Cauți un ghid care să te ajute să îți cumperi unul dintre cele mai bune aragazuri pe gaz? Vrei să afli care sunt aspectele pe care ar trebui să le urmărești atunci când cumperi un aragaz pe gaz, pentru a face o achiziție cât mai reușită? Ei bine, ai ajuns la locul potrivit!


În acest articol te vom îndruma să alegi cel mai bun aragaz pe gaz iar în final îți vom oferi și câteva recomandări cu ajutorul cărora poți merge la sigur, iar astfel alegerea unui aragaz se va dovedi a fi mai ușor ca niciodată.

Iată așadar care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ai neapărat în vedere atunci când îți cumperi un nou aragaz:

     ·      Caracteristicile plitei
·      Performanțele cuptorului
·      Designul aragazului
·      Care sunt cele mai bune aragaze pe gaz

Aragaz rustic 5 arzătoare gaz Modena Antracit Studio Casa

Aragaz rustic 4 arzătoare gaz Studio Casa SIENNA FE60/60G

Aragaz clasic 4 arzătoare gaz BIANCO Nuova Cucina FG60/60

 

Caracteristicile plitei aragazului

Fiind vorba despre cele mai bune aragazuri pe gaz, nu mai este necesar să vorbim despre modul în care se face alimentarea. De aceea trebuie să începem cu plita aragazului. Aceasta ar trebui să îți atragă atenția înainte de orice alt detaliu. În primul rând, stabilește numărul de arzătoare pe care ar trebui să îl aibă noul tău aragaz. Chiar dacă cele mai multe aragaze au 4 arzătoare, există și modele cu 5 arzătoare pe care le-ai putea prefera. Cu cât aragazul are mai multe arzătoare, cu atât vei avea la dispoziție mai multe zone de gătit. În ceea ce privește arzătoarele, acestea au de regulă dimensiuni standard, însă ar putea exista și excepții pe care le-ai putea avea în vedere.

O funcție simplă dar foarte practică pe care plita noului aragaz ar trebui să o aibă neapărat este aprinderea electrică. Astfel, îți va fi mult mai ușor să aprinzi ochiurile aragazului atunci când vrei să gătești. Iar o ultimă dotare pe care ar trebui să o găsești în lista de specificații a plitei este dispozitivul de siguranță, care va opri alimentarea cu gaz a ochiurilor în cazul în care flacăra se stinge accidental. Astfel, nu există riscul formării acumulărilor de gaz care pot fi foarte periculoase.


Performanțele cuptorului aragazului

Sigur nu te vei rezuma să gătești folosind doar plita aragazului, ci vei opta adesea și pentru gătitul la cuptor. Prin urmare, este important ca acesta sa fie cât mai performant, întocmai pentru a putea găti fără probleme și totodată să beneficiezi de tehnologii și funcții care să te ajute cât mai mult în timpul gătitului. Înainte de toate, ar trebui să te preocupe dimensiunile cuptorului, inclusiv capacitatea acestuia. Volumul cuptorului se măsoară în litri, iar cu cât este mai spațios, cu atât vei putea introduce vase mai voluminoase, deci și să gătești mai mult.

aragaz cu ochi aprins si oala care fierbe

Îți recomandăm să optezi pentru achiziționarea unui aragaz care îți pune la dispoziție mai multe funcții de gătit, așa cum este rotisorul, de exemplu. Funcția de iluminare a cuptorului nu ar trebui să lipsească, deoarece aceasta te va ajuta să verifici starea mâncărurilor fără a deschide ușa, păstrând temperatura constantă. Ei bine, la fel de important este să poți controla în cele mai mici detalii modul în care se face încălzirea cuptorului. Un termostat este obligatoriu, la fel și valva de siguranță pentru cuptor.


Designul aragazului

Designul aragazului este important din două mari puncte de vedere: estetic și practic. Sigur îți dorești ca noul tău aragaz să arate bine și să se integreze ușor în decorul bucătăriei tale, iar de aceea nu poți ignora aspectul acestuia. Apoi, faci o investiție destul de consistentă, așa că sigur ai vrea să te poți bucura cât mai mult timp de noul tău aragaz. Prin urmare, îți recomandăm să alegi un aragaz construit din materiale durabile, de cea mai bună calitate și totodată ușor de întreținut. Inoxul poate fi un exemplu bun în acest sens. Ar trebui ca aragazul pe care îl cumperi să poată fi curățat cât mai ușor, iar trecerea timpului să nu îi afecteze aspectul. Astfel, îl vei folosi ani buni cu aceeași bucurie și satisfacție ca la început.


Care sunt cele mai bune aragaze pe gaz

Așa cum ți-am promis la începutul articolului, îți oferim și câteva recomandări de modele pe care noi le considerăm a fi cele mai bune aragaze pe gaz. Mai exact, am ales din oferta magazinului online StudioCasa.ro 3 aragaze pe gaz de top pe care le poți cumpăra fără a sta pe gânduri, deoarece sigur nu te vor dezamăgi.

Aragaz rustic 5 arzătoare gaz Modena Antracit Studio Casa

Dacă vrei un aragaz mare, cu 5 arzătoare, performant și mai ales atrăgător, cu un foarte plăcut aspect rustic, modelul Moderna Antracit Studio Casa ar trebui să îți atragă atenția. Grătarul acestui aragaz este din fontă, cuptorul are alimentare pe gaz dar există și un grill electric precum și un rotisor. Astfel, beneficiezi de libertate totală pentru a alege modul tău de gătit preferat. Atât cuptorul cât și plita au prindere electrică, cuptorul este iluminat iar materialele folosite pentru construirea acestui aragaz sunt de cea mai bună calitate. Este un aragaz mare, încăpător, dotat cu timer și termostat, cu tehnologii de siguranță de ultimă generație, cu încălzire superioară și inferioară pentru cuptor, care sigur te va cuceri de la prima folosire.


Aragaz rustic 4 arzătoare gaz Studio Casa SIENNA FE60/60G

Un alt model rustic care ți-ar putea atrage atenția este Studio Casa SIENNA FE60/60G. Culoarea sa beige deschis precum și elementele din bronz antichizat îi oferă un aspect retro foarte plăcut, iar performanțele nu lasă nici ele de dorit. Acest aragaz îți pune la dispoziție 4 arzătoare pe gaz și un cuptor, de asemenea, pe gaz, dotat cu rotisor și grill. Ambele au aprindere electrică, iar de subliniat este prezența ventilatorului pentru cuptor, cu ajutorul căruia poți distribui căldura în mod uniform. Cuptorul este, desigur, iluminat, iar aragazul dispune de valvă de siguranță atât pentru arzătoare cât și pentru cuptor.


Aragaz clasic 4 arzătoare gaz BIANCO Nuova Cucina FG60/60


Dar poate că nu vrei un aragaz rustic, ci mai degrabă ai opta pentru un model clasic, cu preț accesibil și performanțe cât mai bune. Ei bine, în acest sens ai putea avea în vedere modelul Bianco Nuova Cucina FG60/60. Acest aragaz dispune de 4 arzătoare, rotisor, aprindere electrică pentru plită și cuptor, acesta fiind iluminat, are un design modern precum și un grill electric la care sigur vei apela adesea. Este dotată cu valve pentru siguranță, iar încălzirea cuptorului se poate face atât din partea superioară cât și din cea inferioară. Acestea au fost, așadar, recomandările noastre pe tema cele mai bune aragaze pe gaz! Orice model vei alege, sigur te vei bucura de o alegere reușită!


Sursa foto: gettyimages.com