Canapelele și colțarele sunt prima opțiune când vine vorba de amenajarea spațiilor de așteptare din zona business sau de amenajarea camerelor din propria locuință. Alegerea acestor piese de mobilier este foarte importantă dacă ne dorim spații amenajate corect și cu un aspect cât mai plăcut.

 


Piesele de mobilier pentru acasă sau pentru mediul business reprezintă o investiție importantă pentru oricine. Pe lângă eleganță și confort sporit pentru cei care le vor folosi, piesele de mobilier sunt o modalitate foarte simplă de a schimba total aspectul spațiilor în care sunt amplasate și de a contribui la crearea unui design interior deosebit.

Alegerea corectă a canapelelor și a colțarelor este primul pas spre zone de așteptare și camere din locuință, perfect adaptate nevoilor de zi cu zi.

 

CUPRINS

Canapele extensibile pentru acasă sau colțarele extensibile, cele mai bune variante

Criterii esențiale de alegere a canapelelor și colțarelor pentru zona business

Concluzii

 

Canapelele și colțarele sunt prima opțiune când vine vorba de amenajarea spațiilor de așteptare din zona business sau de amenajarea camerelor din propria locuință. Alegerea acestor piese de mobilier este foarte importantă dacă ne dorim spații amenajate corect și cu un aspect cât mai plăcut.

Ce criterii vom folosi pentru mobila din locuință și ce criterii se aplică la o comandă de piese de mobilier pentru businessul nostru? Răspunsul la aceste două întrebări îl veți descoperi în rândurile ce urmează.

 

Canapele extensibile pentru acasă sau colțarele extensibile, cele mai bune variante

 

De fiecare dată când alegem mobilierul pentru acasă ne vom gândi în primul rând la spațiul pe care îl avem la dispoziție. Living mare, living mic, dormitoare mari sau mici, nu contează, canapelele extensibile de calitate vor fi mereu alegeri excelente.

Pe lângă faptul că vom găsi canapele extensibile de calitate în magazinele on-line și la prețuri foarte bune, vom avea la dispoziție și o gamă variată de dimensiuni pentru a putea să amplasăm canapeaua în aproape orice fel de decor și spațiu.

O canapea extensibila 3 locuri sau una cu două locuri va încăpea perfect in living și în dormitor si vor asigura confort si ceva mai mult spațiu. Aici e importanta si dimensiunea pentru o canapea extensibilă ieftină. O vom comanda mereu în funcție de spațiu si de ce mobilier mai avem in jur. Indiferent că ne vom orienta spre canapele piele sau canapele din material textil  vom fi siguri că le vom putea aranja în camere în funcție de ideile noastre de design interior și de spațiul care ne mai rămâne după ce avem și restul mobilei pentru locuință.

Va conta si funcționalitatea unei canapele ieftine, dar de calitate, caz în care vom comanda o canapea modulară sau seturi canapea cu fotolii pentru living sau dormitor.

 


canapea living     canapea living cu picioare lemn


Confortul e iarăși important! Dacă discutăm despre canapelele pentru acasă, va trebui să ne orientăm spre cele care au perne, care au arcuri și saltele speciale și care pot  asigura confort maxim când stăm pe ele.

 

Cromatica e alt criteriu de alegere al canapelelor pentru locuința noastră. O vom adapta in funcție de celalalte culori existente în cameră, dacă dorim să avem contrast sau,  o singură culoare predominantă neutră, fără accente de culoare. Putem opta foarte bine pentru o canapea verde sau în alte culori care să fie complementare, să fie apropiate de cromatica generală din locuință.

 

Daca iti doresti un design interior deosebit ai la dispozitie oricând colțare living de calitate in magazinele online. Pe lângă oferta variată de colțare extensibile ieftine vei descoperi și un tip de canapea modulară, cum e colțarul, care te va ajuta enorm dacă ai o familie numeroasă sau dacă vin regulat musafiri la tine care rămân peste noapte.

Investești de la început in cele mai bune colțare extensibile, din materiale de cea mai bună calitate și cu sisteme inovative de extensie. Colțarele au de regulă și spații de depozitare ascunse, dar foarte ușor accesibile.

