Diferențe între fierul de călcat cu abur și stația de călcat

Un fier de călcat cu aburi se deosebește de o stație de călcat prin modul în care generează aburul și prin capacitatea sa de a produce aburul.

 

Un fier de călcat cu aburi este un fier de călcat obișnuit cu o capacitate limitată de a produce abur. Acestea au un rezervor de apă încorporat care poate fi umplut pentru a produce abur când este încălzit. Aburul este generat prin fierberea apei în rezervorul incorporat și eliberarea prin orificiul din capătul fierului.

 

Pe de altă parte, o stație de călcat este un aparat de călcat care se bazează pe generarea aburului printr-un sistem independent, care include un rezervor mai mare pentru apă și o unitate de generare a aburului. Acestea au o capacitate mai mare de a produce abur și de a regla presiunea aburului, și sunt adesea utilizate pentru călcat materiale mai voluminoase precum haine sau covoare.

 

Fierul de călcat cu aburi se deosebește de o stație de călcat prin mai multe caracteristici:

 

1.     Design: Un fier de călcat cu aburi este mai compact și ușor, fiind proiectat pentru a fi utilizat pe o masă sau o suprafață plană, în timp ce o stație de călcat este mai mare și are un design de tip stand.

 

2.     Capacitate: Fierul de călcat cu aburi are o capacitate mai mică de umplere a apei, acesta fiind proiectat pentru a fi utilizat pentru călcatul unor cantități mai mici de haine, în timp ce o stație de călcat are o capacitate mai mare de umplere a apei, acesta fiind proiectat pentru a călca cantități mai mari de haine.

 

3.     Abur: Fierul de călcat cu aburi poate genera abur, aceasta fiind o caracteristica esențiala a acestui tip de fier, în timp ce o stație de călcat poate genera abur în cantități mult mai mari, acest lucru fiind benefic pentru călcatul unor cantități mai

 

4.     Consumul energetic: Consumul energetic al unui fier de călcat cu aburi și al unei stații de călcat poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi puterea fierului sau a stației, caracteristicile tehnice și modul în care sunt utilizate. În general, un fier de călcat cu aburi are un consum energetic mai mic decât o stație de călcat, deoarece este mai mic și are o capacitate mai mică de umplere a apei. Un fier de călcat cu aburi poate consuma între 2000W și 2600W, în timp ce o stație de călcat poate consuma între 2500W și 3000W.

 

De asemenea, stațiile de călcat au un sistem de generare a aburului mai puternic, acest lucru poate necesita mai multă energie pentru a menține cazanul încălzit și pentru a genera abur.

 

Este important sa verificați consumul energetic și alte specificații tehnice îniante de a cumpăra un fier de călcat cu abur sau o stație de călcat.

 

Fierul de călcat cu abur

Un fier de călcat cu abur este un tip de fier de călcat care este proiectat să genereze abur în timp ce călcați hainele. Acest abur ajută la eliminarea cutelor și a pliurilor din țesături, făcând călcatul mai ușor și mai eficient.

 

Fierul de călcat cu abur este alimentat prin apă care este introdusă în rezervorul de apă al fierului, apa fiind încălzită si transformată în abur prin intermediul unui sistem de încălzire. Aburul este eliberat prin intermediul orificiului de abur din fier.

 


fier de calcat cu abur pe verticalaPentru a utiliza un fier de călcat cu abur, trebuie să umpleți rezervorul de apă al fierului, să-l încălziți și apoi să începeți să călcați hainele. Puteți regla cantitatea de abur eliberat prin intermediul unui buton sau comutator, iar unele modele au și un buton pentru jet de abur pentru a elimina cutele mai dificile sau pliurile.

 

Este important să urmați instrucțiunile producătorului pentru a evita probleme și a obține o performanță optimă. În general, evitați să călcați materiale sensibile la căldură sau umiditate precum catifeaua sau lâna și să utilizați un agent de călcat sau un prosop umed pentru a ajuta la eliminarea cutelor și pliurilor.

 

Caracteristici fier de călcat cu abur

 

Dacă vrei să știi care sunt caracteristicile tehnice ale unui fier de călcat cu aburi și ce anume ar trebui să verifici înainte de a achziționa unul, verifică datele de mai jos:

 

a.     Puterea unui fier de călcat cu aburi poate varia de la 2000W la 2600W, aceasta determinând viteza cu care se încălzește și cantitatea de abur generată.

 

b.     Rezervorul de apă poate avea o capacitate de la 0,3 litri la 1,8 litri, acest lucru determinând durata de utilizare a fierului între umpleri.

 

c.     Sistem de eliminare a calcarului: Un fier de călcat cu aburi poate avea un sistem de eliminare a calcarului, cum ar fi un cartus anticalcar sau un sistem de filtrare, care ajută la prevenirea formării de calcar și la menținerea eficienței fierului.

 

d.     Funcții suplimentare: Un fier de călcat cu aburi poate avea funcții precum jet de abur puternic, funcție verticală pentru călcatul cămășilor sau draperiilor sau funcție auto-oprire pentru a evita supraîncălzirea.

 

e.     Greutatea unui fier de călcat cu aburi poate varia de la 0.8 kg la 1.5 kg, aceasta determinând gradul de manevrabilitate a acestuia;

 

f.      Accesorii incluse: Un fier de călcat cu aburi poate include și accesorii precum pâlnie pentru umplerea rezervorului cu apă sau husă pentru transport sau husă protecție, etc.

 

 

Stația de călcat

 

O stație de călcat este un sistem de călcat care include un fier de călcat și o unitate separată, numită o stație, care generează abur și menține fierul de călcat încălzit și gata de utilizare.

 

Aceste stații de călcat sunt de obicei mai mari și au o capacitate mai mare de umplere a apei decât un fier de călcat cu abur, acest lucru permițând călcarea unor cantități mai mari de haine fără a fi nevoie de a umple apa în mod constant. Stațiile de călcat au de asemenea un sistem de generare a aburului mai puternic, ceea ce poate face călcatul mai eficient, mai ușor și mai rapid.

 

În general, acestea sunt echipate cu un cazan pentru apa care este încălzit de un sistem de încălzire. Aburul este generat în acest cazan si este trimis prin conducta de abur la fierul de călcat.

 

Caracteristici tehnice stație de călcat

Dacă vrei să știi care sunt caracteristicile tehnice ale unei stații de călcat cu aburi și ce anume ar trebui să verifici înainte de a achziționa acest produs, verifică datele de mai jos:

 

a.     Puterea unei stații de călcat poate varia de la 2000W la 2600W, aceasta determinând viteza cu care se încălzește cazanul și cantitatea de abur generată.

 

b.     Rezervorul de apă poate avea o capacitate de la 0,5 litri la 2 litri, acest lucru determinând durata de utilizare a stației între umpleri.

 

c.     Sistem de generare a aburului: Stațiile de călcat au un sistem de generare a aburului mai puternic decât fierul de călcat cu aburi, aceasta poate permite o presiune de abur mai mare si o cantitate mai mare de abur generat.

 

d.     Fierul de călcat poate fi inclus sau poate fi cumpărat separat, acesta poate avea o putere de încălzire mai mare decât un fier de călcat obișnuit și poate avea caracteristici suplimentare precum sistem de auto-curățare sau funcție de auto-oprire.

 

e.     Reglaje de temperatură.

 


Studio Casa vă pune la dispoziție o gamă largă de produse pentru îngrijirea țesăturilor precum fier de călcat cu aburi și stații de călcat de la branduri renumite din piață. Produsele diferă prin design, culori, brand . Informează-te înainte de a face orice achiziție.