Este foarte bine cunoscut faptul că o alimentație sănătoasă este esențială pentru o viață lungă și o stare de spirit cât mai bună. Nutrienții pe care îi primim în urma unei diete sănătoase influențează toate procesele metabolice din organism, dar și activitatea tuturor organelor, de la piele până la activitatea cerebrală și cardiovasculară.

 

Pentru a ne asigura că mâncarea pe care o consumăm este cât mai sănătoasă, cel mai bine ar fi să o preparăm în casă, folosind ingrediente de calitate înaltă și cât mai naturale. Cel mai recomandat ar fi să ne aprovizionăm din piețe sau sere de fructe și legume pentru a știi cu siguranță că produsele nu au fost atinse de substanțe chimice. Pe lângă calitatea ingredientelor, ar fi bine și să evităm prăjirea alimentelor în ulei, ceea ce înseamnă că le putem coace sau fierbe, pentru a reduce din conținutul de grăsimi nesănătoase și pentru a păstra din savoarea și nutrienții alimentelor. Dacă dorești să îți schimbi stilul de alimentație pentru a îmbunătăți alimentația întregii tale familii, mai ai nevoie de electrocasnice unde sa le prepari, precum un cuptor, sau un aragaz, ori plită, în funcție de ce îți dorești. Te invităm să citești acest articol pentru mai multe detalii referitoare la aceste electrocasnice.

 

hota, set plita si cuptor incorporabil 


Cum alegem un aragaz?

 

Aragazul și hota sunt două electrocasnice super utile și indispensabile oricărei persoane care dorește să adopte un stil de viață sănătos, putând fi utilizate pentru prepararea supelor cremă, supelor de legume și carne, dar și pentru multe alte rețete sănătoase și delicioase care îți vor încânta papilele gustative.

 

Alegerea unui aragaz poate fi un proces destul de dificil și anevoios, mai ales dacă nu știi după ce să te uiți atunci când cauți astfel de electrocasnice. Este important ca aragazul să aibă ochiuri pe gaz, sau mixt între ochiuri pe gaz și ochiuri electrice, astfel încât să te asiguri că poți găti chiar dacă este pană de curent electric sau de gaz. Dintre cele 4 arzătoare, două pot fi mai mari și două mai mici sau toate de aceeași dimensiune, în funcție de cum îți administrezi prepararea mâncării sau în funcție de cât de mare este familia ta. Poți opta și pentru ochiuri mari tip wok pentru prepararea legumelor rapid, la flacără, pentru un gust aparte.  Este bine să știi că există și aragazuri de dimensiuni mai mari, cu 5 ochiuri – fiind destinate familiilor numeroase cu copii mai mulți.

 

Dimensiunile aragazului pot fi variate de la 50 cm, 60 cm, chiar și de 90 cm – vei alege aragazul în funcție de spațiul pe care vrei să îl aloci în bucătărie.

 

fata prepara mancarea la plita si hota       pregatire masa la plita incorporabila


Cuptoarele aragazurilor trebuie să aibă mai multe caracteristici precum:

Ușa din geam dublu la cuptor, astfel încât căldura să fie în interior și ca nimeni să nu-și ardă mâinile cât timp se gătește la cuptor.

 

Alte caracteristici importante după care poți face alegerea unui aragaz, în ceea ce privește caracteristicile cuptorului ar fi: rezistență superioară, inferioară, ventilație pentru prepararea uniformă a mâncării la cuptor, grill electric, termostat, lumină în interior, să-ți indice temperatura de coacere.

 

Și designul aragazului este foarte important. Trebuie să se integreze în stilul de amenajare al bucătăriei : există aragazuri pe stil rustic în culori negru, maro sau bej, sau aragazuri clasice prezente într-o varietate mai mare de culori: alb, gri, roșu, negru, bej, maro, etc și aragazuri moderne din Inox.

 

Cum alegem o hotă performantă?

 

Hota ar trebui să fie puternică, pentru a putea face față și celor mai intense sesiuni de gătit. Hota este foarte importantă, având rolul de a extrage fumul și mirosurile emanate în timpul gătitului. Dimensiunile aragazului și hotei pot varia destul de mult de la model la model, așa că trebuie să alegi unul care să se potrivească dimensiunilor locuinței tale.

 

Un parametru important în alegerea hotelor este zgomotul pe care îl fac în timpul funcționării. Caută hote cu nivel de zgomot în jurul a 60 decibeli, ca să nu te deranjeze nici pe tine, dar nici vecinii.

