scaune din lemn masiv, tapitate

Scaunele din lemn masiv sunt un element decorativ la fel de important sau mult mai important decât masa din sufragerie sau bucătărie. Sunt capabile să devină rapid protagoniștii mediilor moderne, clasice, minimaliste sau nordice. În plus, acestea vor oferi confort și rezistență îndelungată, fiind ideale pentru zona de living în care poți organiza întâlniri cu prietenii sau familia ori de câte ori dorești să te bucuri de seri minunate cu o cină bună.

 

Pentru a alege cel mai bun scaun din lemn masiv pentru livingul vostru am pregătit un ghid complex care să vă îndrume în această direcție.

 

·      Ce este lemnul masiv?

·      Cum să alegi scaunele din lemn masiv – caracteristici

·      Tipuri de scaune din lemn masiv și idei de amenajare

 

 

1. Ce este lemnul masiv?

 

Lemnul masiv, numit și lemn de esență tare, este cel care provine din copaci precum: stejar, nuc, fag, mahon, cireș, arțar, frasin, brad, molid. Denumirea de lemn masiv provine din rezistența lui în timp și în condiții chiar și mai puțin favorabile. De asemenea, un lemn masiv are o putere calorică multă mai ridicată și de aceea este recomandat și pentru focurile de tabără.

Scaunele din lemn masiv sunt cele mai scumpe tipuri de scaune din lemn și de multe ori aduc un aer elegant și luxuriant, fiind scaune create înainte pentru castele, palate și cetăți.

În ziua de astăzi, scaunele din lemn masiv au stiluri diversificate pentru a se potrivi fie cu zona de living, fie cu zona de dining, ori cu un birou sau zonă de așteptare.

 

 

2. Cum să alegi scaunele din lemn masiv – caracteristici

 

Dimensiune scaune

Mărimea scaunelor trebuie aleasă întotdeauna luând în considerare dimensiunea celorlalte piese mobilier și a camerei în sine, dimensiunea mesei și numărul de meseni, astfel încât să existe armonie.

 

Dacă alegeți scaune pentru o masă mare vă puteți permite luxul scaunelor mari, chiar și a fotoliilor (să alternați scaune cu fotolii). Dimpotrivă, dacă nu aveți suficient spațiu sau masa este mică, ar trebui să alegeți întotdeauna scaune mai mici, astfel încât să favorizeze statul la masă în mod confortabil.

În mod normal, un scaun din lemn masiv ar trebui să aibă următoarele dimensiuni:

 

Șezut. Înălțimea acestuia de la sol ar trebui să fie de aproximativ 45 cm, astfel încât, atunci când vă așezați, să nu fiți nici prea sus, nici prea jos în raport cu masa. În mod ideal, picioarele ar trebui să fie în unghi drept față de sol atunci când sunt așezate. Șezutul ar trebui să aibă aproximativ 45 cm lățime și aproximativ 50 cm adâncime.

 

Spătar. Pentru a fi confortabil, ar trebui să aibă o înălțime de 80 - 95 cm. Evitați spătarele de peste 110 cm, deoarece limitează mobilitatea capului. Un truc pentru a ști dacă înălțimea este ideală este să verificați dacă puteți pune brațul peste el într-o poziție confortabilă.

 

Culoare tapiserie

Nu uitați de importanța culorii în decor. Alegeți scaune care să fie în concordanță cu restul decorului camerei. Nu încercați să faceți tot posibilul ca totul din cameră să aibă aceeași culoare, încercați să creați contraste, va funcționa mai bine folosind culori diferite, dar urmând aceeași linie estetică. 

O tendință pe care o puteți urmări este aceea de a combina scaune de diferite culori, chiar și de modele diferite.

 

Stil scaune

Alegeți  modele clasice sau moderne urmând propriul stil și cel al restului decorului casei, livingului, zonei de dining sau a biroului. Gândiți-vă ce stil vă definește și alături de care vă simțiți cel mai confortabil și alegeți un model care să vă reprezinte personalitatea, astfel încât să nu ajungeți să vă plictisiți de scaune la următoarea schimbare a modei.

 

Multe persoane și mulți designeri de interior aleg scaune din lemn masiv clasice pentru a le putea integra cu ușurință în decor și pentru că sunt atemporale – nu se demodează niciodată.

 

 

3. Tipuri de scaune din lemn masiv și idei de amenajare

 

- Scaune din lemn masiv clasice. Sunt întotdeauna tapițate. Elementul lor distinctiv este includerea piunezelor sau a panglicilor pe margine. O altă variantă clasică pentru un living contemporan este scaunul masiv apretat cu textile simple, neimprimate. Ambele sunt ideale pentru medii elegante și sofisticate, cum ar fi sălile de evenimente, living, birouri, holuri de așteptare.

 

- Scaune din lemn masiv nordice. În general, acestea sunt realizate din lemn de fag sau mesteacăn. Sunt foarte simple și minimaliste - în multe cazuri, nici măcar nu includ căptușeală. Trebuie să cumpărați o pernă pentru șezut dacă intenționați să petreceți câteva ore pe ele. Sunt potrivite pentru livinguri ce merg pe simplitate și minimalism cu atingeri decorative mici din lemn.

 

- Scaune din lemn masiv rustice. În acest caz se folosește lemn de culoare închisă de înaltă calitate. Cel mai bun exemplu este stejarul. De obicei au finisaje realizate manual și prezintă chiar și inelele lemnului. Acest tip de scaun din lemn masiv îl întâlnim în bucătării rustice, cabane, living cu șemineu.

 

Acum există și alte aspecte secundare care definesc, de asemenea, diferitele tipuri de scaune din lemn masiv disponibile pe piață:

 

- Scaune din lemn masiv cu spătar mic. Acestea oferă un sentiment mai mare de spațiu în mediu, dar nu sunt excesiv de confortabile. De fapt, dacă alegeți această opțiune, asigurați-vă că spătarul are un design ergonomic care se adaptează bine pentru partea inferioară a coloanei vertebrale. Acestea sunt scaunele de luat masa recomandate pentru decoruri informale.

 

- Scaune de luat masa cu spătar înalt. Potrivite pentru medii elegante și sofisticate. Ocupă mai mult spațiu, dar sunt, de asemenea, protagoniști într-o încăpere. Nu există o alternativă mai confortabilă.

 

Cotierele sunt un alt punct de interes atunci când discutăm despre scaune din lemn masiv.

 

- Scaune de masă fără cotiere. Cele mai practice pentru zi de zi, deoarece pot fi depozitate cu ușurință sub masă. În plus, deși nu sunt atât de confortabile, la prânz și cina zilnica nu se petrece atât de mult timp la masă, deci nu este o problemă.

 

- Scaune din lemn masiv tip fotoliu. Au două cotiere și sunt mult mai impunătoare, distinse și confortabile. Lucrul obișnuit este să le așezați prezidând la mese mari, lungi, unde scaunele fără brațe pot fi așezate în lateral. Astfel dobândesc o proeminență mai mare.

 

Scaune lemn masiv culori nude


Scaune lemn masiv culori închise

 

Scaune lemn masiv culori îndrăznețe