Adaugat de mirela.ochiana 27.04.2021 0 Comentariu

Top espressoare automate – ghid și recomandări de achiziție

 

cana cu espresso

 

Doriți să vă începeți ziua cu un espresso savuros printr-o simplă atingere a unui buton? Atunci aveți nevoie de un aparat de cafea automat. Aceste tipuri de aparate de cafea sunt foarte ușor de utilizat, perfecte atunci când nu aveți timp de pierdut. În plus, nu va trebui să monitorizați întregul proces. În timp ce aparatul de cafea se ocupă de prepararea unei băuturi savuroase, în doar câteva zeci de secunde, dumneavoastră puteți face alte lucruri.

 

·      Ce sunt aparatele de cafea automate?

·      Care sunt aparatele de cafea automate de pe piață?

·      Top espressoare automate în funcție de preț

·      Avantajele unui espressor automat

·      Sfaturi pentru alegerea celui mai bun espressor automat

 

 

Ce sunt aparatele de cafea automate?

 

Aparatele de cafea automate sunt mașini de cafea capabile să efectueze toți pașii de preparare a unei căni de cafea printr-un simplu click pe buton. În doar câteva secunde veți avea un espresso scurt sau un espresso dublu creat la standarde premium. În momentul actual, există aparate de cafea automate care vin chiar cu propriul sistem de spumare a laptelui pentru a vă permite să savurați pe lângă espresso și un cappuccino sau un latte.

 

Spre deosebire de espressoarele manuale, acestea sunt mai scumpe datorită caracteristicilor pe care le includ. Astfel, am creat un top al espressoarelor automate în funcție de intervale specifice de prețuri.

 

 

Care sunt aparatele de cafea automate de pe piață?

 

În momentul actual, există mai multe tipuri de aparate de cafea automate pe piață și anume:

 

Espressor automat: trece apa fierbinte prin cafeaua măcinată la aproximativ 90 °C, timp de câteva secunde, pentru a extrage toată aroma și intensitatea. Sunt folosite în cafenele, dar acum utilizarea lor în casă a devenit populară. Rezultatul este o cafea delicioasă și cremoasă.

 

Espressoare super automate: modele automate profesionale sau mega automate. Prin funcționarea lor, aceste sunt însărcinate să pregătească singure cafeaua în conformitate cu o configurație anterioară pe care ați programat-o singur. Astfel, prin apăsarea a câteva click-uri veți avea cafeaua gata, exact așa cum vă place!

 

Espresoare pe bază de capsule: aceste tipuri de aparate de cafea automate necesită achiziționarea de capsule speciale – care vin în diferite arome: cappuccino, espresso, latte - ce trebuie introduse apoi în aparat pentru a putea pregăti în doar câteva secunde conținutul din ele. Sunt ușor de utilizat, dar total diferite de experiența unui espressor automat sau super automat.

 

 

Top espressoare automate în funcție de preț

 

  • Până în 2.000 Lei

Vestea bună pentru iubitorii de cafea este că acum se pot bucura de băutura preferată la un preț excepțional datorită reducerilor din magazinele online. Unele modele de espressoare automate din această gamă vă permit ca pe lângă espresso să vă bucurați și de cappuccino, latte sau alte specialități din cafea datorită sistemelor de spumare a laptelui.

 

espressor automat studio casa

espressor automat

espressor automat

eespressor automat

Espressor automat Studio Casa DIVA DE LUXE

Espressor automat DeLonghi Magnifica ESAM3000B

Espressor automat DeLonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Espressor automat Delonghi ECAM 22.110 SB

1.298,40 Lei

1.386,24 Lei

1.444 Lei

1.749 Lei

 

 

  • 2.000,1 – 3.000 Lei

Acest interval aduce în prim plan espressoare automate realizate din materiale mult mai durabile, cu finisaje atent create. Unele modele au sistem de spumare lapte automat, ceea ce înseamnă că până și un cappuccino va fi realizat simplu, printr-o simplă apăsare de buton.

 

espreesor automat cu lapte

espressor

Espressor automat DeLonghi ETAM 29.660 SB

Espressor automat DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

2.579,14 Lei

2.998 Lei

 

 

  • 3.000,1 – 4.000 Lei

Cu cât nivelul de preț crește, cu atât caracteristicile, funcțiile și sistemele sunt mai performante. În această categorie întâlniți espressoare automate care vă ajută să vă personalizați băutura în cele mai mici detalii, de la savoare până la gradele pe care apa le are.

