Savurarea unei cafele bune este pentru majoritatea dintre noi primul lucru pe care îl facem înainte să ne începem ziua. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului numeroasele beneficii pe care această licoare le furnizează organismului nostru. În plus, aroma inconfundabilă a cafelei are darul de a ne stimula în pauzele de la muncă și de a oferi papilelor gustative un răsfăț de calitate.


ceasca cu cafea si bomboane


Cafeaua este o băutură versatilă, care poate fi preparată în zeci de moduri inedite. Desigur, aparatele și accesoriile pentru prepararea cafelei sunt câteva dintre secretele unei băuturi cremoase, intense și pline de viață.


Aparate performante pentru pregătirea profesională a cafelei chiar din confortul casei tale

Espressoarele și accesoriile de cafea potrivite au darul de a ridica la rang de artă această băutură care face înconjurul lumii. Descoperă care sunt aparatele pentru cafea indicate preferințelor și stilului tău personal.


l Filtre de cafea

Acestea sunt cele mai basic dispozitive pentru prepararea cafelei. Filtrele de cafea sunt dotate cu timer, ecran LCD, sistem anti-picurare și oprire automată, plus alte opțiuni menite să ofere instant câteva cești bune de cafea fără efort din partea ta.


mai multe femei la o cana de cafea la filtru


l Espressoare cu capsule

Espressoarele cu capsule au un mod de funcționare clasic. Cafeaua se prepară prin presiune și pe baza unor funcții prestabilite. Aparatele de cafea cu capsule permit obținerea cafelei cu ajutorul capsulelor de cafea măcinată, cu gramaj individual identic.


l Espressoare automate și superautomate de cafea

Espressoarele automate sunt aparate profesionale, dotate cu o râșniță încorporată, care macină și dozează automat cafeaua. Aceste aparate de cafea sunt proiectate să ofere simultan două cafele espresso în mod automat.

Cum ar fi să te bucuri de un cappucino sau de un latte fără să ieși din casă? Espressoarele superautomate de cafea îți oferă răsfățul bine meritat după o zi plină, dintr-o singură apăsare de buton.


femeie band cafea la automat de cafea Diva de lux


Ambele tipuri de espressoare sunt ideale pentru birouri, deoarece sunt concepute astfel încât să facă față unui consum ridicat de cafea. Aceste aparate vin la pachet cu numeroase funcții care permit controlul temperaturii, a cantității de cafea și chiar intensitatea aromei.


l Espressoare combi

Espressoarele combi sunt inovațiile menite să servească familiilor numeroase, ori colectivelor, în care membrii au gusturi diferite în materie de cafea. Astfel, espressoarele combi sunt capabile să prepare atât espresso-uri scurte, lungi, cât și cappucino, sau latte. Ingenioasă invenție, nu-i așa?


espressor combi cu espressor cu pompa si filtru cafeal Espressoare cu pompă

Espressoarele cu pompă pot fi de trei tipuri: cu pad-uri de cafea, cafea măcinată, sau capsule. Aceste aparate de cafea se remarcă prin timpul de preparare al cafelei care nu depășește 40 de secunde.


Accesoriile pentru prepararea cafelei: moft, sau necesitate?


pahare speciale de cafea


Achiziționarea unei cafele de calitate nu este singura condiție pentru a te bucura de un gust aromat și energizant. Prepararea cafelei reprezintă un proces care necesită ‘’instrumente’’ dedicate – aparate și accesorii aparate cafea cu rol esențial pentru obținerea rezultatului dorit - pahare din sticlă termorezistentă sau căni termice care asigură menținerea temperaturii optime a cafelei, decalcifiante pentru igienizarea aparatului de cafea, filtrele de apă pentru reținerea impurităților și a calcarului, sau diverse sortimente de cafea boabe sau ibrice practice și elegante.Cafeaua este o sursă delicioasă de energie care se potrivește cu ritmul de viață a omului modern. Dacă în trecut, procesul de preparare al cafelei era unul cât se poate de simplu, azi, tot mai multe persoane sunt de părere că, o licoare de calitate este rezultatul unor aparate și accesorii performante.

Sursa foto: gettyimages.com