Păreri răcitor de aer: utilitate, ghid selecție și recomandări

1 Comentarii 4719 Vizualizari
Sosirea lunii august este de obicei indisolubil legată de creșterea temperaturilor în mare parte din România. Multe locuințe, în special în sudul României și în zona Dobrogei, sunt bine pregătite pentru temperaturile ridicate, fiind echipate cu aparatele de aer condiționat care sunt de obicei instalate sub ferestre și în balcoane – acestea se numesc split, deoarece, pe lângă aparatul de interior, necesită o instalare în exterior.
Toate acestea au un preț destul de ridicat și necesită, de asemenea, un timp de așteptare ridicat pentru montaj, deoarece în aceste zile tehnicienii în aer condiționat sunt foarte solicitați. Cu toate acestea, piața oferă în prezent o soluție mai ieftină, care nu necesită costuri de achiziție ridicate și nici instalare: răcitorul de aer.
· Cum alegem un răcitor de aer?
1. Utilitate răcitor de aer
Răcitorul de aer este un dispozitiv care are ca funcție principală răcirea aerului dintr-o încăpere. În zonele în care mediul este uscat, răcitoarele obțin rezultate foarte bune, deoarece în același timp ajută la umidificarea mediului, fiind recomandat strict în camerele cu aer uscat.
Răcitorul de apă are un principiu de funcționare destul de simplu: aerul din încăpere este aspirat și apoi răcit, trecând printr-un filtru umed care îi permite să se evapore.
Fiecare model de răcitor de aer vine dotat cu propriul rezervor de apă - pentru o eficiență mai bună și o răcire mai rapidă, rezervorul de apă trebuie umplut din abundență cu apă și pot fi așezate în el chiar și pachete de gheață pentru mai multă răcoare.
Unele răcitoare de aer sunt dotate cu senzori care pornesc automat atunci când este detectată o umiditate prea mică.
2. Păreri răcitor de aer
Răcitorul de aer, o alternativă reală la un ventilator și un aparat de aer condiționat, este un produs ecologic - are aproape zero emisii de carbon. Acesta oferă o ventilație ușoară și plăcută, fără variații semnificative de temperatură.
Pentru uzul casnic și business, răcitorul de aer oferă bunăstare și confort, în special pentru cei mai sensibili oameni. În plus, acesta este versatil: oferă ventilație, filtrare, umidificare sau chiar ionizare a aerului, în funcție de model.
Un avantaj real chiar și pentru persoanele mai în vârstă constă în faptul că este ușor de utilizat și mobil - poate fi mutat dintr-o cameră în alta fără dificultate, fiind prevăzut cu roți. În acest fel, poate fi util pentru a-l folosi la biroul de lucru sau lângă noptieră, pentru a vă reîmprospăta aerul în timp ce dormiți.
Ideal pentru camere de 20 până la 30 m2, acest dispozitiv are avantajul că necesită o investiție redusă comparativ cu alte sisteme de răcire.
Un răcitor de aer este economic, consumând puțină energie electrică (între 60 și 90 de wați). Pentru multe case, răcitorul de aer este de obicei cea mai eficientă soluție împotriva căldurii și la un preț mai accesibil.
3. Cum alegem un răcitor de aer?
Suprafața camerei de răcit
Puterea răcitorului de aer trebuie adaptată la cantitatea de aer care trebuie răcită. Dacă această putere este mai mică decât este necesar, va împiedica răcitorul de aer să își îndeplinească funcția și performanța sa va fi redusă la cea a unui ventilator comun. Dacă, dimpotrivă, este mai mare decât este necesar, rata de hidrometrie ambientală va crește, provocând o scădere a performanței aparatului. Capacitatea volumului de aer a aparatului se referă la suprafața camerei pentru care este proiectat, ținând cont că nu poate depăși 30 m2.
Filtre
Filtrele de evaporare au un impact direct asupra răcirii. Absorb apa si permit aerului sa curgă prin ele pentru a-l răcori. Cu cât filtrul este mai gros, cu atât răcirea este mai bună. Filtrele evaporative sunt în general realizate din material de CIP sau celuloză.