 

esppressor automat

espreesor cu lapte

espressor

Espressor automat DeLonghi, ECAM 21.117 Wh

Espressor automat DeLonghi PrimaDonna ETAM 36.365 MB

Espressor automat DeLonghi ECAM 45.760 ELETTA

3.098 Lei

3.200 Lei

3.239 Lei

 

 

Peste 4.000,1 lei

În această categorie sunt incluse espressoarele super automate care duc procesul de pregătire a băuturilor pe bază de cafea la rang de artă. Pe lângă putere, aceste tipuri de espressoare dețin un afișaj digital care vă permite să  creați mai multe profiluri în care adăugați preferințele individuale în materie de băuturi – practic, persoana „X””își face propriul profil cu tipuri de băuturi preferate, la fel și persoana „Y”, etc. Sunt espressoare super-automate datorită tehnologiei uimitoare pe care o dețin.

 

Vă prezentăm un espressor super - automat care are o reducere substanțială: de la 13.998 Lei la 5.739, 18 Lei, pentru a vă forma o opinie cu privire la diferențele dintre espressoare automate și espressoare super automate.

 

espressor

Espressor automat DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.75MS

5.739,18 Lei

 

 

 

Avantajele unui espressor automat

 

Economisiți timp: espressoarele automate realizează întregul proces de preparare a unei căni de cafea. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nimic (doar faceți click pe un buton și aveți grijă ca aparatul să fie alimentat cu apă și boabe de cafea), puteți face alte lucruri și puteți economisi timp.

 

Ușor de utilizat: espressoarele automate vin dotate cu panouri de control care sunt foarte intuitive și ușor de utilizat.

 

Compacte: acestea sunt compacte și ocupă puțin spațiu.

 

Rețete presetate: acestea deja au introdusă rețeta autentică a unui espresso pentru a vă oferi gustul original.

 

Personalizare: vă permit să personalizați cafeaua, cum ar fi cantitatea, intensitatea, gradul de măcinare etc.

 

Cafea proaspăt măcinată: datorită râșniței integrate puteți savura o cafea realizată cu boabe proaspăt măcinate.

 

Ușor de curățat: în pofida faptului că trebuie curățate în mod regulat, acestea au programe automate de curățare și detartrare.

 

 

Sfaturi pentru alegerea celui mai bun espressor automat

 

Fiecare dintre aceste espressoare automate au tehnologii și funcționalități diferite. Va trebui să țineți cont de tipul de cafea pe care doriți să îl pregătiți pentru a putea compara modelele și a alege cel mai bun espressor automat de pe piață. Unele dintre cele mai importante lucruri de avut în vedere sunt următoarele:

 

Câți oameni îl folosesc / câte cafele se vor face pe zi: Verificați dimensiunea rezervorului de apă și a dozatorului de cafea.

 

Ce fel de cafea vă place: cappuccino, latte, ceai, espresso etc. Verificați posibilitățile în caracteristicile tehnice ale modelelor alese.

 

Tipul de cafea pe care îl cumpărați: dacă doriți să cumpărați boabe de cafea (veți avea nevoie de un aparat cu râșniță ), cafea măcinată (trebuie să încorporeze un dozator pentru cafea măcinată) sau doriți să utilizați capsule (trebuie să cumpărați un model automat potrivit pentru capsule ).

 

Preț: cu cât procesul de preparare a cafelei este mai automatizat și mai configurabil, cu atât aparatul va fi mai rapid și mai scump.

Oprire automată: funcție perfectă pentru economisirea energiei electrice.

 

Autocurățare: Există modele care efectuează doar întreținere și curățare, doar prin plasarea apei în rezervor și activarea programului de clătire și detartrare. Majoritatea o au, dar există încă modele care nu o încorporează.

 

Presiunea: cu cât dispozitivul este mai puternic, cu atât prepararea cafelei va fi mai rapidă.

 

Tipul de dozator: dacă este dublu, puteți prepara două cafele în același timp.

 

Grad de măcinare: cele care includ râșniță încorporată au de obicei setări diferite ale gradului de măcinare.

Lasa un comentariu