Categorii Produse
Cos de cumparaturi

Despre Bambus

Despre Bambus

Bambusul este o plantă care variază ca înălțime de la câțiva centimetri la 40 de metri.  Este veșnic verde, crește extrem de repede - circa 1 metru pe zi si din ea se extrage fibra de bambus care este vâscoasă


Este o plantă care necesită 1/3 din cantitatea de apă pe care o necesită bumbacul și neavând paraziți naturali  se cultivă și crește fără a se folosi substanțe chimicePoate fi definită ca o cultură naturală fără impact dăunător asupra mediului. Bambusul crește foarte bine in locurile calde - Asia , Africa și America de Sud, unde fibra este extrasă și prelucrată.

Rezistența bambusului 


O caracteristică importantă a bambusului este rezistența acestei plante. Bambusul fiind foarte flexibil, este practic imposibil de a-l rupe cu mâna , această caracteristică fiind importantă in contextul folosirii acestei plante pentru fabricarea diferitelor obiecte care necesită rezistență in timp.  Este dovedit rezistența la tracțiune a bambusului este mai mare decât cea a oțelului. Panourile din bambus sunt similar celor dinlemnmasiv, însă sunt mult mai dure și mai rezistente în timp.


Fibra textilă din bambus


Fibra de bambus are la bază fibra naturală și face parte din familia vâscozelor. Din ce în ce mai utilizată în  industria modei, fibra de bambus conferă o anumită  strălucire și o moliciune aparte. O caracteristică unică a țesăturii din bambus este capacitatea sa ANTIBACTERIANĂ rezultată ca urmare a prezenței  naturale în fibră a unui agent BIO antimicrobian denumit “Bamboo Kun” care reduce cu până la 70% presența bacteriilor în țesătură și respectiv pe piele. Prezența acestui agent conferă de asemenea posibilitatea reducerii transpirației și crearea obiectelor de îmbrăcăminte anti perspirante.


Țesătura de bambus este foarte elastică, astfel nu este necesar sa fie combinată cu alte tipuri de fibre. În final este o țesătură organică 100%, fără impact asupra mediului.


Avantaje pro țesăturii din bambus 

1. Îmbrăcămintea din bambus  are capacitatea de a REGLA TERMIC – transpirația fiind preluată de textila din bambus și fiind trasformată in vapori, iar grație acestui lucru poate fi considerată ideală pentru toate anotimpurile - vara conferă răcoare, iar iarna căldură.

2. Textila din bambus este ECOLOGICĂ și din ce in ce mai folosită în industria modei, mai ales la confecțiile pentru copii.

3. Are capacitatea de a proteja pielea de razele UV. 

4. Datorită faptului  este moale și foarte plăcută la atingere , textila de bambus conferă o senzație extrem de plăcută când este purtată 

fiind asemănată cu cashmirul sau mătasea.

5. Este impermeabilă , elastică, luminoasă, se usucă rapid fiind ușor de întreținut.


Sperăm   bucurați de produsele din bambus marca Nicol Da Re !