Ai o casă mare sau mică? Ai o mulțime de covoare sau doar câteva? AI timp sau nu prea? Îți place să te ocupi de administrarea și curățenia din casă, sau nu? Aceștia sunt doar câțiva dintre factorii pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când decizi ce tip de aspirator să achiziționezi. Descoperă avantajele și dezavantajele atât ale aspiratoarelor robot, cât și ale modelelor cu filtrare a apei, pentru a face o alegere potrivită, pe baza nevoilor și circumstanțelor specifice. Așadar, fie că ești în căutarea celui mai bun aspirator pentru case mari sau a unuia perfect pentru spații mai mici, citește mai departe pentru a afla mai multe.

 

Găsește aspiratorul potrivit pentru casa ta: Aspirator robot sau aspirator cu filtrare în apă?

 

Înainte de a decide ce tip de aspirator este potrivit pentru nevoile casei tale, este esențial să înțelegi ce este și cum funcționează fiecare model.

 

Un aspirator robot este un tip de aparat electrocasnic care folosește senzori pentru a se deplasa în jurul camerei și pentru a aduna murdăria, praful și alte resturi. Unele modele sunt prevăzute cu funcții precum andocarea și încărcarea automată, astfel încât poți face curățenie fără a fi nevoie să îți întrerupi rutina zilnică. De asemenea, aspiratorul tobot poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile și programat atunci când vrei să funcționeze.

 

aspirator robot living , catel, femeie    aspirator cu filtrare in apa


Un aspirator cu filtrare în apă este un accesoriu excelent pentru orice casă. Nu numai că te va ajuta să cureți podelele mai eficient, dar va elimina și alergenii dăunători și alte resturi din aer. Acest tip de aspirator este, de asemenea, bun pentru persoanele cu astm sau alergii, deoarece va reduce cantitatea de polen și praf din aer. Aspiratoarele cu perii umede/uscate sunt cele mai bune pentru curățarea locurilor greu accesibile, deoarece nu se bazează doar pe aspirare, mai degrabă, perii lor ajută la prinderea particulelor și a resturilor.

 

Care este diferența dintre un aspirator robot și un aspirator cu filtrare a apei?

 

Aspiratoarele Robot și aspiratoarele cu filtrare în apă au câteva diferențe esențiale pe care ar trebui să le cunoști înainte de a decide care dintre ele este cel mai potrivit pentru casa ta:

 - Aspiratoarele Robot sunt concepute pentru a curăța podelele și covoarele cu puțină sau deloc interacțiune umană.

 - Aspiratoarele cu filtrare în apă utilizează apa pentru a elimina bacteriile, praful, părul de animale de companie și alți contaminanți din aer. Acest lucru ajută la îmbunătățirea calității aerului din interiorul locuinței.

 - Aspiratoarele Robot costă de obicei mai mult decât aspiratoarele cu filtru de apă, dar tind să dureze mai mult și necesită mai puțină întreținere.

 

Pe care dintre ele ar trebui să îl aleg?

 

Când vine vorba de aspirare, trebuie să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, asigură-te că aspiratorul pe care îl alegi are puterea necesară pentru a-ți curăța casa în mod corespunzător. În al doilea rând, ia în considerare dacă dorești un aspirator robotizat sau unul cu sistem de filtrare în apă.

 

În cele din urmă, ține cont și de preferințele personale în ceea ce privește modalitatea de a-ți aspira casa. Dacă te pasionează să cureți personal fiecare colț, alege un model cu filtrare în apă. În schimb, dacă ești o persoană comodă sau pur și simplu nu ai suficient timp pentru a aspira personal, un aspirator Robot se va ocupa în locul tău de curățarea podelelor și covoarelor.

 

Argumente PRO și CONTRA: aspirator robot sau un model cu filtrare în apă?

 

Când vine vorba de aspirare și nu știi ce model de aspirator să alegi dintre un aspirator cu filtrare în apă sau un aspirator robot, te întrebi care dintre ele reprezintă alegerea potrivită pentru casa ta? Există o mulțime de argumente pro și contra pentru a alege între un aspirator robot și unul cu filtrare în apă. Iată o privire mai atentă la fiecare dintre ele:

 

PRO:

 

 - Aspiratoarele Robot - sunt silențioase, așa că nu îl vei auzi în mod constant funcționând în toată casa. Dispun de senzori care pot naviga automat în jurul obstacolelor, cum ar fi mobila sau draperiile. Au motoare incredibil de puternice care pot curăța suprafețe mari rapid și eficient. Un aspirator Robot va face toată treaba în locul tău, fără a fi nevoie să pierzi timp aspirând manual podelele.

 - Aspiratoarele cu filtrare în apă - pot fi mai puternice și mai eficiente decât un aspirator robot. Podelele vor arăta vizibil mai curate ca niciodată - chiar dacă au fost neglijate de ani de zile. Vei putea prelungi durata de viață a covorului prin eliminarea murdăriei, a prafului și a altor alergeni din spațiul de aer din jurul acestuia. Sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de alergii, familiilor cu copii care țin la igiena și curățenia casei, dar și familiilor iubitoare de animale. 

 

CONTRA:

 

 - Aspiratoarele Robot - este posibil să nu poată intra în spații înguste sau sub piese de mobilier joase, cum ar fi comodele sau paturile. Nu pot îndepărta în totalitate praful, lucru mai puțin avantajos pentru persoanele predispuse la alergii. În plus, acestea tind să coste mai mult decât aspiratoarele standard, așa că nu merită întotdeauna dacă le folosești doar ocazional.

 - Aspiratoarele cu filtrare în apă - unii utilizatori consideră că este dificil să le folosească, deoarece sunt aparate mai grele.  Unele modele dispun de motoare de înaltă performanță care produc un zgomot crescut atunci când funcționează. 

 

Așadar, care este cea mai bună opțiune pentru tine? Depinde de nevoile tale - dacă te concentrezi în principal pe curățarea rapidă a unor suprafețe mari, atunci un aspirator convențional, precum Aspirator cu filtrare prin apă Studio Casa Hepatech Aqua, 2400 W, HEPA cu funcție Blowing, ar putea fi mai potrivit. Cu toate acestea, dacă factorul de comoditate este o prioritate ridicată, optează pentru un Aspirator Robot Briciola.

 

Foto; gettyimages.com