Smoothie-uri, sosuri, cocktailuri, shake-uri, creme și lista poate continua. Blenderul este una dintre invențiile de care pasionații de bucătărie au profitat de-a lungul anilor. Nu numai că face lucrurile mai eficiente în bucătărie, dar deschide o posibilitate foarte largă de a pregăti mâncăruri delicioase. Aflați ce puteți pregăti cu un blender în rândurile  mai jos și îndrăgostiți-vă mai mult de funcțiile sale speciale.

 

·      Caracteristici generale ale unui blender

·      Caracteristici speciale ale unui blender

·      Ce puteți pregăti cu un blender?

·      Top 10 rețete gustoase pe care le puteți face cu un blender

·      Top cele mai bune blendere

  

1. Caracteristici generale ale blenderului

  • Sunt printre cele mai comune și cele mai vechi aparate electrocasnice mici.
  • Măcinați tot felul de alimente, pe lângă faptul că le puteți amesteca și chiar omogeniza.
  • Nu consumă multă energie electrică.
  • Vin prevăzute cu lame din oțel inoxidabil în formă de elice care sunt extrem de rezistente.
  • Motorul poate să fie reglat la diferite turații.
  • Funcționarea sa generează un fel de vârtej care atrage ingredientele către lame.
  • Vine cu capac special, astfel încât ingredientele să nu se împrăștie.

 

2. Caracteristici speciale ale unui blender 

  • Poate veni cu diferite accesorii pentru a îndeplini mai multe sarcini.
  • Prețurile sunt accesibile

 

3. Ce puteți pregăti cu un blender?


Smoothie-uri și shake-uri

Puteți crea tot felul de amestecuri și combinații cu ingredientele preferate (fructe și legume în mare parte) pentru a savura băuturi delicioase și hrănitoare.

Pesto

Este un sos originar din Italia, ingredientul său principal este busuiocul și este folosit pentru a însoți pastele, legumele și carnea.

Aluat de clătite

Dacă doriți un mod de pregătire mai rapid și dacă doriți să vă asigurați că ingredientele sunt bine integrate, trebuie doar să amestecați totul în blender. De asemenea, funcționează pentru amestecarea clătitelor americane

Prăjituri calde

Un amestec bine integrat vă va ajuta să faceți prăjituri cu aluaturi mai moi sau creme mai aerate.

Cocktailuri

Cocktailurile pe bază de gheață se realizează ușor și rapid într-un blender profesionist.

Pesmet

Este mult mai ușor să faceți pesmet natural în casă la blender.

Cafea cu gheață – iced coffee

Deși aveți nevoie de multă putere pentru a pregăti un frappe, un blender convențional funcționează foarte bine pentru a zdrobi gheață cu cafea.

Frappe de ciocolată

Dacă vreți să vă bucurați de un frappe delicios, cremos și gustos, vă puteți face unul cu ușurință în propria locuință.

Guacamole

Blenderul îi conferă o textură mai cremoasă sosului.

Sos

La blender puteți să creați o mare parte din sosuri și în acest fel vă asigurați că vă bucurați de cremozitate.

Sos macha

La blender puteți face faimosul sos macha. Sfat: Dacă doriți ca sosul să fie mai lichid, trebuie doar să adăugați mai multă apă.

Mâncare pentru bebe

Pregătiți mesele bebelușului fără complicații, adăugați doar ingredientele și puțină apă.

Amestecuri pentru plăcintă și prăjituri

Un blender vă ajută să pregătiți mai ușor și mai rapid compoziția pentru prăjituri și plăcinte.

 

femeie si copil beau suc

 

4. Top 10 rețete gustoase pe care le puteți face cu un blender


1. Sos cremos de lămâie pentru pește

Când doriți cu adevărat să vă impresionați oaspeții, puteți să faceți acest sos cremos pentru pește. Pentru prepararea acestuia trebuie să amestecați într-un blender: 1/4 cană de lămâie, 1 cățel de usturoi, o linguriță de sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust). Amestecați toate ingredientele în blender până obțineți un amestec omogen. Rămâne doar să turnați sosul peste pește gătit și să savurați! 

2. Cocktail cu zmeură

Pentru prepararea acestui cocktail aveți nevoie de 2 căni de iaurt, o ceașcă de zmeură și 2 linguri de zahăr. Toate aceste ingrediente trebuie bătute bine în blender, apoi se toarnă în pahare. Ornați această băutură delicioasă cu fructe proaspete sau mentă și adaugă gheață.

3. Piure pentru cei mici

Pentru cei mici putem pregăti piureuri hrănitoare. Pentru a face acest lucru, luați 2 cartofi medii și 1 morcov. Legumele se spală bine, se curăță și se taie în bucăți. Fierbeți-le într-o oală bine, apoi puneți-le în blender cu puțină zeamă din oala în care au fiert și da-ți drumul la blender până se fac o pastă cremoasă pe care să o dați celor mici.