Viteze variabile și modul
Răcitoarele de aer cu viteză variabilă sunt utilizate pentru a controla viteza ventilatorului – pentru a răci camera mai încet sau mai rapid. Cel mai bine este dacă răcitorul are opțiuni de reglare a vitezei. De asemenea, unele răcitoare de aer oferă 3 moduri de aer diferite, cum ar fi modul natural, modul normal și modul de repaus.
Nivel de zgomot
Zgomotul exprimat în dB (decibeli) pe care răcitorul de aer îl emite în timp ce funcționează este un criteriu important dacă este utilizat în mod regulat. În timpul zilei este convenabil să optați pentru un dispozitiv cu un nivel sonor de aproximativ 50 dB. Dacă este utilizat noaptea, acest nivel sonor nu trebuie să depășească 40 dB.
Capacitatea rezervorului de apă
Răcitorul de aer utilizează o metodă de răcire prin evaporare. În această metodă, apa este transformată în vapori de apă, ceea ce reduce temperatura aerului suflat de aparat.
Este important să aveți răcitoare de aer care au rezervoare mari de apă. Cu cât rezervorul de apă este mai mare, cu atât răcitorul de aer va funcționa mai mult. Ar trebui să selectați un răcitor de aer care are un rezervor de apă dimensionat corespunzător pentru utilizarea dvs. zilnică.
Atenție: O cameră cu o suprafață mai mare ar necesita, de asemenea, un răcitor de aer cu un rezervor mai mare.
Răcitoarele de aer portabile rezidențiale și comerciale vin cu o gamă variată de dimensiuni ale rezervoarelor de apă.
Indicator de nivel al apei
Verificați dacă răcitorul de aer portabil are sau nu un indicator de nivel al apei. Vă va fi mai convenabil să verificați nivelul apei și să știți când este necesar să adăugați apă.
Telecomandă
Pentru acces rapid la setări, căutați un răcitor de aer care vine cu telecomandă. Telecomenzile vă vor permite să controlați viteza și modul, astfel încât să nu fie necesar să vă ridicați din nou și din nou pentru a modifica setările.
Întreținerea unui răcitor de aer
Deși este simplu de utilizat, este esențial să întrețineți periodic unele dintre elementele răcitorului de aer.
Tamponul de umidificare ar trebui să fie curățat o dată pe lună, în funcție de duritatea apei – din cauza calcarului care se depune și afectează performanța.
Filtrul de aer trebuie curățat regulat și schimbat atunci când este necesar. Poate fi, de asemenea, spălat în apă călduță și lăsat să se usuce cu grijă înainte de a-l pune din nou;
Rezervorul de apă trebuie, de asemenea, curățat frecvent. Nu uitați să îl goliți când nu mai folosiți răcitorul de aer pentru o anumită perioadă. De asemenea, îl puteți curăța cu puțin oțet alb.
Perioada de garanție
Verificați dacă furnizorul răcitorului de aer poate oferi sau nu garanție. Dacă da, cât timp? În general, unele mărci celebre vor oferi o garanție de un an, în timp ce altele vor oferi o garanție mai lungă.
Roți
Verificați roțile răcitorului de aer. Unele răcitoare de aer folosesc doar câteva roți simple din plastic, care nu pot fi utilizate pentru o lungă perioadă, mai ales atunci când trebuie să mutați răcitoarele de aer frecvent. Cel mai bine este să alegeți răcitoare de aer cu roți rezistente care utilizează cauciuc gros și materiale metalice rezistente.
4. Recomandări răcitor de aer
1 Comentarii
Există câteva modalități prin care puteți umezi aerul din casă. Una dintre cele mai simple modalități este să puneți o oală cu apă pe o sursă de căldură sau să umpleți o tavă cu apă și să o așezați pe un radiator. Am scris un ghid detaliat aici https://fii-modern.com/umidificarea-aerului-dintr-un-apartament-10-moduri/ . De asemenea, puteți folosi un umidificator pentru a adăuga umiditate în aer. Acesta poate fi un dispozitiv electric care pulverizează apă în aer, sau poate fi un recipient cu apă în care puneți un recipient mai mic cu vată, care permite apa să se evapore treptat. De asemenea, puteți lăsa geamurile deschise atunci când este umed afară, astfel încât aerul din exterior să intre în casă și să umezească aerul din interior
Lasa un comentariu