Mixerul și blenderul sunt două electrocasnice indispensabile, folosite în permanență de bucătarii iscusiți din întreaga lume în prepararea celor mai sofisticate deserturi și a altor rețete delicioase. De la amestecatul aluatului pentru clătite sau torturi, bătutul albușului de ou sau frământatul aluatului pentru pâine și cozonac în cazul mixerului, până la prepararea de smoothie-uri, supe creme și piureuri în cazul blenderului, o bucătărie nu poate fi considerată completă în lipsa acestor două ustensile de bucătărie.

 

Dacă ești o persoană pasionată de gătit, probabil știi cât de importantă este alegerea unor electrocasnice durabile și de calitate. Partea dificilă, însă, este identificarea exactă a pașilor care trebuie urmați în luarea acestei alegeri, ea fiind una foarte importantă pentru bucătăria ta. Continuă să citești acest articol pentru a afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de achiziționarea unui mixer sau blender, dar și toate lucrurile de care trebuie să ții cont.

 

 

1.  Puterea motorului la blendere


Atunci când dorești să cumperi un mixer sau un blender, cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este puterea de turație a electrocasnicului. Mixerele și blenderele cu o putere de 200-300W au un motor destul de slab, dar care este potrivit pentru persoanele ce nu utilizează frecvent această ustensilă. Acestea sunt și cele mai accesibile, având prețuri foarte avantajoase.

 

Dacă vrei un electrocasnic mai durabil și adecvat pentru o utilizare frecventă, atunci cele de 700-1000W sunt alegerea perfectă pentru tine, putând fi folosite pentru prepararea cu ușurință de sosuri, frișcă, supe, aluaturi și altele. La Studio Casa poți găsi oricând un astfel de aparat de calitate înaltă la un preț avantajos.

 

Există, însă, și mixere sau blendere profesionale, cu turații ale motorului de peste 2000W, dedicate bucătarilor profesioniști și restaurantelor. Îți recomandăm o astfel de ustensilă doar dacă profesezi ca bucătar și ai nevoie de o precizie foarte mare în prepararea rețetelor tale favorite.

 

blender cu mama si fiica

 

2.  Tipuri de mixere sau tipuri de blendere


Pe piață poți găsi mai multe tipuri de mixere și blendere din care poți alege în funcție de scopul pentru care le vei folosi. Printr-o o simplă căutare pe site-ul Studio Casa vei putea alege din zeci de modele, de la cele mai simple la cele mai profesionale. Dacă dorești să achiziționezi un mixer, atunci poți alege între un mixer de mână, un mixer vertical sau un mixer cu bol. Primele două sunt ideale pentru preparate simple care implică bătutul albușurilor sau amestecul aluatului de clătite, de exemplu. Un mixer cu bol este recomandat atunci când îți propui să faci cantități mai mari de aluat pentru cozonaci sau pâine.

 

În cazul în care cauți un blender, ai ca primă opțiune blenderul de mână sau vertical care este ușor de manevrat și versatil, perfect pentru persoanele care nu plănuiesc să îl folosească pentru rețete dificile. Pe lângă acest lucru, blenderul de mână este și mult mai ușor de depozitat, iar costul pentru un astfel de electrocasnic sunt mai mici. O altă opțiune în rândul blenderelor este blenderul clasic ce are un recipient de sticlă sau plastic, de diferite volume. Acest tip de blender are o putere mult mai mare și se poate folosi în prepararea oricărei rețete dorite, chiar și cele mai complexe.

 

3.  Treptele de viteză și funcțiile unui blender sau a unui mixer


Pentru a obține cele mai delicioase preparate într-un timp cât mai scurt și cu cât mai puțin efort este important ca mixerul sau blenderul pe care îl folosești să dețină mai multe funcții și trepte de viteză. Acestea, mânuite cu precizie, te vor ajuta să duci rețetele tale preferate la următorul nivel, iar apropiații vor aprecia acest lucru. Pentru un mixer, de obicei, vei găsi cinci trepte de viteză, dar există și mixere cu până la zece trepte în rândul celor mai profesionale. Mai mult, unele mixere dețin și funcții precum Turbo sau Pulse, cu rolul de a tura motorul intens pentru a amesteca foarte rapid ingredientele atâta timp cât butonul este apăsat.

 

În cazul blenderelor, programele automate oferite de majoritatea electrocasnicelor de acest tip te ajută să prepari smoothie-uri, milkshake-uri, supe creme, sosuri, înghețate și altele. Mai poți întâlni și blendere cu funcții precum curățare automată, zdrobit gheață și mai multe.

  

4.  Cantitatea de alimente pe care vrei să o prepari cu un blender sau cu un mixer

 

Atunci când alegi un mixer sau un blender, trebuie să iei în considerare și cantitatea de alimente pe care urmează să o prepari folosind acest electrocasnic. În funcție de aceasta, te poți decide care este mixerul sau blenderul potrivit nevoilor tale. În rândul mixerelor, cele cu bol au vase de mai multe dimensiuni din care să poți alege. Cele mai mici mixere au vasul utilizat pentru amestecare de 1 – 1,5 litri și poate fi folosit pentru brioșe și bătutul albușurilor, dar există și mixere mai mari cu boluri de până la 5 litri, care sunt perfecte pentru prepararea de aluat pentru torturi, cozonaci și pâine. Dacă vorbim de blendere și dorești să achiziționezi unul pentru smoothie-uri, atunci trebuie să știi că poți găsi blendere ce îți permit să amesteci ingredientele direct în sticla din care vei putea bea smoothie-ul. Astfel, nu va mai fi nevoie să cureți blenderul în grabă dimineața, ci vei putea lua sticla cu tine la muncă. Dacă dorești să prepari supe creme sau alte rețete cu mai multe ingrediente, poți opta pentru un blender de dimensiuni mai mari.

 

În concluzie, alegerea unui mixer sau a unui blender potrivit pentru tine, este una care necesită puțină informare asupra pieței și modului în care vei folosi acest electrocasnic. Factori precum puterea de turație a motorului, funcțiile și treptele de viteză sunt foarte importanți în luarea unei decizii corecte. Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi pentru a face alegerea corectă atunci când îți dorești un mixer sau blender, poți accesa site-ul Studio Casa pentru a achiziționa un astfel de electrocasnic de cea mai bună calitate.