Espressorul de cafea automat sau espressorul cu pompă sunt două dintre cele mai populare tipuri de aparate folosite pentru a prepara cafeaua. Fiecare tip de espressor are avantajele sale și, în funcție de preferințele individuale, unul poate fi mai potrivit decât celălalt.

 

Espressor automat de cafea

Espressorul de cafea automat funcționează prin prepararea cafelei și include și măcinarea boabelor, adăugarea apei și pregătirea cafelei. Acest proces se desfășoară într-un singur pas și nu necesită prea multă timp. Espressorul de cafea automat este ideal pentru cei care nu au timp – apasă pe un singur buton și aparatul face restul: macină cafeaua, încălzește apa, și prepară cafeaua. Espressorul automat poate fi, de asemenea, folosit pentru a prepara alte băuturi cum ar fi lapte cald sau ciocolată caldă. Un exemplu de espressor de cafea automat este Diva De Luxe. Acest espressor de cafea automat oferă o varietate de setări, precum și un mod de preparare rapidă.

 

Avantajele oferite de espressorul automat de cafea

Espressorul automat de cafea este un aparat de cafea extrem de popular în zilele noastre care oferă avantaje incredibile iubitorilor de cafea. Datorită râşniţei incorporată, poţi simți aroma cafelei proaspăt râşnite în fiecare ceașcă. De asemenea, cu un simplu click pe un buton, aparatul pregătește cafeaua în doar câteva secunde. Un alt avantaj al espressoarelor automate este că pot fi programate pentru a oferi cafea la orice oră din zi și din noapte. Acest lucru îţi permite să te bucuri de cafea proaspătă cu o singură apăsare de buton.

Totodată, espressoarele automate au nevoie de puțină întreținere pentru a funcționa corect, aceasta incluzând periodic curățarea aparatul și schimbarea filtrele de apă operațiunea de decalcifiere. În concluzie, espressoarele automate sunt o modalitate foarte bună de a obține în doar câteva secunde o cafea espresso proaspătă şi savuroasă în fiecare zi.

 

Espressorul cu pompă

Espressorul cu pompă funcționează doar cu cafea măcinată. Dacă îți place să simți totuși aroma cafelei proaspăt râșnite, singura soluție în acest caz, este să râșnești tu boabele și să le transformi în pudră. Espressoarele cu pompă funcționează doar cu cafea râșnită.  La espressoarele cu pompă procesul este mai lung : trebuie să adaugi tu cafeaua pudră în aparat și să o fixezi, să adaugi apă, după care să alegi tipul de cafea . Espressorul cu pompă îți oferă o calitate bună a cafelei și este ideal pentru cei care sunt în căutarea unui gust de espresso autentic.

Espressoarele cu pompă sunt prevăzute și cu un sistem de spumare lapte, astfel încât este simplu să-ți prepari un cappuccino sau un caffe latte.  Un exemplu de espressor cu pompă este Espresso Mio SC 2001. Acest espressor cu pompă oferă controlul perfect al temperaturii și calității cafelei.

 

Avantajele oferite de espressorul cu pompă

Espressorul cu pompă este un produs revoluționar pentru cei care iubesc cafeaua. Acesta are un design modern, cu o pompă puternică şi un sistem de spumare a laptelui integrat, fiind perfect pentru cei care doresc câte o ceaşcă savuroasă de cappuccino sau de caffe latte. Acesta este un aparat de cafea de top, care poate fi folosit doar cu cafea măcinată sau râşnită. Pompa puternică asigură un espresso bogat şi cremos, cu un gust intens. Espressorul cu pompă are, de asemenea, două duze, care permit prepararea a două espresso-uri simultan. Este foarte uşor şi facil de folosit, are butoane intuitive care permit reglarea presiunii, a temperaturii şi cantităţii de cafea. De asemenea, oferă o presiune constantă, ceea ce asigură o bună extracţie a aromei cafelei.

Un alt avantaj al espressorului cu pompă este că este uşor de curăţat şi de întreţinut. Toate componentele sale pot fi curăţate cu uşurinţă şi componentele mobile sunt uşor de înlocuit. Espressorul cu pompă este perfect pentru iubitorii de cafea, oferind o experienţă unei cafele de top, proaspătă şi savuroasă.

 

espressor cu pompa


În concluzie, atunci când se decide achiziționarea unui espressor de cafea, avantajele fiecărui tip de espressor trebuie luate în considerare. Espressorul de cafea automat oferă o metodă rapidă de preparare a cafelei, tu adaugi cafeaua boabe, apa și apeși pe un buton,  în timp ce espressorul cu pompă oferă aceiași calitate a cafelei însă are un proces mai îndelungat și oferă controlul temperaturii și calității cafelei. Cu espressorul cu pompă poți obține și alte băuturi pe bază de cafea, cum ar fi cappuccino sau caffe latte, având sistemul de abur cu presiune incorporat în aparat.