4. Smoothie din fulgi de ovăz la micul dejun

Acest smoothie poate fi făcut în câteva minute, ceea ce îl face un mic dejun ideal pentru cei care se grăbesc dimineața. Adăugați în blender 1 cană de lapte, 1 / 2 cană de ovăz, 1 banană, 2 căni de fructe de pădure congelate (căpșuni sau orice vă place), vanilie și 1 / 2 linguriță de zahăr după gust. Amestecați toate ingredientele până se omogenizează și turnați pasta în pahar.

5. Maioneză clasică de casă

Pe lângă faptul că este foarte utilă, această rețetă este foarte gustoasă. Puteți face maioneza de casă în doar câteva minute. Pentru a face acest lucru, se pune un ou, 0,5 g de zahăr, 1 / 3 linguriță de sare, 1 linguriță de muștar,  zeamă de lămâie și 200 ml de ulei  în bolul blenderului si se amestecă până se formează maioneză.

6. Tort de morcovi într-un blender

În blender, puneți 3 morcovi curățați și tăiați  felii de dimensiuni medii anterior, 3 ouă, 2 căni de zahăr, 1 cană de ulei vegetal și un vârf de sare. Procesul se va încheia numai atunci când se fac pastă. Apoi adăugați făină puțin câte puțin (2 căni). Când aluatul devine gros, foarte gros, puneți-l într-un recipient. Coaceți tortul în cuptor, preîncălzit la 180 de grade. Rezultatul este un tort de morcovi foarte gustos! 

7. Pate de pui

Topiți într-o tigaie 1 lingură de unt, adăugați 1 lingură de ceapă tocată mărunt. Se prăjește până la călire. Adăugați 2 căței de usturoi, 100 g ficat de pui, apă și fierbeți aproximativ 10 minute, până se fierbe bine ficatul și apa a scăzut. Apoi, puneți ficatul cu ceapa și usturoiul într-un blender, adăugați 2 linguri de vin, un praf de sare, brânză topită și piper după gust. Porniți blenderul la putere mare până se omogenizează. Pasta se pune într-un recipient și apoi la frigider timp de 2 ore.

8. Înghețată de casă

Înghețata de casă poate fi făcută cu ușurință în doar 5 minute. Aveți nevoie de 300 g fructe de pădure congelate (zmeura, afine sau căpșuni), 100 g zahar, 150 ml smântâna pentru frișcă. Puneți zahărul și fructele de pădure congelate până se omogenizează în blender apoi turnați smântâna de frișcă și bateți până se formează o cremă. Puneți amestecul în congelator. Puteți păstra înghețata de casă la frigider timp de 1 săptămână.

9. Piure de sfeclă roșie

Pentru două porții o să aveți nevoie de: 1 sfeclă, sare și 1 lingura cremă de brânză. Înfășurați sfecla în folie de aluminiu după ce o spălați bine și adăugați sare după gust. Se coace la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Apoi o lăsați să se odihnească timp de 15 minute pentru a se răci. O curățați și o tăiați cubulețe și apoi o adăugați la blender împreună cu cremă de brânză și un praf de sare și așteptați ca amestecul să fie omogen.

10. Cremă dulce de leche  / lapte condensat (o combinație între budincă de caramel și cremă de zahăr ars)

Pentru 8 porții aveți nevoie de 5 ouă, 500 ml lapte, 350 gr dulce de leche, 150 gr zahăr pentru caramel, 2 linguri (125 g) cremă de brânză. Puneți zahărul și o lingură de apă într-o cratiță și lăsați-l să se topească singur fără a-l amesteca, până se caramelizează. Odată gata, turnați-l într-o oală cu o capacitate de un litru și jumătate și lăsați-l  să se răcească. Amestecați restul ingredientelor într-un castron și puneți totul la blender, astfel încât să se integreze bine și să obțină un amestec omogen. Odată ce textura dorită este atinsă, turnați în oala cu caramel și coaceți la 200 de grade cu setarea căldură ce vine și de sus și de jos. Acoperiți cu folie de aluminiu timp de o oră (astfel încât să nu se ardă) și după acest timp verificați cu o scobitoare: dacă iese umedă, lăsați-l să se coacă încă 15 minute.

Doar pentru adulți: Cocktail alcoolic

Combinați 90 ml de vodcă, gheață (4 căni), lichior de cafea (90 ml), Baileys (90 ml) și sirop de ciocolată (2 linguri) în blender. Se toarnă în pahare, se decorează cu frișcă și sirop de ciocolată în interior. Delicios!