și personalitatea voastră.

 

Recomandările noastre:

 

Lenjerie pat dublu YUNY Mally Home Lila

Lenjerie pat dublu YUNY Mally Home Alb


Lenjerii de pat în culori deschise

Vi s-ar putea părea că tipul de culoare al lenjeriei de pat nu poate face diferența, dar în acele dimineți, zile și nopți cu adevărat calde, toate micile detalii contează. Culorile întunecate, amintiți-vă, vor absorbi acea lumină în timpul orelor de vârf din zi, ceea ce înseamnă că atunci când doriți să vă urcați în patul rece la sfârșitul unei zile fierbinți, s-ar putea ca acesta să  fie mult prea calduros. Același dezavantaj al încălzirii rapide este valabil dimineața, dacă aveți dormitorul orientat spre răsărit. Culorile luminoase, pe de altă parte, reflectă lumina, ceea ce reprezintă o soluție mult mai bună în timpul verii, mai ales dacă aveți ferestre mari, orientate spre soarele de după-amiază sau spre cel de apus.

 

Recomandările noastre:

 Set Lenjerie pat dublu Studio Casa Navy, format din 4 piese. Acest set prezintă culori deschise pe un fundal alb, ceea ce înseamnă că reprezintă o alegere ideală pe timp de vară.

Set Lenjerie pat dublu Studio Casa New Garden of Eden, format din 4 piese, perfect pentru zilele de vară atât din punct de vedere al paletei de culori cât și din perspectiva țesăturii de calitate înaltă.