Categorii Produse
Cos de cumparaturi

Cratita din cupru cu manere, 28cm, traditionala

COLECTIA TRADITIE IN CUPRU


De o caliate si rafinament exceptionale, colectia noastra TRADIZZIONE IN RAME ( TRADIZTIE IN CUPRU ) ofera o selectie de vase din cupru ideale pentru uzul culinar , lucrate in intregime manual de maestri artizanali italieni specializati in cupru. Fiecare produs este unic , prelucrat manual 100% si tinut cu grija la temepraturi inalte dupa retete traditionale de prelucrare a cuprului si staniului pur 100% , astfel asigurand caracteristici particulare care fac din fiecare vas de gatit o ustensila indispensabila pentru cei ce sunt pasionati de bucatarie si doresc performante culinare de cel mai inalt nivel.

Intretinerea este simpla, nu se folosesc materiale abrazive la frecare. Cuprul isi va schimba culoarea din exterior prin proces de oxidare in timp, fenomen absolut firesc. Produsle atent intretinute pot ramane in bucataria Dvs de la o generatie la alta.

Iata cateva sfaturi si informatii utile

Avantajele utilizării vaselor de cupru sunt :

 • Conductor termic mai bun. După cum se ilustrează mai sus, cuprul, după aur și argint, este cel mai bun conductor de căldură din lume. Această caracteristică vă permite să aveți întotdeauna control termic asupra alimentelor pe care le gătiți.
 • Omogenitatea gătitului. În strânsă legătură cu primul punct, caracteristicile cuprului fac acest material perfect pentru a nu pierde principiile nutriționale și organoleptice ale ceea ce pregătim. De asemenea, NU modifică aroma și gustul alimentelor.
 • Rezistență. Cuprul se remarcă prin faptul că este un material foarte rezistent în timp la abraziuni de toate tipurile, la impacturi accidentale și mai ales la schimbări bruște de temperatură.
 • Igienă. Tigaile din cupru garantează o siguranță igienică maximă.
 • Cum se utilizează vase de cupru?

  Amintiți-vă întotdeauna că pentru vasele de cupru:
  • Nu utilizați instrumente ascuțite. Deoarece cuprul este predispus la zgâriere, nu este recomandată utilizarea de unelte metalice sau ascuțite. Sfatul este să folosiți linguri de lemn sau silicon pentru a evita deteriorarea rapidă a oalei.
  • Nu lăsați oala pe aragaz fără mâncare. Amintiți-vă întotdeauna să nu lăsați focul deschis dacă nu gătiți nimic, prelungirea timpului și contactul dintre foc și tigaie fără ca acesta să aibă ceva în interior grăbește foarte mult uzura acestuia.
  • Răspândiți flacăra. Este întotdeauna recomandat să puneți un distribuitor de flacără între oală și sursa de căldură tocmai pentru că, așa cum am menționat anterior, cuprul este un conductor puternic al căldurii.
  • Amintiți-vă că temperatura maximă la care poate fi utilizat vasul din cupru este de max 220 grade Celsius, vasele din cupru fiind ideale pentru gatitul la foc mic si mediu timp indelungat dar si pentru coaceri rapide la temperaturi mari.
  • Cum se curăță vasele de cupru?

   Oalele din cupru nu se spală în mașina de spălat vase, deoarece spălarea continuă ar putea uza mai repede folia de protecție internă. Nu folosiți niciodată bureți și tampoane de scut din fier pentru tigăi de cupru acoperite cu tablă, acestea se vor deteriora. Mai mult, dacă există incrustări, nu este necesar să se utilizeze produse agresive, ci doar un remediu natural antic, adică să lase vasele să se înmoaie în apă, oțet și sare. Pentru a curăța exteriorul, pe de altă parte, puteți utiliza un produs specific pentru alamă și cupru.
  • Caracteristicile vaselor și materialului din cupru:

   Pe lângă faptul că sunt foarte frumoase din punct de vedere estetic, tigăile din cupru sunt apreciate pentru calitățile lor excelente. În primul rând, este bine să ne amintim că cuprul, după argint și aur, este cel mai bun conductor de căldură . Această caracteristică vă permite să aveți un management perfect al gătitului vaselor și reduce drastic riscul de a arde alimentele.
   Mai mult, datorită caracteristicilor sale, cuprul nu modifică gustul alimentelor și tocmai din acest motiv putem găsi un vas de cupru în toate cele mai renumite bucătării din lume. Această ustensilă este perfectă pentru a face o varietate incredibilă de preparate, cum ar fi risottos, creme sau orice fel de preparat dintre cele mai sofisticate.De asemenea, este utilizat pe scară largă în patiserie pentru capacitatea sa de a se încălzi rapid și stabil.
   În general, cvasele de cupru sunt ideale pentru gătitul îndelungat, care necesită o transmisie uniformă și constantă a căldurii. Deoarece cuprul previne arderea alimentelor, utilizarea acestui tip de tigaie este recomandată și pentru rețetele exprese, care includ prepararea la temperaturi ridicate.
   Pe scurt, vasele de cupru sunt cea mai bună soluție pentru orice tip de rețetă.
   Cuprul este perfect pentru orice tip de preparare datorită unui strat de folie de staniu pur 100% .
   Este important să subliniem că cuprul nu este potrivit pentru plitele cu inductie cu inducție.


Cratita din cupru cu manere, 28cm, ideala pentru gătit toate tipurile de leguminoase, cereale, vânat, pui, iepure, potrivită pentru gătirea lentă.

Fabricat din cupru solid neted, cositorit manual la foc.

Manere din alamă solidă asamblate cu nituri de 5 mm.


Detalii tehnice :

Potrivit pentru gătit pe gaz

Potrivit pentru gătit electric

Potrivit pentru gătit radiant, NU INDUCTIE


Fabricat in Italia, manual 100%


 • 0%
 • 0%
 • 0%
 • 0%
 • 0%

Recenziile pentru Cratita din cupru cu manere, 28cm, traditionala, Studio Casa

 • (0)

Total Recenzii (0)
Click aici pentru a scrie o recenzie acestui produs.