În ziua de astăzi, pe piață sunt foarte mulți producători care promit oale, tigăi și cratițe pentru gătit la cel mai bun preț sau la cea mai bună calitate. Marii producători ne-au obișnuit deja cu prețuri mari pentru produse de calitate și multe gospodine ajung să platească mai mult de 400 de lei pentru o tigaie cu dimensiuni mici. Oare doar prețul ridicat înseamnă automat calitate? Ei bine, experții noștri spun că NU întotdeauna.

 Atunci când sunteți în căutarea unui vas de gătit profesional, sunt anumite aspecte de care trebuie să țineți cont înainte de achiziția finală. Experții noștri vă oferă elementele cheie prin care să recunoașteți un vas pentru gătit profesional.

  

1.   Marca

Marca este cu siguranță un indicator al calității, deși, de foarte multe ori, prețul ridicat îl plătiți pentru marcă și nu neapărat pentru calitate. De-a lungul anilor, pe piața din România s-au impus mărci care au reușit ca prin produse de calitate să câștige inimile românilor și încrederea acestora.  O nouă marcă pe care vă invităm să o descoperiți este Pepita Granit.


vasele profesionale de gatit Pepita

 

2.    Materialele din care sunt fabricate vasele de gătit

 Atunci când vorbim despre vase de gătit profesionale, precum oale profesionale, tigăi profesionale, cratițe profesionale, materialele din care aceste sunt fabricate reprezintă un elemente esențial. De ce? Pentru că materialele de înaltă calitate ajută la prepararea alimentelor într-un mod rapid, eficient, perfect și hrănitor – adică alimentele nu își pierd din aportul nutritiv. De asemenea, materialele de înaltă calitate nu vor permite alimentelor să se lipească de suprafața acestora și, totodată, vor permite curățarea lor cu foarte multă ușurință.

 

tigaile profesionale Pepita 

 

3.    Multi - strat

 Pentru ca un vas de gătit să fie profesional, acesta trebuie să fie fabricat din mai multe straturi. Straturile sporesc performanțele în timpul gătitului deoarece fiecare strat are un alt scop și împreună formează un produs profesional. Spre exemplu, atât oalele, cât și tigăile sau cratițele de la Pepita Granit sunt create din 6 straturi.

 

straturile de invelis la vasele profesionale Pepita

 

 

1 - finisaj „ stone –effect MINERALITE „ - pentru o gătire sănătoasă și pentru  îmbunătățirea calitatilor antiaderente ale produsului

  2 - stratul intern, de calitate superioara – permite o eliberare controlata de caldura

  3 - stratul intermediar – ofera o rezistenta deosebita impotriva zgarieturilor si sporeste  melanjul celorlalte straturi

  4 - stratul 4 – confera o aderenta sporita si o protectie maxima anti-caldura

  5 - corp aluminiu – 99% puritate

  6 - stratul exterior – antiaderent si usor de intretinut

Astfel, stratul intern ajută la eliberarea controlată a căldurii, stratul intermediar ajută la crearea unei rezistențe crescute împotriva zgârieturilor, sporind totodată melanjul celorlalte straturi, stratul exterior ajută la crearea de antiaderență și la o întreținere ușoară, iar ultimul strat ajută la crearea de aderență și la o protecție maximă anti- căldură.

 După cum se poate observa, vasele pentru gătit Pepita Granit oferă nenumărate beneficii prin prisma acestor învelișuri protectoare.

 

4.    Facilitate în manevrare

Indiferent dacă vorbim despre o oală, o cratiță sau o tigaie profesională, fiecare instrument trebuie să fie ușor de manevratîn timpul gătitului. De cele mai multe ori, din pricina numărului de straturi ridicat, aceste instrumente sunt foarte grele – poate nu doriți să gătiți ca un profesionist 8 ore pe zi, dar chiar și dacă vreți să preparați o mâncare pentru familia dumneavoastră, trebuie ca procesul să fie cât mai facil cu putință. Astfel, alegeți vasele de gătit care sunt ușoare – Un vas de gătit profesional este un vas de gătit cu o greutate redusă.

 Vă recomandăm următoarele instrumente de gătit, deoarece corpul lor din aluminiu deține o puritate de 99 %, ceea ce înseamnă că au o greutate redusă și sunt foarte ușor de manevrat.

 

5.    Înălțime

 Vasele pentru gătit profesionale trebuie să aibă o înălțime considerabilă. De ce? Pentru că se presupune că aceste instrumente sunt dedicate bucătăriilor profesionale în care fluxul de clienți este destul de ridicat și de constant, astfel că trebuie să fie realizate mai multe porții de mâncare din același preparat.

Am pregătit două sugestii în acest sens, tigaia profesională de la Pepita Granit care deține o înălțime de 8,2 cm, dar și oala profesională cu o înălțime de 17 cm, cu o capacitate de 8 L. Aceste înălțimi sunt întâlnite în cadrul vaselor de gătit profesionale.

Desigur, crepiera va avea o înălțime de doar 2 cm, deoarece este dedicată unei singure clătite.

   

6.    Grosime

Chiar dacă un vas pentru gătit profesional trebuie să fie format din mai multe straturi, grosimea trebuie să fie redusă deoarece în acest mod vasul susține prepararea rapidă a mâncării, fără pierderea nutrienților esențiali. Spre exemplu, cratița profesională înaltă cu două mânere Pepita Granit are o grosime de doar 3,5 mm.

 

7.    Accesorii

 Oalele, tigăile și cratițele profesionale trebuie să fie prevăzute cu accesorii profesionale precum capac multisize, care poate fi folosit și la cuptor.