Când începi procesul de amenajare a băii, ai o mulțime de provocări , mai ales dacă ești o persoană obișnuită, fără studii de arhitectură sau design. Aș spune că optimizarea spațiului este cel mai important lucru de care să ții cont, însă lucrurile sunt mult mai complicate de atât.

 

E clar că primul pas în amenajarea băii este să stabilești locul chiuvetei, a toaletei, a dușului sau căzii și al altor elemente volumetrice pentru a crea un spațiu care să fie comod și funcțional. Dar ce te faci dacă ai nevoie și de mașină de spălat și de uscător de rufe în baie? Desigur că sunt persoane care au achiziționat o mașină de spălat rufe cu uscător incorporat, însă sunt și mai multe persoane care au mașina de spălat rufe separat de uscătorul de rufe. În oricare variantă te afli, mașina de spălat rufe ocupă spațiu și astfel îți va limita spațiu pentru alte corpuri de depozitare de care vei avea nevoie pentru prosoape, cosmetice, detergenți sau alte lucruri de care ai nevoie într-o sală de baie. 

 

Amenajarea pe verticală este cea mai bună soluție de optimizare a spațiului din baie

 

Am descoperit sisteme și soluții universale de suprapunere al celor 2 electrocasnice de care toate familiile au nevoie. Când spun „universal” înseamnă că este versatil și se adaptează la toate mașinile de spălat rufe și la toate uscătoarele de rufe, ambele cu cuvă frontală. Da, aceste 2 electrocasnice mari se pot suprapune și astfel câștigi spațiu pentru alte elemente de care ai nevoie în sala ta de baie.

 

Kitul de suprapunere a uscătorului peste mașina de spălat rufe

Acest kit conține un dispozitiv realizat dintr-un tehno-polimer dur și supra-rezistent care face legătura între cele 2 electrocasnice, dispozitiv prins cu ajutorul unor chingi prevăzute cu centură metalică. Acest kit se potrivește la uscătoarele cu adâncime de 46 cm si lățime frontală de 60 cm. Există în piață și kituri mai sofisticate cu dispozitiv mobil de exemplu și în acest caz vei avea un raft tip sertar care se poate extrage și unde vei putea pune diverse lucruri.

 

 kit suprapunere uscator peste masina de spalat rufe 

 

Baze pentru mașini de spălat rufe

Pe lângă aceste kituri geniale de suprapunere a uscătoarelor de rufe peste mașina de spălat rufe, există rafturi special concepute peste care se pot pune mașinile de spălat rufe – în felul acesta câștigi spațiu în sala de baie – amenajarea pe verticală este cea mai bună soluție de optimizare a spațiului din baie. Sunt un fel de BAZE prevăzute cu sertare retractabile sau cu coșuri. Aceste baze au picioare din cauciuc care vor împiedica alunecarea și ajută la fixarea lor pe poziție. Bazele sunt construite din tehno polimeri, foarte rezistenți ce pot susține greutăți până la 250 Kg.


baza pentru masina de spalat rufe

 

Etajere din lemn

Tot la nivel de amenajare pe verticală, am găsit etajere din lemn care îmbracă perfect vasele de toiletă și îți oferă spațiu de depozitare produse pe rafturile superioare , sau etajeră din lemn care poate îmbrăca mașina de spălat rufe și este prevăzută cu rafturi  până la înălțimea de 160 cm, ideale pentru a fi depozitate cosmeticele de care ai nevoie.

Din aceiași categorie de etajere din lemn vei găsi o mulțime de variante înguste sau late, joase sau înalte, versatile astfel încât vei putea să-ți realizezi propria construcție în baie, în funcție de dimensiunile pe care le ai.

 

etajera cu cos de rufe etajera peste vasul de toileta

 

Designul acestor etajere este simplist – fiind construite din lemn de brad, sunt ușoare și pot fi vopsite dacă îți dorești în ce culoare vrei, sau lăsate natur. Sunt stabile și se integrează perfect pe orice stil de amenajare. Sunt ideale pentru prosoape, stocul de hârtie sau cosmeticele pe care le ai în sala de baie.


etajera din lemn pentru masina de spalat rufe  

 

Stocarea inteligentă cu ajutorul cutiilor de depozitare

 

Organizarea produselor în sala de baie

Utilizați cutii, organizatoare sau coșuri pentru a depozita produsele de îngrijire personală, prosoapele și alte articole mici. Rafturile din baie pot fi organizate cu astfel de cutii – produsele fiind sortate în funcție de nevoie se vor așeza în cutii și nu direct pe raft. Astfel vă ajută să găsiți obiectele mai repede și să economisiți spațiu.

 

Cutiile de depozitare sunt un accesoriu esențial pentru casă, atunci când vrem să depozităm obiecte într-un mod  eficent.  Sunt ideale pentru clasificarea și sortarea obiectelor  dimensiuni de mici / medii și sunt disponibile  în diferite forme, mărimi ceea ce le face potrivite pentru orice necesitate de depozitare. Au un design plăcut ce se integrează în orice ambient.

 


 

Cutiile pentru depozitarea prosoapelor sunt un accesoriu util putând fi folosite pentru protejarea lor de praf, umiditate. Cutiile pot fi utilizate pentru a economisi spațiu, fiind ușor de depozitat în dulapuri. Au un aspect estetic plăcut în camera, putând fi integrate ușor în décor și sunt ușoare deci pot fi transportate ușor, fiind ideale pentru a fi folosite ca depozitare temporară sau pentru a fi transportate în cazul în care vă mutați.

 

Puteți vizita magazinul online Studio Casa unde veți găsi toate soluțiile descrise mai sus și multe alte produse ce vă pot fi de folos în amenajarea sălii de baie.