Mai contează și designul și stilul canapelelor și coltarelor pentru acasș. Stilul clasic și cel minimalist sunt cele mai căutate. Așa ca te poți orienta fara probleme spre canapele elegante, care au cadru din lemn, tapiterii deosebite ornamentale, culori neutre, forme rotunjite. In cazul stilului minimalist o canapea simplă, joasă, dar cu dimensiuni mari si un aspect mai simplist va fi perfectă. Aceleași caracteristici se aplică și la colțare.

Stilul romantic se obține simplu prin piese de mobilier, canapele, colțare, în culori pastel, tapițerie cu materiale fine și delicate, cu perne și foarte confortabile.

 

Criterii esențiale de alegere a canapelelor si colțarelor pentru zona de business


Spre deosebire de canapelele si colțarele pentru acasă, dacă discutam despre zona business criteriile de alegere se vor schimba imediat. De obicei vom vedea canapele sau colțare de calitate în holuri, zone de așteptare, chiar și în birouri, acolo unde avem o clădire de birouri și mulți angajați, spații mari dedicate birourilor.


Canapelele și colțarele pentru zona business se aleg in primul rând in functie de rezistență. Trebuie să fie rezistente la un trafic mult mai intens decât cele pe care le alegem pentru acasă, având în vedere că numărul oamenilor care le folosesc este mult mai mare și mult mai des.Alte caracteristici importante sunt desigur și confortul și aspectul. De obicei sunt modele clasice și sunt tapițate cu materiale ușor de întreținut cum ar fi pielea sau pielea ecologică.


canapea gri  living .   canapele hol


Cat despre aspectul canapelelor sau colțarelor depinde foarte mult de stilul de amenajare folosit în încăperea respectivă. Indiferent că discutam despre o canapea cu fotolii, despre canapea modulară, canapele ieftine sau mai scumpe, aspectul lor trebuie sa fie modern și să se integreze cu ușurință în orice stil de amenajare contemporan. Orice detaliu contează, e bine ca toate detaliile sa fie in ton cu brandul si cu valorile brandului, designul să fie cat mai apropiat de designul interior al clădirii și spațiului respectiv, de tipul de afacere. Canapelele și coltarele folosite în amenajarea clădirilor și a spațiilor publice atrag atentia printr-un design deosebit, culori deosebite – sunt utilizate de multe ori ca accente de culoare din încăperea în care se află.  

 

Dimensiunile canapelelor si coltarelor pentru business vor fi mai mari decât in cazul canapelelor sau coltarelor pentru acasa. Spatiile mai generoase vor cere dimensiuni mai mari, la fel cum spatiile ceva mai reduse vor cere piese de mobilier cu dimensiuni mai mici, dar la fel de bine echilibrate in raport cu spatiul total existent din spațiile în care sunt plasate.De asemenea, nu uitam si de numarul de clienti, de numarul de persoane care vor sta in zona de asteptare la un moment dat. Daca stim ca avem multe persoane vom prefera o canapea sau un coltar cu mai multe locuri sau chiar doua canapele sau coltare, cand spatiul ne permite amplasarea lor.


Alegem piesele de mobilier din zonele de asteptare, holuri si in functie de cromatica, aliniata perfect cu tot ce tine de cromatica brandului. Se prefera culori neutre, tonuri si nuante care sa trimita la culorile predominante din decor sau din manualul de brand.În general pentru spațiile publice nu se aleg canapele și colțare extensibile – aceasta fiind o caracteristică importantă pentru mobilierul de acasă.

 

Concluzii

Alegerea canapelelor si colțarelor pentru zona business sau pentru acasă nu este o sarcină ușoară, dar nici foarte dificilă.  Ne trebuie atentie la detalii, documentare serioasă înainte de orice achiziție, dar și un simț estetic dezvoltat.Iar daca le achizitionăm pentru acasă sa ne asiguram ca avem spațiu unde sa le punem (totul trebuie măsurat înainte de achiziție, inclusiv ușa casei ca să ne asigurăm că putem saă le introducem în casă)  și că vor oferi confort și un echilibru perfect cu celelalte piese de mobilier deja existente.

Canapelele si coltarele vor ramane alegeri excelente pentru orice spatii in care avem nevoie de eleganță, confort și funcționalitate.