Cei pasionați de gătit deja știu că un aragaz cu cuptor electric poate schimba complet modul în care gătești și poate face procesul de preparare al alimentelor mult mai plăcută și mai ușoară. Un aragaz mixt este absolut indispensabil dacă dorești să obții rezultate excepționale în bucătărie. Prin definiție aragazul mixt este cel care are și ochiuri pe gaz și ochiuri electrice, sau mai poate fi un aragaz cu ochiuri pe gaz și cuptor electric.


Exista și aragazuri cu 2 cuptoare , in care un cuptor este electric și celălalt pe gaz.


aragaz clasic 2 cuptoare


Aragazurile mixte sunt din ce în ce mai populare în prezent datorită faptului că sunt practice, mai ales în cazul în care rămâi fără o sursă de gaz sau de energie. Dacă rămâi fără gaz, poți folosi cuptorul electric sau ochiul electric de la aragaz. Dacă rămâi fără energie electrică, atunci folosești ochiurile de la aragaz care sunt pe gaz, sau cuptorul pe gaz, dacă există. Aragazurile mixte prezintă întotdeauna o dublă funcționalitate, cu 2 surse de energie : ori pe gaz, ori electrică. Un aragaz cu cuptor electric de calitate te va ajuta să prepari cu ușurință rețete cu care să îți impresionezi prietenii și familia.

 

Probabil că te întrebi cum îți poți da seama care aragaz modern mixt este cu adevărat calitativ și îți merită banii. Studio Casa este aici pentru tine cu sfaturi și recomandări care te vor ajuta să alegi cel mai bun aragaz cu cuptor electric pentru nevoile și preferințele tale.

 

Continuă să citești acest articol pentru a afla mai multe informații despre aragazurile mixte care au revoluționat lumea bucătăriei, dar și lucruri la care trebuie să fii atent atunci când te pregătești să achiziționezi un astfel de elctrocasnic. Acestea sunt câteva dintre cele mai importante calități pe care trebuie să le prezinte un aragaz mixt:

 

1.  Puterea cuptorului electric

Puterea cuptorului din structura aragazului cu cuptor electric este foarte importantă, de aceasta depinzând opțiunile de reglaj, consumul de energie, dar și rapiditatea cu care se va face preîncălzirea cuptorului. De cele mai multe ori, aragazurile mixte au o putere între 2500W și 3000W, aceasta fiind ajustabilă în funcție de preparatele pe care dorești să le gătești într-un anumit moment.

O putere mai mare a cuptorului electric înseamnă o coacere mai rapidă și mai uniformă a preparatelor. Trebuie, totuși, să iei în considerare și faptul că un cuptor cu o putere mai mare va consuma mai mult curent electric.

 

2.  Funcții speciale ale cuptorului electric

 Pe lângă funcția clasică de gătire a alimentelor, cele mai bune aragazuri cu cuptor electric prezintă și alte funcții speciale suplimentare care să te ajute în prepararea rețetelor tale preferate:

 

·      Iluminare internă pentru cuptor – pentru a putea vedea cu ușurință ce se întâmplă în cuptor, fără a permite aerului rece să pătrundă în interiorul cuptorului în momentul în care pregătești un preparat sensibil;

·      Sistem de ventilare – acesta va conferi o distribuție uniformă a căldurii în cuptor și este foarte utilă atunci când cuptorul are o singură sursă de încălzire;

·      Termostat – astfel vei putea programa exact temperatura la care dorești să gătești, fără să te îngrijorezi că aceasta variază;

·      Temporizator – acesta te va ajuta să setezi cu exactitate timpul pentru care vrei să gătești un aliment, fără a te stresa că se va arde și fără a fi nevoită să supraveghezi cuptorul pe toată durata preparării.

·      Grill  – Permite prepararea alimentelor activând doar rezistența superioară;

·      Funcție decongelare – poți activa doar ventilatorul, astfel încât decongelarea să se facă treptat;

·      Geam dublu la cuptor – ușa cuptorului să fie de tipul „cool door” cu 2 sau chiar 3 foi de geam;

 

3.  Numărul de ochiuri al aragazului

 În funcție de cât de des folosești aragazul, dar și de câte preparate gătești simultan, poți alege între aragazuri cu 4 ochiuri, aragazuri cu 5 ochiuri, sau chiar și aragazuri doar cu 2 ochiuri. Experții recomandă, însă, să nu achiziționezi niciodată un aragaz cu mai puțin de 3 ochiuri, fiindcă este foarte probabil să simți nevoia de mai mult spațiu sau de unul sau mai multe ochiuri suplimentare. Astfel, cea mai sigură achiziție este clasicul aragaz cu 4 ochiuri de dimensiuni diferite pe care îl știm cu toții, mai ales dacă gătești des pentru întreaga familie. Pe de altă parte, aragazul cu 2 ochiuri poate fi opțiunea perfectă pentru un tânăr student care gătește doar pentru o singură persoană și nu gătește des.

Există și aragazuri mixte cu 5 arzătoare, din care cel puțin 1 poate fi electric. Ochiurile de la aragaz sunt variate :

·      Ochi WOK – este prevăzut cu 2 coroane

·      Ochi mediu

·      Ochi mic

 

 ochi tip wok 


    ochiuri aragaz


4.  Materialul

 Cele mai întâlnite materiale în rândul aragazurilor cu cuptor sunt inoxul și metalul emailat. Acestea sunt cele mai folosite datorită durabilității și calității lor. Aragazurile mixte de inox sunt mai moderne decât aragazurile clasice, având un aspect luxos și un design contemporan, dar necesită destul de mult efort pentru curățare și întreținere, mai ales dacă gătești des. În curățare trebuie să folosești, însă, soluții speciale de curățat care să nu deterioreze sau zgârie materialul.

 

Dacă preferi un aragaz din metal emailat trebuie să știi că acesta este mult mai puțin pretențios, fiind foarte ușor de întreținut și curățat, în comparație cu cele din inox. Cu toate acestea, emailul devine gălbui în timp, cu cât este folosit mai mult și mai des, ceea ce reprezintă un mare dezavantaj.

 

5.  Dimensiunea

Încă un aspect important în alegerea unui aragaz cu cuptor electric este dimensiunea acestuia. Aceasta trebuie determinată cu atenție, prin măsurarea suprafeței acestuia, dar și a spațiului din bucătărie pe care dorești să îl aloci pentru plasarea sa. 

Cele mai căutate aragazuri mixte din punct de vedere al dimensiunii sunt cele de 60 cm lățime cu 2, 3 sau 4 ochiuri pentru că sunt mai mici și încap și în bucătăriile de mărimi modeste. Aragazurile cu 5 sau 6 ochiuri sunt mari cu lățimea de 90 cm și nu vor încăpea decât în bucătăriile foarte mari sau în bucătăriile profesionale dedicate restaurantelor.

  

6.  Producători

Atunci când achiziționezi un aragaz cu cuptor trebuie să ai grijă și la care este producătorul produsului. Dacă dorești un aragaz mixt la un preț accesibil și de calitate foarte înaltă, vei găsi o gamă largă de aragazuri moderne, aragazuri rustice, aragazuri cu 4 ochiuri și multe altele pe site-ul Studio Casa.

Produsele Studio Casa sunt recunoscute la nivel național pentru raportul calitate-preț uimitor de care dau dovadă. Toate materialele folosite sunt premium pentru a-ți oferi o experiență cât mai plăcută în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să vezi care dintre produsele noastre ți se potrivește cel mai bine!

 

aragaz inox mix 5 ochiuriaragaz mixt rustic