 

Alte caracteristici în alegerea unei hote ar fi: capacitatea de absorbție, numărul motoarelor, tipul de iluminare, numărul de viteze, filtrele dacă se pot spăla și refolosi eventual pe o perioadă mai lungă și cel mai important este designul care poate varia de la stil rustic, modern, decorative, futuriste sau minimaliste.  

 

Dacă ești de părere că un aragaz pe gaz nu este potrivit nevoilor tale, atunci poți opta pentru o plită incorporabilă și separat un cuptor electric incorporabil. Studio Casa stă mereu la dispoziția ta cu cele mai bune oferte în materie de electrocasnice calitative la prețuri avantajoase. Mai mult poți găsi seturi gata cuplate între plite și cuptoare, combinate pe același stil, astfel încât vei putea face și economii, aceste pachete fiind mai economice decțt dacă le cumperi separat

 

plita incorporabila      plita cu inductie

 

Cum alegi o plită incorporabilă durabilă și calitativă?

 

Pentru prepararea alimentelor sănătoase, poți opta pentru o plită incorporabilă în loc de aragazul clasic. Există o gamă largă de plite incorporabile cu diverse funcții, fiind destul de ușor să găsești una care să se potrivească exact nevoilor tale.

 

Plitele incorporabile diferă, în primul rând, prin tipul de alimentare pe care îl prezintă, electric sau pe gaz. Plitele electrice pot fi vitroceramice sau prin inducție.  Mai mult, la plitele incorporabile poți folosi hotele clasice de aragaz și nu este nevoie să achiziționezi o nouă hotă în cazul în care doar schimbi plita.

 

Din nou, ca la aragazul clasic pe gaz, numărul de arzătoare și mărimea arzătoarelor sunt de mare importanță. Puterea arzătoarelor, preferabil să fie de peste 1.5 kW, dar și materialele din care sunt făcute acestea sunt și ele printre primele detalii pe care trebuie să le ai în minte atunci când alegi o plită incorporabilă.  Grătarele dacă sunt din fontă sunt mai rezistente în timp.

 

Fie că vorbim de o plită incorporabilă electrică sau o plită incorporabilă pe gaz, site-ul Studio Casa este locul perfect pentru electrocasnice la cele mai bune prețuri.

 

cuptor electric incorporabil    plita vitroceramica.    


 

Cum alegi un cuptor?

 

Un alt electrocasnic indispensabil în prepararea de rețete delicioase dar și foarte sănătoase este cuptorul. Acesta este sufletul oricărei bucătării și cu ajutorul lui poți găti cantități mai mari în același timp fără prea mult efort și fără a folosi grăsimi în exces. În primul rând, atunci când achiziționezi un cuptor, va trebui să alegi între un cuptor electric și unul pe gaz. În general, cele pe gaz au prețuri mai mici, în timp ce cuptoarele electrice sunt puțin mai costisitoare. Pe de altă parte, cuptoarele electrice sunt, de obicei, mai simplu de folosit și mai puțin periculoase deci pot fi o alegere potrivită pentru unele persoane.

 

Un cuptor se alege, în principal, în funcție de accesoriile și programele de funcționare pe care le prezintă. De exemplu, utilizând programul de ventilație pentru prepararea de pizza sănătoasă cu legume și pui sau programul grill pentru friptură sănătoasă alături de legume condimentate. Majoritatea cuptoarelor de pe piață prezintă termostat pentru o preparare mai exactă a rețetelor preferate. Pe lângă acesta, ai opțiunea de a alege și dintre cuptoare cu geam dublu sau simplu, cuptoare de dimensiuni mari sau mai mici, dar și design-uri diferite. Totul ține de preferințe, așa că te sfătuim să explorezi cât mai multe opțiuni. În cazul în care dorești și o plită în pachet cu cuptorul, atunci poți opta pentru un pachet cu plită și cuptor incorporabil. Acestea au oferte cu prețuri mai mici, ajutându-te să economisești mai mult.

 

 

În concluzie, menținerea unei diete sănătoase plină de mese nutritive cu alimente calitative nu este un proces dificil, mai ales dacă deții electrocasnice performante care să te ajute în prepararea rețetelor preferate. Dacă vrei să cumperi electrocasnice de bucătărie de cea mai înaltă calitate la prețuri convenabile, trebuie să vizitezi site-ul Studio Casa. Vei fi uimită de gama largă de produse pentru bucătărie de toate tipurile, cu prețuri variate pentru diferite bugete.


Foto: gettyimages.com